Κάλεσμα βουλευτών από τους Συλλόγους και τα Σωματεία Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με αφορμή το επικείμενο Νομοσχέδιο(ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- Στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας) που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη 29/2/2012, θέλουν να δηλώσουν τα εξής:

Είναι λυπηρό και εξοργιστικό, το γεγονός ότι, η πολιτεία, πολύ γρήγορα, συστηματικά και αποτελεσματικά κινήθηκε στο να προετοιμάσει ένα Νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση της πρόνοιας και την ίδια στιγμή «δείχνει» το δρόμο στους 3800 εργαζόμενους που 10 χρόνια τώρα κρατάνε με νύχια και με δόντια απλωμένο το «χέρι» της πολιτείας, στους ανήμπορους και ηλικιωμένους.

Στο όνομα των ίσων ευκαιριών, και των ιδιωτών, έτρεξε αποφασισμένη και με ευκολία να προετοιμάσει  ένα Νομοσχέδιο  χωρίς   όμως   προηγουμένως να εξασφαλίσει τα αυτονόητα για τον εαυτό της. Εδώ και Δέκα (10)  χρόνια οι εργαζόμενοι φώναζαν αλλά κανένας δεν τους άκουγε. Φώναζαν για ένα Εθνικό Σχέδιο πρόνοιας. Φώναζαν για Κοινωνικές Υπηρεσίες οι οποίες θεσμοθετημένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το Κοινωνικό δίχτυ για τις ευπαθείς ομάδες της χώρας μας. Αλλά τίποτα. Στην ανάγκη όμως των ίσων ευκαιριών όλα κινήθηκαν γρήγορα. Έτσι λειτουργεί το Ελληνικό κράτος δυστυχώς.  Από αρχαιοτάτων χρόνων. Για αυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Για την Ιδιοτέλεια πάντα υπάρχει λύση. Για το κοινό συμφέρον όμως, δύσκολα.

Τα Σωματεία ΒΣΣ εδώ και δύο χρόνια με υπομνήματα διαμαρτυρίας στα Υπουργεία, με ενημερώσεις Βουλευτών όλων των κομμάτων, με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συχνές παρουσίες στη Βουλή, με καταλήψεις, με θετικά ψηφίσματα Περιφερειαρχών με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με επιστολή στον Πρωθυπουργό και πολλές άλλες ενέργειες όπως υπογραφές πολιτών και κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θετικά ψηφίσματα Δημάρχων έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας.

Με λίγα λόγια όλοι οι Βουλευτές των κομμάτων γνώριζαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης και όλοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους, ενώ στήριζαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για τη διασφάλιση της εργασίας τους μετά από δέκα χρόνια ομηρίας.  Ας δούμε λοιπόν και εμπράκτως την αντίθεσή τους!

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας μας δεν θα τις χαρίσουμε τόσο εύκολα. Μας έκλεψαν τις ιδέες μας, μας χρησιμοποίησαν ως σημαίες σε προεκλογικές περιόδους διάφοροι τοπικοί “άρχοντες”, μας έφτασαν στην οικονομική εξαθλίωση αφού το τελευταίο διάστημα μόνιμα είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες, μας χρησιμοποίησαν για να καλύψουν κενά σε άλλους τομείς χρησιμοποιώντας εργαζόμενους του ΒΣΣ, μας κοροϊδεύουν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση, και την ίδια στιγμή γίνεται πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού για πενταετή σύμβαση αρχαιοφυλάκων, εν ολίγοις εκμεταλλεύτηκαν την καλοπροαίρετη διάθεση και ευαισθησία των εργαζομένων απέναντι στους ανήμπορους συμπολίτες μας, αφού μέσω εμάς ασκούσαν δωρεάν κοινωνική πολιτική! Και έρχονται τώρα χωρίς ντροπή να μας πετάξουν στο δρόμο? Δεν είναι μόνο αχάριστοι αλλά και ανήθικοι! Μας χρωστούν πάρα πολλά και όσο και να κάνουν προσπάθεια  για να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ΒΒΣ (ότι τελευταία δεν κάνουμε δήθεν καλά τη δουλειά μας), αποδεικνύουν γι άλλη μια φορά την αναξιοπιστία και ανηθικότητα τους γιατί εμείς έχουμε αποδείξει εδώ και δέκα χρόνια την αξία της προσφοράς μας! Αυτοί και μόνο οφείλονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στερώντας από τις δομές τα αναγκαία για να μπορούν να λειτουργήσουν, με στόχο να παραδώσουν τα ΒΣΣ σε ιδιώτες. Όχι,  αυτό δεν θα περάσει έτσι! Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την εργασία μας που με τόσο κόπο και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε! Και το κάνουμε πάρα πολύ καλά σε σχέση με τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες που  δουλεύουμε! Στο κάτω-κάτω μας αξίζει γιατί δεν είμαστε μέσω ρουσφετιών αλλά μέσω ΑΣΕΠ! ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ!

Για αυτό το λόγο λοιπόν  καλούμε όλους τους Βουλευτές να μην ψηφήσουν το συγκεκριμένο άρθρο του Σχεδίου Νόμου χωρίς πρώτα να υπάρξει ανάλογο Σχέδιο που  να εξασφαλίζει την παροχή της κοινωνικής φροντίδας από την πολιτεία και τους Δήμους όπως άλλωστε προβλέπει και ο Καλλικράτης, και να  διατηρηθούν  οι  θέσεις  εργασίας των ατόμων που ήδη απασχολούνται επί δεκαετίας στο ΒΣΣ

ΑΣ  ΓΙΝΕΙ Η ‘ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ,

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!! ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…

Τα Σωματεία

– Αττικής- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-

– Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας

– Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Πελοποννήσου- Κρήτης-

– Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και πραγματικό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη…

4 mins ago

Κρήτη: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που «έβλεπε» σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του – Το έριξε στο αλκόολ

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος…

6 mins ago

Σοβαρές κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην επιτροπή του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων

Ο Γιώργος Λιμαντζάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων, έχει καταγγείλει μια σειρά…

9 mins ago

Πολίτες του Πλατανιά ζητούν την ολοκλήρωση του έργου υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου

Με ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Πλατανιά, κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία…

13 mins ago

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν…

3 hours ago

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007” από το…

3 hours ago

This website uses cookies.