ΘΕΣΕΙΣ

Κάποια σχόλια για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Κισσάμου

Του Γιώργου Φραγκιουδάκη *

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, 26 Αυγούστου 2024, αυτό που προηγήθηκε του συμβούλιου λογοδοσίας, υπήρξαν θέματα στα οποία θα άξιζε κάποιος να αναφερθεί και εξηγούμε.

Τροποποιήσεις προϋπολογισμού: ο τελικός προϋπολογισμός του Δήμου με αυτόν που κατατίθεται αρχικά δεν έχει καμία σχέση.

Μετά από διαβουλεύσεις με τα διάφορα όργανα του κράτους, αποκεντρωμένη διοίκηση, περιφέρεια, παρατηρητήριο υπουργείου οικονομικών κλπ, έρχεται ένας προϋπολογισμός, σε συνδυασμό με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της πολιτικής κέρδους οφέλους, της κεντρικής εξουσίας και της Ε.Ε., μακριά από της πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής μας  τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα όσο και στο προϋπολογισμό.

Επίσης χρόνο με το χρόνο βλέπουμε να μειώνονται οι κρατικές χρηματοδοτήσεις και να αυξάνεται η ανταποδοτικότητα. Η Ανταποδοτικότητα είναι η τοπική φορολογία ασχέτως αν για τα ίδια πράγματα έχει ήδη φορολογηθεί ο καθένας από εμάς, ανταποδοτικότητα στην υδροάρδευση, στην καθαριότητα κλπ, δηλαδή θέλεις νερό θα πληρώσεις, θέλεις καθαριότητα θα πληρώσεις, ασχέτως ότι τελικά δεν έχεις τίποτα από αυτά και η κεντρική φορολόγηση του κράτους που γδέρνει τα λαϊκά στρώματα, γίνεται επιδοτήσεις στους ξενοδόχους, στους επενδυτές της ηλεκτρικής ενέργειας, στους άλλους επενδυτές για ορυχεία, είναι οι λεγόμενοι στρατηγικοί επενδυτές που επιδοτούνται από τα λεφτά του κοσμάκη μέχρι 75% για τις επενδύσεις τους.

Εμείς χτίζουμε τα ξενοδοχεία τους που ποτέ δεν θα πάμε, εκτός και αν μας προσλάβουν για σκλάβους στις γαλέρες τους, με τα δικά μας λεφτά γεμίζουν σβούρους τα βουνά μας, μετά που θα τα κάψουν. Έτσι δεν περισσεύουν λεφτά για τους Δήμους μιας και δεν διεκδικούν τα αυτονόητα, δεν περισσεύουν λεφτά για το Κέντρο Υγείας ή το Νοσοκομείο, δεν περισσεύουν για τα νέα σχολεία γιατί δεν έχουν κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Ενώ για τον ΒΟΑΚ σφάζονται ποιός θα τον πρωτοπάρει λόγω διοδίων και δώστου  προσφυγές η μία εταιρεία απέναντι στην άλλη και στο μεταξύ σκοτώνονται τα παιδιά μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από τότε που συμμετέχει στο Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου,  δεν νομιμοποιεί με την ψήφο της και δεν δίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής που σαν μακρύ χέρι της κυβέρνησης, υλοποιεί.

Αύριο η συνέχεια

 

* Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στα Χανιά: Επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για τον σοσιαλισμό, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν, χθες Παρασκευή, στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ…

6 mins ago

Νομικός σύμβουλος Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των αποφάσεων της ΚΕ και της ΠΓ

Τους λόγους που καθίσταται άκυρο το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο…

16 mins ago

Laser τελευταίας γενιάς για το γλαύκωμα απέκτησε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Την απόκτηση ενός τελευταίας γενιάς μηχανήματος Laser (SLT – LASER) για θεραπεία γλαυκώματος για πρώτη…

26 mins ago

Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των 51 μεταναστών που διασώθηκαν νότια του Ηρακλείου

Μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα…

36 mins ago

Κουτσούμπας από ΔΕΘ: “Η κυβέρνηση έχει στρατηγικό αντίπαλο της, στο πολιτικό επίπεδο, το ΚΚΕ”

"Παραπλανητική" χαρακτήρισε την άποψη, ότι η κυβέρνηση "παίζει χωρίς αντίπαλο" ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ,…

46 mins ago

Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη ΔΕΘ: Πράξεις, όχι λόγια!

Ο απολογισμός του Έργου της Πλεύσης Ελευθερίας, τους 14 μήνες της πρώτης Κοινοβουλευτικής της παρουσίας…

56 mins ago

This website uses cookies.