Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το νέο κόμμα του Παπανδρέου

Την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματος κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Γιώργος Παπανδρέου. Το κόμμα ονομάζεται «Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών», κι ως έμβλημα του έχει ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Τη διακήρυξη του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό  χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου «θλιβερό συμβάν» και τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη.
Ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου θα είναι ρυθμιστής των εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά «κόψτε κάτι σ’ αυτό», ενώ σχετικά με την ήπια αντίδρασή του τόνισε ότι «κάνω τεράστια υπομονή» γιατί όπως εξήγησε νιώθει το βάρος της εθνικής ευθύνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις, λόγω της ιστορίας, λόγω της θεσμικής τους θέσης και λόγω του ονόματος που φέρουν».

«Σηκώθηκε το παραβάν». Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές» ήταν το σχόλιο του κόμματος για τα στελέχη που παραιτούνται προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου. Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν οι Κεδίκογλου, Σαχινίδης και Μωραίτης είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από το ΠΑΣΟΚ, μετά τον Μιχάλη Καρχιμάκη που ήδη αποχώρησε.

tvxs.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις…

3 hours ago

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Το «παρών» και μάλιστα ντυμένοι με σμόκιν, όπως ταιριάζει στην περίσταση, έδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον…

3 hours ago

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της μητέρας  με μία κοινή φωτογραφία που…

3 hours ago

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε το Σάββατο (11/5), στη θαλάσσια περιοχή…

3 hours ago

Ο χαμένος πρόγονος των σύγχρονων λαχανικών είναι… Κρητικός!

Της Κατερίνας Μυλωνά Είναι ένας ακόμα λόγος να λέμε- εμείς οι Κρητικοί- ότι από εδώ…

3 hours ago

Τα ξενοδοχειακά deals στην Ελλάδα – Ποιες συμφωνίες έγιναν στην Κρήτη

Προσελκύοντας σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε “μαγνήτη” για επενδυτές ξενοδοχείων, όπως…

3 hours ago

This website uses cookies.