ΤΟΠΙΚΑ

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή”: Να προστεθεί το ρατσιστικό-μισαναπηρικό κίνητρο στην ποινική δίωξη που έχει σχηματισθεί για την ανθρωποκτονία του Αντώνη Καργιώτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή”, σε σχέση με αίτησή μας προς την Εισαγγελέα Πειραιά για προσθήκη του ρατσιστικού-μισαναπηρικού κινήτρου, κατ’ άρθρο 82Α ΠΚ, στην ποινική δίωξη που έχει σχηματισθεί για την ανθρωποκτονία και άλλες πράξεις σε βάρος του Αντώνη Καργιώτη, δολοφονηθέντος επιβάτη του Blue Horizon.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ σήμερα 11/09/2023 στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Πειραιά από τη συλλογικότητα ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου Έφης Μουγκαράκη αίτημα διερεύνησης του ρατσιστικού (μισαναπηρικού) κινήτρου των δραστών κατ άρθρο 82Α ΠΚ στις ασκηθείσες διώξεις για κάθε πράξη (ανθρωποκτονία από κοινού, θανατηφόρα έκθεση κ.ά.) που τελέστηκαν εις βάρος του συνανάπηρου μας δολοφονηθέντος Αντώνη Καργιώτη ώστε να διευρυνθεί η ποινική δίωξη και να ασκηθεί συμπληρωματικά και για παραβίαση των διατάξεων αυτών.

Το αίτημά μας έχουμε ήδη εκθέσει από την περασμένη Παρασκευή αναλυτικά και ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Αδειλίνη, η οποία δήλωσε ότι τα δικαιώματα των ευάλωτων αποτελούν για εκείνη προτεραιότητα, καθώς και από το περασμένο Σάββατο ενώπιον της Γ ανακρίτριας Πειραιά, που διενεργεί την ανάκριση της υπόθεσης.

Η αίτηση μας μαζί με τα 13 συνημμένα σχετικά συσχετίσθηκε με την ποινική δικογραφία που εκκρεμεί στην Γ ανακρίτρια Πειραιά.

Με την αίτηση μας αποδεικνύεται ότι το θύμα υπέστη διακριτική μεταχείριση λόγω της βλάβης του και ότι επελέγη ως θύμα ακριβώς εξαιτίας αυτής.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση ο ρατσισμός – μισαναπηρισμός αναδεικνύεται κυρίαρχος σε κάθε πράξη από τον εντοπισμό του θύματος, τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας και σε κάθε επόμενη πράξη και παράλειψη που καταδίκασε το θύμα σε βέβαιο θάνατο, αλλά και στον τρόπο που θεώρησαν οι δράστες ότι θα ξεφύγουν από οποιαδήποτε αναφορά στις αρχές και λογοδοσία στην ανθρώπινη κοινωνία.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι δικαστικές αρχές έχουν παραλείψει να ασκήσουν την ποινική δίωξη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82Α ΠΚ δηλαδή να αποδώσουν το ρατσιστικό – μισαναπηρικό κίνητρο στους δράστες.

Η παράλειψη αυτή είναι ουσιώδης καθώς θα οδηγήσει σε συσκότιση των αιτίων της ειδεχθούς πράξης των δραστών, σε αποπροσανατολισμό των δικαστικών αρχών από την αναζήτηση της αντικειμενικής αλήθειας, θα καταστήσει το ρατσιστικό κίνητρο αόρατο και τελικά δεν θα αποδοκιμάσει ρητά και σαφώς το ρατσιστικό- μισαναπηρικό έγκλημα ενώπιον – όχι του ίδιου του Αντώνη πια – αλλά του κοινωνικού συνόλου.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον Αντώνη.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συγκλόνισε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα | Βίντεο

Καταχειροκροτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλεσμένη στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς –…

2 hours ago

Ραγίζει καρδιές το βίντεο που δείχνει αγοράκι να ζητά ψωμί από τον πατέρα του, πριν πεθάνει από ασιτία

Βίντεο που ραγίζει καρδιές παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Τέξας, με ένα αγοράκι να ζητά ψωμί από τον πατέρα του…

2 hours ago

ΚΥΣΕΑ – Μέση Ανατολή: Προστασία Ελλήνων στο Λίβανο, μεταναστευτικό και εμπλοκή στις επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Τις πολλαπλές συνέπειες που μπορεί να έχουν και για τη χώρα μας οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή χαρτογραφεί η κυβέρνηση ενόψει και…

2 hours ago

Μέση Ανατολή: Στην πλευρά του Ισραήλ το… πυραυλικό «μπαλάκι» – Οι πιθανοί στόχοι στο Ιράν

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και χωρίς προειδοποίηση το βράδυ…

2 hours ago

16 μέλη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ανάμεσα στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου

Σημαντικός και με αυξητικές τάσεις, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο αριθμός των…

2 hours ago

Ηράκλειο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 28χρονος!

Ευχάριστα τα νέα που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου εδώ και αρκετές ημέρες ένας…

3 hours ago

This website uses cookies.