ΕΛΛΑΔΑ

Ιωνάς Καρούσης: Ο 26χρονος γιος γνωστού νευρόλογου από τη Θεσσαλονίκη ο νεκρός στην επίθεση

Γιος του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση είναι το θύμα της χθεσινής επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ.

Ο 26 ετών Ιωνάς Καρούσης, κάτοικος της Ιερουσαλήμ με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια Καρούση, μαζί με τον Ιωνά είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και έκαναν διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καρούσης  έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Για την σχέση του με το Ισραήλ είχε μιλήσει ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα το 2014.

Ο ίδιος τότε έλεγε ότι ήρθε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. Ο Δημήτρης Καρούσης είναι ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή στον Ισραήλ. «Η επιστημονική έρευνα ήταν ο κύριος λόγος για μένα να έρθω εδώ στο Ισραήλ», έλεγε τότε προσθέτοντας πως τo Ισραήλ είναι ένα από τα πιο προηγμένα κράτη παγκοσμίως στην επιστημονική έρευνα. Παρά το μέγεθός του, με συνολικά περίπου 8 εκατ. κατοίκους, ακολουθεί στρατηγική που του επιτρέπει σε ορισμένα πεδία να ηγείται των παγκόσμιων εξελίξεων. Ενας από τα πεδία είναι οι θεραπείες με χρήση βλαστοκυττάρων.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί

Ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

“Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του”, επεσήμανε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το Ιράν απειλεί ότι θα «τινάξει στον αέρα» πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή! Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα

Τη στιγμή που στο Ισραήλ δείχνουν να «στοχεύουν» ως μέρος της «απάντησής» τους τις ενεργοπαραγωγικές υποδομές του Ιράν,…

12 mins ago

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων με την οδό Κυδωνίας

Συνεχίζονται εργασίες από τον Δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε σημεία που…

15 mins ago

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ: «Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ» – Στην πρώτη γραμμή το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο

Τις πολλαπλές συνέπειες που μπορεί να έχουν και για τη χώρα μας οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή χαρτογραφεί η κυβέρνηση. Συνεδρίασε…

26 mins ago

Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στα αδέλφια Πλακιά – Στα άκρα η κόντρα για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – O Πλακιάς απαντά: Τα εισιτήρια που πλήρωσε η οικογένειά μου είναι αρκετά!

Αγριεύει η κόντρα γύρω από τη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, την…

29 mins ago

Αλέξης Μητρόπουλος: Από τα μνημόνια και μετά η χώρα καταρρέει πληθυσμιακά – Οι λιγότερες γεννήσεις στη νεώτερη ιστορία το 2023

Το ρεκόρ χαμηλότερων γεννήσεων (71.455) στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας το 2023 επισημαίνει ο καθηγητής και…

37 mins ago

ΧΡΩΠΕΙ: Ταφόπλακα στην ελληνική Silicon Valley, «δώρο» Μητσοτάκη στους κατασκευαστικούς ομίλους

των Data Journalists – Από το 2019 μέχρι το ναυάγιο μεσολάβησαν τρεις διαγωνισμοί, πολλές παρατάσεις και…

45 mins ago

This website uses cookies.