Ενδεικτικό του όλου κλίματος και εντός της Βουλής είναι το γεγονός ότι η παραπάνω ένταση μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε ότι «πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών στην ομιλία του προέδρου μιας χώρας που δέχεται επίθεση και εισβολή, δυστυχώς, όμως, αναγκαστήκαμε να ακούσουμε και εκπροσώπους του τάγματος Αζόφ, ενός τάγματος με συγκεκριμένη ιδεολογία, την οποία η Ελλάδα πολέμησε στο μέτωπο και στα βουνά. Δυστυχώς, τους ακούσαμε και αυτούς» είπε ο κ, Αλεξιάδης, και συνέχισε:
«Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι τέτοιο. Και δεν ακούσαμε, δυστυχώς, τίποτα για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τίποτα για το επιχείρημα ότι δεν έχει συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τίποτα ανάλογο, ξεχνώντας κάποιοι την Κύπρο με τους 1.619 αγνοούμενους και τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία».
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι η ομιλία Ζελένσκι ανέδειξε τον ηγέτη μιας χώρας που μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της, έθεσε όμως και το ερώτημα στον πρόεδρο της Βουλής «εάν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι. Δεν μου προξένησε καθόλου καλή εντύπωση. Ήρθαμε να ακούσουμε την τοποθέτηση του προέδρου της Ουκρανίας και όχι την τοποθέτηση του οποιουδήποτε άλλου», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα είπε ότι δεν την ξαφνιάζει «η εκ των υστέρων προσπάθεια να μαζευτεί η ντροπή, τα κόμματα του νατοϊκού τόξου να χειροκροτούνε τους εκπροσώπους των ναζί, των ταγμάτων Αζόφ». Αντίθετα, σημείωσε, «επιβεβαιώνεται το πώς ξεπληρώνονται οι νατοϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Επιβεβαιώνει επίσης τη σωστή στάση του ΚΚΕ, που είπε από την αρχή ότι η αυτονόητη αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με στήριξη στον Ζελένσκι, ο οποίος είναι μέρος του προβλήματος, που είχε κι εκείνος ευθύνη για δεινά που περνά ο ουκρανικός λαός, και δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας. (…) Δεν αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης η φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση», είπε η κυρία Κομνηνάκα.