ΤΟΠΙΚΑ

Συνέντευξη Ιωάννη Κασσελάκη: Η νέα κυβέρνηση θα κρατήσει τα καλώς κείμενα στο χώρο της υγείας αλλά θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της – Προτεραιότητα η μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών

Ο Ιωάννης Κασσελάκης μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια στον Αλικιανό, σπούδασε και έγινε γιατρός. Είναι πολύτεκνος, πατέρας 5 παιδιών, και εξασκεί το επάγγελμα του γιατρού εδώ και 30 χρόνια. Υπήρξε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιηγητικής Λέσχης Σκινέ, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών (Ίδρυμα Καψωμένου) ενώ επί σειρά ετών έχει προσφέρει εθελοντική εργασία ως ιατρός στο ΚΗΦΑΑμΕΑ. Σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά.

Στη συνέντευξη που έδωσε στη εφημερίδα μας ο κ. Κασσελάκης είπε ότι αποφάσισε  να συστρατευθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πείστηκε «ότι θα δοθεί από τη νέα κυβέρνηση ιδαίτερη σημασία στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και στην αναβάθμιση των κοινωνικών δομών στήριξης του πολίτη».

Ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κρατήσει τα καλώς κείμενα στο χώρο της υγείας αλλά θα υλοποιήσει και το πρόγραμμά της «με προτεραιότητα πάντα τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών».

Σημειώνει ότι «η δημόσια υγεία πρέπει να είναι η βάση της υγειονομικής  πολιτικής κάθε σύγχρονης χώρας, με τον ιδιωτικό τομέα να συμπληρώσει και να βοηθά» και μιλά για τους 9 πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Θεωρεί ότι ο πολίτης σήμερα «έχει ανάγκη να δεί την εκπλήρωση των υποσχέσεων με πράξεις, ώστε να αισθανθεί ασφαλής και σίγουρος, και να πιστέψει ξανά στην πολιτική και στους πολιτικούς»

Καταλήγοντας ο κ. Κασσελάκης λέει  προς τους πολίτες:

«Να ξέρουν πως, αν με τιμήσουν με την ψήφο τους, θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ευημερία και την ανάπτυξη του Νομού μας»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά κ. Ιωάννη Κασσελάκη:

ΕΡ.: κ. Κασσελάκη, γιατί συστρατευτήκατε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Τι σας ενέπνευσε;

Ιωάννης Κασελάκης: Με ενέπνευσε το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια Ελλάδα αυτοδύναμη και κυρίαρχη, η οποία αναπτύσσεται, προοδεύει, δημιουργεί πολλές καλές θέσεις εργασίας, προστατεύει τους αδύναμους και σέβεται τους πολίτες.

Η θετική απάντησή μου στο κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται κυρίως στην πεποίθησή μου ότι θα δοθεί από τη νέα κυβέρνηση ιδαίτερη σημασία στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και στην αναβάθμιση των κοινωνικών δομών στήριξης του πολίτη. Γνωρίζω ότι ο κος Μητσοτάκης διαθέτει στρατηγικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και είμαι σίγουρος ότι έχει την ικανότητα να το εκτελέσει απαρέγκλιτα.

ΕΡ.: Έχετε τη φήμη ενός ευαίσθητου επιστήμονα που προστρέχει στην ανθρώπινη ανάγκη. Έχοντας δει από πρώτο χέρι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, τι πιστεύετε ότι θα προσφέρει μια τυχόν εκλογή σας λαμβάνοντας υπόψη και την γνώση των προβλημάτων που έχετε;

Ι.Κ.: Θα εργαστώ ακούραστα για την ανάπτυξη και υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να είστε σίγουροι ότι δεν προκειται να απογοητεύσω τον κόσμο που θα κληθώ να υπηρετήσω.

ΕΡ.: Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν από την Κρήτη. Ως γιατρός, στα τέσσερα αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ποια είναι τα θετικά που αναγνωρίζεται στον τομέα της Υγείας και ποια τα αρνητικά που θεωρείται ότι μια νέα κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα;

Ι.Κ.: Η παροχή των υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης προς τους πολίτες απαιτεί μια προσπάθεια κοπιαστική και δύσκολη, η οποία οφείλει να έχει συνέχεια και να είναι σαφώς υπεράνω κομματικού χρώματος και σκοπιμοτήτων. Η νέα κυβέρνηση θα κρατήσει τα καλώς κείμενα και άμεσα όπως έχει προαναγγελθεί θα ξεκινήσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της με προτεραιότητα πάντα τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

ΕΡ.: Ως γιατρός που είστε, ποια είναι η γνώμη σας στη συζήτηση περί δημόσιας και ιδιωτικής υγείας; Τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει για να αναβαθμιστεί το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας;

Ι.Κ.: Η δημόσια υγεία πρέπει να είναι η βάση της υγειονομικής  πολιτικής κάθε σύγχρονης χώρας, με τον ιδιωτικό τομέα να συμπληρώσει και να βοηθά. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών υγείας, περιλαμβάνουν τα

  • Ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ για τις ευαίσθητες ομάδες.
  • Ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού.
  • Κατ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες.
  • Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών
  • Καθιέρωση οργανωμένου προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με  άμεση πρόσληψη 2000 νοσηλευτών και κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.
  • Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.
  • Άμεση εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου.
  • Δυνατότητα αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας από τον πολίτη.

ΕΡ.: Εφόσον εκλεγείται βουλευτής Χανίων, ποια θεωρείται ότι είναι τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας στο νομό Χανίων που θα πρέπει μια μελλοντική κυβέρνηση να δώσει λύσεις;

Ι.Κ.: Ο Νομός μας έχει αρκετά προβλήματα που έχουν ΄χρονίσει΄, με κυρίαρχο το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα. Δεν επιτρέπεται να μη διαθέτουμε μια σύγχρονη και ασφαλή Εθνική Οδό, που να συνδέει τις περιοχές μας από τη μια άκρη ως την άλλη.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα του 2019, είναι αυτονόητο ότι άμεσα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές και να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν νέες υποδομές.

Έμφαση πρέπει να δοθεί στη βέλτιστη αξιοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού προϊόντος, αλλά και στην τουριστική αναβάθμιση, ώστε η επισκεψιμότητα του νομού να μη φθίνει αλλά να αναπτυχθεί περαιτέρω και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΕΡ.: Ποιες θεωρείται ότι πρέπει να είναι τα πρώτα βήματα μιας κυβέρνησης ΝΔ ώστε να δώσει το στίγμα της προς τον ελληνικό λαό;

Ι.Κ.: Θεωρώ ότι το στίγμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την άμεση υλοποίηση του προγράμματος που έχει εξαγγελθεί. Ο πολίτης έχει ανάγκη να δεί την εκπλήρωση των υποσχέσεων με πράξεις, ώστε να αισθανθεί ασφαλής και σίγουρος, και να πιστέψει ξανά στην πολιτική και στους πολιτικούς.

ΕΡ.: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον Χανιώτικο λαό;

Ι.Κ.: Θα ήθελα να πω στο Χανιώτικο λαό ότι μαζί μπορούμε να ονειρευόμαστε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν πρόκειται να τους απογοητεύσω. Να ξέρουν πως, αν με τιμήσουν με την ψήφο τους, θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ευημερία και την ανάπτυξη του Νομού μας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενάντια στις στρατιωτικές τους βάσεις μετά και το κτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θα ενισχυθούν σύντομα με επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο της…

4 hours ago

5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά με 28 πισίνες – 5άστερο και στην Τριόπετρα

Πέντε 5άστερα ξενοδοχεία θα κατασκευαστούν στα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Κω, τη Χαλκιδική και την…

5 hours ago

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με 400 πυραύλους προς το Ισραήλ – Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, στα καταφύγια οι κάτοικοι

Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και σε όλο το Ισραήλ, καθώς ξεκίνησε η…

5 hours ago

Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ Κρήτης

To Κέντρο θα συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υψηλής ποιότητας εξειδίκευσης που απαιτείται για την ενίσχυση…

6 hours ago

Χανιά: 45 χρόνια από την έκρηξη του “Πανορμίτη” στο λιμάνι της Σούδας

Σαραντα-πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την τεράστια έκρηξη στο μότορσιπ «Πανορμίτης», την 1η Οκτωβρίου 1979, από…

6 hours ago

This website uses cookies.