ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα της «Ανυπόταχτης Κρήτης» ενότητας και συμπόρευσης σε αγωνιστές/στριες των τοπικών κινημάτων του νησιού

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή παράταξη της «Ανυπόταχτης Κρήτης» απευθύνει κάλεσμα σε αγωνιστές/στριες των τοπικών κινημάτων του νησιού να συμπορευθούν με την προσπάθειά της.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

Εδώ και 8 χρόνια η «Ανυπότακτη Κρήτη», ήδη από το 2010  – τότε σαν Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρεμβαση στην Κρήτη –παρεμβαίνει στην περιφέρεια Κρήτης. Το σχήμα κατέγραψε μία μαχητική φυσιογνωμία στην περιφέρεια προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου.

Σε μια περίοδο που κλιμακώνεταιη αντιλαϊκή επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ( παρά την προσπάθεια των κυβερνώντων να μας πείσουν ότι τα ..μνημόνια τελείωσαν ), που βασικός της σύμμαχός σε αυτή την κατεύθυνση αναδείχτηκε η Περιφερειακή Αρχή και ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκηςπιστεύουμε ότι θα πρέπει να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί αυτό το ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης που θα φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας του κρητικού λαού και να αποτελέσειένα αντίπαλο δέος στους ‘ντόπιους και ξένους λύκους’ που λυμαίνονται τον τόπο μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και συμπόρευσης στην προσπάθεια της “Ανυπότακτης Κρήτης” σε όλο το κινηματικό και πολιτικό δυναμικό που στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα στα τοπικά κινήματα της Κρήτης τα τελευταία χρόνια και να συμβάλλει στον σχεδιασμό ενός συνολικού πολιτικού – κινηματικού ανατρεπτικού σχεδίου.

Στους αγωνιστές εκείνους που θεωρούν την Περιφέρεια –Τοπικό κράτος αντιδημοκρατικό μηχανισμό ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα(όπως διαμορφώνεται από τον «Κλεισθένη», τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη) και είναι υπέρ μιας πραγματικής « λαϊκής αυτοδιοίκησης» με γενικές συνελεύσεις, τοπικά δημοψηφίσματα και όχι με λευκές επιταγές κάθε τέσσερα χρόνια.

Στους αγωνιστές εκείνους που δεν υποτάσσουν τις κοινωνικές ανάγκες στα πλαίσια του “εφικτού” όπως ορίζονται από τα ΕΣΠΑ, τις συμφωνίες στα πλαίσια της ΕΕ, την εξυπηρέτηση του χρέους  και τις συνθήκες σταθερότητας που θα επιβάλλουν οι “επενδυτές”.

Στους αγωνιστές άνεργους, εργαζόμενους, αγρότες  που βλέπουν ότι μεροκάματο της προκοπής δεν βγαίνει με τις …συμμετοχές της Περιφέρειας σε τουριστικές και αγροτικές εκθέσεις που προωθούν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοαγροτών.

Σε αυτούς που πιστεύουν πως μπορούμε να έχουμε δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες με επαρκές προσωπικό ενάντια στη λογική της εκχώρησης τους σε ιδιώτες τους όπως προωθείται από τις πολιτικές κυβέρνησης και Περιφέρειας .

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ό κ. Αρναουτάκης δεν έρχεται μέσα από τη λεηλασία των φυσικών πόρων του νησιού από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η αρπαγή των βουνών, των νερών, η καταπάτηση και καταστροφή τοπίων και μνημείων και τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια θα αλλάξουν μια για πάντα την εικόνα του νησιού.

Σε αυτούς που δεν τρώνε το παραμύθι ότι η Κρήτη  θα μετατραπεί σε μεγάλο ενεργειακό κέντρο με τις νέες μπίζνες των εξορύξεων υδρογονανθράκων ενώ στην πραγματικότητα εμπλέκεται βαθύτερα στα παιχνίδια ενεργειακών ανταγωνισμών του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και με τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.

Στους αγωνιστές που δεν θέλουν το νησί ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με στρατιωτικές βάσεις φιλόξενο στους νατοικούς φονιάδες αλλά φιλόξενο σ’ αυτούς που αποτελούν θύματα τους, τους μετανάστες. Νησί αντιπολεμικό ενάντια σε φασισμό-ρατσισμό και πόλεμο.

Συναγωνιστή συναγωνίστρια, αγρότη, μισθωτέ στα τουριστικά επαγγέλματα, άνεργε, νεολαίε, δημόσιε και ιδιωτικέ υπάλληλε που πορευτήκαμε μαζί στον δρόμο ή βρεθήκαμε στις επιτροπές αγώνα για τοπικά ζητήματα, τα επόμενα χρόνια τα μέτωπα που θα ανοίξουν στο νησί μας την Κρήτη, είναι πολλά και κρίσιμα για τον τόπο μας και τις ζωές μας. Ζητήματα δημόσιων χώρων,επίθεση στα δημόσια αγαθά σε τοπικό επίπεδο (υγεία, παιδεία, πολιτισμός-αθλητισμός), μέτωπο κατά του ρατσισμού, προσφυγικό, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις, Υπερταμείο, διαχείριση των απορριμμάτων, προτεραιότητες ΕΣΠΑ και ΠΔΕ,αναδιάρθωση της ΚΑΠ, περιφερειακή πολιτική για το αγροτικό, ΒΑΠΕ,μεγάλα έργα (ΒΟΑΚ,  ηλεκτρική διασύνδεση, Αεροδρόμιο στο Καστέλι ), εξορύξεις πετρελαίων, Στρατιωτικές Βάσεις του ΝΑΤΟ, τουριστική ανάπτυξη, airbnb κτλ

Για να  μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια ΜαχητικήΛαϊκή Κινηματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, που θα μπλοκάρει τις αναδιαρθρώσεις του Αρναουτάκη ή όποιου άλλου επίδοξου περιφερειάρχη

Για να επεξεργαστούμε συλλογικά τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας συγκροτώντας το πρόγραμμά μας, αξιοποιώντας τον κοινό μας πλούτο και εμπειρίες χτίζοντας έναν άλλο δρόμο στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων

Για να βαθύνουμε τον μετωπικό, δημοκρατικό,αντισυνδιαχειριστικό, ανυπότακτο, αντι-ΕΕ, αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα της Ανυπόταχτης Kρήτης

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ 2019 ΣΤΙΣ 12.00ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΣΟΥ,ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

4 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

4 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

5 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

5 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

5 hours ago

This website uses cookies.