ΘΕΣΕΙΣ

Κάτω τα χέρια από την ΕΤΑΝΑΠ

Ο σοφός γέροντας, μακαριστός Ειρηναίος, που οραματίστηκε και λειτούργησε την ΕΤΑΝΑΠ, ετοίμασε ένα καλύτερο μέλλον για την επίγεια παραμονή μας.

Στο πέρασμα των χρόνων, η ΕΤΑΝΑΠ, με την άριστη αξιοποίηση των νερών των Λευκών Ορέων, δικαίωσε τις προσδοκίες του, αλλά και των μετόχων με την άριστη διοίκηση της υπό τον Μανόλη Αποστολάκη, που αποδείχτηκε και αυτός άξιος της εμπιστοσύνης του Ειρηναίου που τον επέλεξε.

Δυστυχώς σήμερα στα πλαίσια διεργασιών και συγχωνεύσεων, ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών της εταιρείας βρίσκεται στα χέρια εξωκρητικών παραγόντων.

Η μεθοδολογία και οι λογής – λογής πιέσεις, αναμενόμενες σε μια υπόθεση τέτοιας σημασίας που αναφέρεται στην εκμετάλλευση του νερού των ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ.

Γνωστές οι ανίερες μέθοδοι που υιοθετούνται σε τέτοιες περιπτώσεις παγκοσμίως.

Οι μεθοδεύοντες την απόκτηση της ΕΤΑΝΑΠ το πιθανότερο να πουλήσουν ακριβά τον εξ’ αδιαιρέτου πλούτο μας για την απόκτηση σημαντικού κέρδους.

Είναι γνωστές οι απόπειρες και στο παρελθόν για την απόκτηση της ΕΤΑΝΑΠ, τις οποίες αντιπαρήλθε επιτυχώς ο καταξιωμένος πρόεδρος της εταιρείας.

Είναι γνωστές και οι προσπάθειες της υφαρπαγής των υδάτινων πόρων της Κρήτης στις οποίες αντιτάσσουν σθεναρή αντίσταση οι εργαζόμενοι και οι φορείς του νησιού μας.

Κεντρικός άξονας της γραμμής άμυνας μας πρέπει να είναι:

“Το νερό δεν πρέπει να περάσει στα χέρια των γνωστών αδίστακτων εκμεταλλευτών του”

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι η ΕΤΑΝΑΠ είναι μία συνεταιριστική επιχείρηση, λαϊκής βάσης, στην οποία ο μεγάλος αριθμός των μετόχων είναι συμπολίτες μας, απλοί άνθρωποι.

Είναι γνωστό ότι για το νερό παίζονται παιχνίδια θανάτου… παγκοσμίως.

Η Κρήτη όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα, πρέπει να αντισταθεί ενωμένη κατά της νέας επιβουλής.

Ένα ηχηρό ΟΧΙ καταρχήν οφείλουμε ΟΛΟΙ, στην μεθοδευμένη επιχείρηση, ν’ ανοίξουν την ‘’κερκόπορτα’’ για την ολοκληρωτική άλωση των νερών του νησιού μας. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να προασπίσουμε ότι και η ΕΤΑΝΑΠ θα παραμείνει σε τοπικά χέρια.

Ο Αποκόρωνας που πρωτοστατεί στον αγώνα και ενάντια στους πυλώνες, με τον δήμαρχό του Χαράλαμπο Κουκιανάκη έστειλε το μήνυμά προς όλους.

Κάλεσε με κείμενό του τους μετόχους της ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ., οι οποίοι αποτελούν τη λαϊκή της βάση:

“Να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη και να κρατήσουν το μετερίζι της εταιρείας εκεί όπου δημιουργήθηκε: στην καρδιά του Αποκόρωνα και όχι στους κύκλους απρόσωπων συμφερόντων τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να ενδιαφέρονται για το πραγματικό καλό του τόπου μας”.

Ας υπερασπίσομε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το περιβάλλον του προικισμένου τόπου μας, ας προασπίσουμε το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και ας κόψουμε το δρόμο σ’ όσους νομίζουν ότι μπορούν να προκαλούν τους Αποκορωνιώτες, τους Χανιώτες, τους Κρητικούς, προσφέροντας δέλεαρ και ακολουθώντας παραπλανητικές τακτικές με στόχο την εξαπάτησή μας.

Ο πλούτος της Κρήτης ανήκει σε μας και τα παιδιά μας.

-Έχομε τις δικές μας εταιρείες

-Έχομε τη δύναμη και τη θέληση να τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δικά μας δημιουργήματα, τον δικό μας πλούτο.

ΑΡΚΕΤΑ… ΩΣ ΕΔΩ…

ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

7 mins ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

1 hour ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

1 hour ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

1 hour ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

1 hour ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

1 hour ago

This website uses cookies.