Categories: ΘΕΣΕΙΣ

«Καθημερινή» εναντίον Λουκάνικου αλλά και του κροκόδειλου Σήφη

Και αν ο Στέλιος Ράμφος (θα) ήθελε να κάνει το σκυλί του χορτοφάγο…  Οι αρθρογράφοι της εφημερίδας έδωσαν ρέστα τις τελευταίες ημέρες. Αν έχεις ιδεολογικές αγκυλώσεις τα βάζεις ακόμα και με έναν σκύλο. Τον συμπαθή Λουκάνικο.

Και δεν καταλαβαίνεις πως τέτοιες αναλύσεις φαίνονται φαιδρές ακόμα και στους φανατικούς αναγνώστες σου. Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος μάλιστα βρήκε και το λόγο που ο Λουκανικάκος ήταν πρώτος στις πορείες. «Το πιθανότερο είναι ότι θα είχε φάει καμιά κλωτσιά από κάναν ένστολο και έκτοτε, όποτε έβλεπε στολή γινόταν έξαλλος, κοινώς είχε πολιτική κρίση εφάμιλλη των δίποδων συντρόφων του που φωνάζουν “Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι” περίπου με τα αντανακλαστικά του σκύλου του Παβλόφ» γράφει και γελάνε και οι πέτρες. Τουλάχιστον ο Πάσχος Μανδραβέλης ήταν πιο μαζεμένος, ίσως και πιο αμήχανος. Και μιλάει απλώς για την «ανακύκλωση της συγκίνησης» και το γεγονός πως είχαμε «καθυστερημένη συγκίνηση για το θάνατο του σκύλου» μια και η είδηση «δημοσιεύτηκε σε κάποιες εφημερίδες τον περασμένο Μάιο».
Όσο για την Πόπη Διαμαντάκου, ξεκινάει από τον… Σήφη τον κροκόδειλο της Κρήτης για να φτάσει τελικά στον Λουκάνικο και να μας πει πως «καταναλώσαμε συγκίνηση για την ένταξη τάχα του σκύλου στις τάξεις των αγανακτισμένων “επαναστατών”, τον αναγορεύσαμε σε σύμβολο του αδούλωτου φρονήματος του έθνους». Και να καταλήξει στα αδέσποτα: «Κατόπιν συνέχισαν, ίσως να αυξήθηκαν κιόλας μετά τη “διαφήμιση” του Λουκάνικου, οι αγορές σκύλων pet».
Μας αρέσουν αυτοί οι αρθρογράφοι που δεν φορούν ιδεολογικά γυαλιά και βλέπουν πίσω από τις γραμμές! Τους αξίζει έπαινος.
Αυτή την Κυριακή στην «Καθημερινή» αρθρογράφησε και ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο… φιλόσοφος που βλέπουμε συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ. Σκέφτεστε τώρα να ήθελε ο κύριος Ράμφος να κάνει το σκυλί του, χορτοφάγο; Και να το τάιζε τη μία μέρα ραδίκια, την άλλη μαρούλι, την τρίτη λάχανο; Και να ψόφαγε το κακόμοιρο το σκυλάκι μετά από λίγο; Αλλά όχι, δεν μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο.
Στη φωτογραφία (από το Ποντίκι), οι οπαδοί της Λιβόρνο στην Ιταλία αποχαιρετούν τον Λουκάνικο. Μην το πείτε όμως στους αρθρογράφους της Καθημερινής και αρχίσουν πάλι, ας μείνει μεταξύ μας παρακαλώ. Και μην τους πείτε πως έγραψαν όλοι στο εξωτερικό, από τον Indepedent ως και το Al Jazeera.
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

6 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

7 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

9 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

11 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

11 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

11 hours ago

This website uses cookies.