14.8 C
Chania
Sunday, December 22, 2024

Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο think tank του ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα

Ημερομηνία:

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το 2ο think tank, αυτό για την Έρευνα, με φόντο τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

«Θέλουμε μια χώρα που να κοιτάει στο αύριο» ανέφερε, και «απαραίτητο συμπλήρωμα λοιπόν της Δημόσιας Παιδείας, η Έρευνα στα Δημόσια Πανεπιστήμια».

Το έργο που αναλαμβάνουν οι 8 επιστήμονες που θα στελεχών το think tank είναι η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος ως προς την Έρευνα και την Τεχνολογία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα είναι οι:

Ελένη Χατζηχρήστου, αστροφυσικός, Χάρης Αναστόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Μανόλης Μικράκης, Επίκουρος Kαθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ, Δημήτρης Πινότσης, θεωρητικός νευροεπιστήμονας, Γιώργος Πλουμπίδης, Καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο UCL. Νικόλαος Μαρκάτος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Αλέξανδρος Τσομπανίδης, με διδακτορικό στην Ψυχιατρική, Γεώργιος Χαλκιαδάκης αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, με Διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών.

Ποιος είναι ο Γιώργος Χαλκιαδάκης

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης ξεκίνησε να εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Μάρτιο του 2011. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου 2011, εργαζόταν ως Ερευνητής (Research Fellow) στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (Μεγάλης Βρετανίας). Ο Γ.Χ. έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδά), το 2007. Η διατριβή του ήταν υποψήφια για το IFAAMAS Victor Lesser Distinguished Dissertation Award (2007). Στο παρελθόν, ο Γ.Χ. έχει επίσης εργαστεί ως “Μηχανικός Λογισμικού” στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και ως ωρομίσθιος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση: 

  • Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Τορόντο Καναδάς, 2007
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1999
  • Πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1997

Ερευνητικά Πεδία: Πολυπρακτορικά Συστήματα, Αλγοριθμική Θεωρία Παιγνίων (με έμφαση στη Συνεργατική Θεωρία Παιγνίων / Δημιουργία Συνασπισμών), Μηχανική Μάθηση (με έμφαση στην Ενισχυτική Μάθηση σε περιβάλλοντα πολλών πρακτόρων), Λήψη Αποφάσεων υπό Αβεβαιότητα (Μαρκωβιανές και στοχαστικές διεργασίες, Μπαεσιανή Μάθηση), Τεχνολογίες Πρακτόρων για το Έξυπνο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης

Τομέας: Τομέας Πληροφορικής

Εργαστήριο: Εργαστήριο Προγραµµατισµού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστηµάτων

Μαθήματα: Πολυπρακτορικά Συστήματα (προπτυχιακό,), Τεχνητή Νοημοσύνη, Σχεδίαση και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Μέγεθος 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ είχε η σεισμική...

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Ηλεκτρικής Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Σημαντικό ορόσημο για το εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης αποτελεί η...