Συνεργασία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.
Η διαθεσιμότητα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (personal protective equipment/PPE) για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται εναντίον του κορωνοϊού είναι πλέον αρκετά περιορισμένη όχι μόνο στα Ελληνικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και σε αυτά της Ευρώπης και των Η.Π.Α. αναφέρει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Μάρκος Μαραγκός ανάρτησή του στο facebook και προσθέτει:
Όπως μπορεί να παρατηρηθεί από επίσκεψη Ιατρικών Διαδικτυακών τόπων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διεθνώς εκφράζει την αγωνία του για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού. Περνωντας εναυσμα απο αναλογες πρωτοβουλιες στην Βορεια Ελλαδα (Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και Διεθνές Πανεπιστήμιο) κατόπιν επικοινωνίας του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και διευθυντή του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ κου Μάρκου Μαραγκού με τον καθηγητή κο Κωνστ/νο Γαλιώτη, του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, υπήρξε άμεση ανταπόκριση για τρισδιάστατη εκτύπωση προστατευτικής προσωπίδας (Face Shield).
Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκαν τα εργαστήρια Νανοτεχνολογίας & Προηγμένων Υλικών (Τμήμα Χημικών Μηχανικών) και Συνθέτων & Νανοδομημένων Υλικών (ITE/ IEXMH) του καθηγητή Κώστα Γαλιώτη και η εταιρεία ADRINE με έδρα το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Δρ. Παναγιώτης Παππάς, Δρ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος). Το εγχείρημα αυτό έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της έλλειψης προμηθευτών και υλικών και περιορισμού των μετακινήσεων.
H συμμετοχή και η συμβολή όλων θα είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα εναντίον του κορωνοϊού