ΘΕΣΕΙΣ

Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τους αντι-εμβολιαστές με την επιδημία του κορωνοϊού

Μας είπε ένας φίλος αναγνώστης μία ιστορία…

Συνάντησε έναν γνωστό που είχε να δει αρκετό καιρό. Δε χαιρετισθήκανε όμως κοντοσταθήκανε να μιλήσουνε για όσα συμβαίνουν.

Καθώς η συζήτηση εξελισσόταν γινόταν ξεκάθαρο ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι δεν είχαν παρά ελάχιστα κοινά σημεία αναφοράς σε σχέση με το πώς ερμηνεύαν όλο αυτό που συνέβαινε.

Ήταν ξεκάθαρο πως διάβαζαν πολύ διαφορετικά πράγματα.

Ενημερωνόταν από πολύ διαφορετικές πηγές.

Ο φίλος του αναγνώστη μας, διάβαζε ιστοσελίδες και ενημερωνόταν μέσω “groups” στο facebook που δημοσίευαν “όσα δεν επέτρεπαν στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν”.

Γνώριζε “την αλήθεια που μας κρύβουν”.

Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο και κυρίως στο facebook είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ξεπηδήσει δεκάδες groups με πολλές χιλιάδες “οπαδούς” που πατάνε like και κάνουν share ιστορίες με κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας (πολλές φορές πλήρως αντικρουόμενες) σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των νεκρών, τον ιό που είναι κατασκευασμένος, ή τον ιό που είναι ψεύτικος ή τον ιό που είναι κατασκευασμένος και στόχο έχουν τη μείωση του πληθυσμού ή τον ιό που κατασκευάσαν επειδή θέλουν να μας εμβολιάσουν.

Θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο περιθωριακό φαινόμενο επειδή οι ίδιοι δεν το ακολουθούν και θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων.

Πρόκειται για ρεύμα το οποίο πιστεύουμε ότι σύντομα ή αργότερα θα εκφραστεί και με άλλους τρόπους πέραν από τα κοινωνικά μέσα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ιστορία με τον κορωνοϊό θα οδηγήσει στον θάνατο το αντι-εμβολιαστικό κίνημα και θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα σε όλο τον ανορθολογισμό που ανακυκλώνεται από οπαδούς θεωριών συνωμοσίας. Όμως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο.

Λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο που παίζουν τα social media, το γεγονός ότι πλέον στη διάδοση της είδησης κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι “influencers” και ότι μία ψεύτικη είδηση πάντα διαδίδεται πιο εύκολα (4 φορές πιο γρήγορα) σε σχέση με την αλήθεια, ότι αυτό που διαδίδεται πολύ επειδή διαδίδεται πολύ γίνεται αντιληπτό από την πλειοψηφία και ως αληθινό, αυτό που εμείς διαπιστώνουμε είναι ότι οι θεωρίες συνωμοσίας όχι μόνο αντιμετωπίζονται αλλά γιγαντώνονται. Και βεβαίως, στο επίκεντρο των θεωριών το τελευταίο διάστημα βρίσκεται και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τι μπορεί να γίνει; Πραγματικά δεν ξέρουμε.

Το βέβαιο είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κουραστεί. Δίχως να βλέπουν πουθενά ορατή διέξοδο, και με την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα αλλά και στα μέσα ενημέρωσης να είναι πολύ χαμηλή, στρέφουν το βλέμμα τους σε πηγές πληροφόρησης που ενώ πλασάρονται ως εναλλακτικές, είναι ουσιαστικά πηγές παραπληροφόρησης και παραενημέρωσης.

Αποκτούν όμως ισχύ και μπορεί να παίξουν ένα ρόλο.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε ότι όσοι νομίζουν ότι ξέμπλεξαν με τους αντι-εμβολιαστές κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Και υπάρχουν πολύ χειρότερα από αυτούς που τάσσονται ενάντια στα εμβόλια.

Όπως, αυτοί που πιστεύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού, πρόκειται για εισβολή… Ο “αόρατος εχθρός” είναι εξωγήινος.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

3 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

4 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

4 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

4 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

4 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

4 hours ago

This website uses cookies.