Κάλεσμα από τους Ποδηλάτρεις για επίσκεψη στην «απελευθερωμένη» οδό Τζανακάκη

Για τη σημερινή πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Διπλοπαρκαρισμένα συτοκίνητα, ζέστη, κόρνες, ελιγμοί, ένταση, θόρυβος, νεύρα, μποτιλιάρισμα, ακινητοποίηση, αργοπορία, καυσαέριο, υπομονή, πάλι κόκκινο, ουρά, ασφυξία, εκνευρισμός.

Οι παραπάνω αποτελούν κάποιες από τις λέξεις που εκφράζουν κάποιον όταν βρεθούν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους των Χανίων όπως την οδό Τζανακάκη σε ώρα αιχμής. Οι παρακάτω θα μπορούσαν να αποτελούν τις λέξεις που θα εξέφραζαν κάποιον σε μια φανταστική παρουσία του σε μια μελλοντική πεζοδρομημένη οδό.

Γέλιο, παιχνίδια, χαλάρωση, περίπατος, ησυχία, ηρεμία, ροή, κίνηση, βόλτα, ελευθερία, άπλα, άραγμα, συνεύρεση, φίλοι,  χώρος, πράσινο, παιδιά, ασφάλεια, πρόσβαση.

Για όσους θέλουν να βιώσουν έστω και για λίγο την δεύτερη εικόνα, οι ποδηλάτρεις μαζί με το Δήμο Χανίων καλούν ποδηλάτες, πεζούς, γονείς με καροτσάκια, ΑΜΕΑ, παιδιά με πατίνια, σκέιτμπορντς κτλ σήμερα Πέμπτη 22/9 και ώρα 18.00 στην απελευθερωμένη από αυτοκίνητα οδό Τζανακάκη. Όσοι επιλέξουν εκείνη την ώρα (18.00-20.00) την μετακίνησή τους με λεωφορεία, το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων θα προσφέρει δρομολόγια χωρίς εισιτήρια. Ας γεμίσει ο δρόμος πεζούς και ποδήλατα, παιχνίδια και γέλιο. Στις 19.30 θα ξεκινήσουμε την ποδηλατοπορεία μας δίνοντας στο ποδήλατο το χώρο που του αξίζει και δείχνοντας ότι η χρήση αυτοκινήτου είναι πραγματικά περιττή στο κέντρο των Χανίων. Ας δούμε την πόλη μας αλλιώς, πιο ήσυχη, πιο προσβάσιμη σε ομάδες  με κινητικά προβλήματα, πιο φιλική στο περιβάλλον, πιο ανθρώπινη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

43 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

54 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.