Καθαρισμός παραλίας Καλυβών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2014, εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας των Καλυβών με τη συνεργασία μαθητών κι εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2014.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τις Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, οι οποίοι, αφού καθάρισαν συμβολικά την ακτή, ζωγράφισαν πινακίδες με μηνύματα για καθαρές ακτές, έφτιαξαν κάρτες με υλικά από τη φύση. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε κέρασμα (χυμοί και σταφιδόχωμα) από το Δήμο Αποκορώνου.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία καθαρισμού ακτών που συντονίζει σε όλη την Ελλάδα το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Στα Χανιά με τη συνεργασία του ΚΠΕ Βάμου έχουν ήδη γίνει συμβολικοί καθαρισμοί στις παραλίες και το άλσος των Αγίων Αποστόλων με το 1ο ΔΣ Νέας Κυδωνίας και τα ΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου και Χανίων και στην παραλία του Κολυμβαρίου με το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη να έχουμε ελεύθερες για όλους και καθαρές ακτές, ώστε να διατηρείται η οικολογική ισορροπία και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το κολύμπι, να αθλούμαστε και να υπάρχει και η δυνατότητα για πολλούς ανθρώπους να εργάζονται και να επιβιώνουν χάρη στις ελεύθερες και καθαρές ακτές.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Σοφία Βέμπο – φωνές και μνήμες» στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Φίλιος Φθόγγος» παρουσιάζει την παράσταση «Σοφία Βέμπο – φωνές και μνήμες» σε…

2 hours ago

Λιποθυμίες και παραιτήσεις: Ο χαμένος «παράδεισος» των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σε ένα καθημερινό και διαρκές μαρτύριο φαίνεται πως είναι αναγκασμένοι να ζουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στο…

2 hours ago

Στ. Αρναουτάκης: «Πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την Κρήτη το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα»

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την Κρήτη, σημείο αναφοράς για…

2 hours ago

Γκ. Μαγιορκίνης: Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες covid από τον Μάιο

Σχεδόν διπλάσιος από τα τέλη Μαΐου είναι ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν στο νοσοκομείο…

3 hours ago

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή στην Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον  ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς…

3 hours ago

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων ν. Χανίων με τη Σέβη Βολουδάκη

Συνάντηση με την βουλευτή Χανίων της ΝΔ Σέβη Βουλουδάκη είχε χθες Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο…

4 hours ago

This website uses cookies.