ΘΕΣΕΙΣ

Και η ζώνη είναι υποχρεωτική, αλλά κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο και με αριστερό μανδύα. Γιατί βλέπετε αντιεμβολιαστές δεν έχει μόνο η ακροδεξία, έχει και η ακροαριστερά…

Ακραίοι δικαιωματιστές, άνθρωποι φανατικοί που πίσω από τον “αγώνα” τους να προασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα κρύβεται η εναντίωσή τους να εμβολιαστούν και η εναντίωσή τους συνολικά στους εμβολιασμούς αναφέρονται στο Σύνταγμα και σε Κώδικες Ιατρικής Δεοντολογίας που απαγορεύουν την ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση.

Και επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για λόγους δημόσιας υγείας, για να τεκμηριώσουν την εναντίωσή τους και την επιχειρηματολογία περί ιατρικής πράξης χωρίς συναίνεση μετατρέπουν τον παγκόσμιο εμβολιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ήδη εμβολιαστεί, σε… ιατρική ερευνα. Δηλαδή, λένε. ότι αποτελεί ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση επειδή ουσιαστικά οι άνθρωποι που εμβολιάζονται στην πραγματικότητα αποτελούν πειραματόζωα σε ιατρική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με άλλο ένα τέχνασμα και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και τον φόβο των πολιτών εννούν ότι πρόκειται για ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση επειδή τα εμβόλια αλλοιώνουν γενετικά το DNA μας. Βεβαίως ούτε αυτό ισχύει. Πρόκειται για εσκεμμένη παραπληροφόρηση ή απλή άγνοια της επιστήμης και κινδυνολογία που έχει καταρριφθεί από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Αναφέρει και ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Τριανταφυλλίδης:

«Από την επιστήμη της Βιολογίας ξέρουμε ότι ένα ανθρώπινο κύτταρο αποτελείται από δύο διαμερίσματα, τον πυρήνα και το κυτταρόπλασμα. Το DNA μας βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου. Τα 21.000 γονίδια που αποτελούνται από DNA μετεγράφονται σε MRNA, δηλαδή την πληροφορία που δίνει το κάθε γονίδιο. Το MRNA βγαίνει στο κυτταρόπλασμα και μεταφράζεται σε πρωτεΐνη στα ριβοσώματα. Το εμβόλιο περιέχει MRNA. Ενδομυϊκά θα μπαίνει στο κύτταρό μας και θα πηγαίνει στα ριβοσώματα του κυτταροπλάσματος. Εκεί θα μεταφράζεται στην πρωτεΐνη του ιού. Όμως, το MRNA δεν θα φτάνει στον πυρήνα που βρίσκεται το DNA μας για να το τροποποιήσει. Άλλωστε, το MRNA έχει σύντομη διάρκεια ζωής και αποδομείται στα ένζυμα του κυτταροπλάσματος».

Όλα αυτά θα ήταν κωμικά αν η επιρροή που ασκούσαν δεν ήταν τεράστια και οι συνέπειες στις ζωές όλων μας τραγικές.

Φαντασθείτε αν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ακολουθούσε παρομοια στάση και για μια σειρά από άλλα σωτήρια εμβόλια που έχουμε όπως της ς ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας, της αιμόφιλου ινφλουέντζας, της φυματίωσης, του τετάνου, της ηπατίτιδας Α, της ηπατίτιδας B, της πολιομυελίτιδας, της διφθερίτιδας, του κοκίτη, της μηνιγγίτιδας C και του πνευμονιόκοκκου.

Πρόκειται για εμβόλια τα οποία είναι υποχρεωτικά. Και είναι υποχρεωτικά γιατί σώζουν κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια ζωές.

Δε στερείται κανενός η ελευθερία με τον εμβολιασμό, απελευθερωνόμαστε από την ασθένεια και συνεχίζουμε τις ζωές. Συνεχίζουμε να ασκούμε τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας… συνεχίζουμε χωρίς φόβο.

Και άλλωστε, υποχρεωτική είναι και η ζώνη ασφαλείας, όμως ποιος λογικός άνθρωπος θα επιχειρηματολογούσε ενάντια στη χρήση της; Ποιος λογικός άνθρωπος θα επιχειρηματολογούσε ενάντια στο να θέτουμε όρια στις ταχύτητες σε κατοικημένες περιοχές όταν η ελευθερία του ενός να τρέχει όσο θέλει μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων;

Επιτέλους, πρέπει να αρχίσουμε να απαντούμε, να μην επιτρέψουμε στο φόβο να κυριαρχήσει επί της ζωής μας. Να απαιτήσουμε καλύτερο σύστημα υγείας, φάρμακα και μαζικούς εμβολιασμούς, στήριξη όσων εχουν δεχθει τα ισχυροτερα πλήγματα λόγω της πανδημίας. Να απαιτήσουμε μία κοινωνία με τον άνθρωπο στο προσκήνιο και να αγωνιστούμε για αυτό. Να αγωνιστούμε με όχημα την ελπιδα για το αύριο όχι τον φόβο, την παρερμηνεία, τη δεισιδαιμονία.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πώς το ΝΑΤΟ δημιούργησε την Eurovision

Του Βαγγέλη Χωραφά * Ασχέτως αν πολλοί υποτιμούν το φεστιβάλ της Eurovision, δεν παύει να αποτελεί…

2 hours ago

Eurovision 2024: Εκτός Τελικού η Ολλανδία με τον Joost Klein – Τι συνέβη

Οριστικά εκτός τελικού της Eurovision είναι η Ολλανδία, καθώς η EBU ανακοίνωσε ότι ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από…

2 hours ago

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Kαλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη

«Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά…

2 hours ago

Φρίκη: Μαζικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς – Δεκάδες γυναικόπαιδα νεκρά

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις σε όλη τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας…

2 hours ago

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία στο Κακοδίκι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κακοδικίου σας καλεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ.…

2 hours ago

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στο Χάρκοβο

Νέο ποιοτικό στρατηγικό μέγεθος στον πόλεμο της Ουκρανίας συνιστά η επανάληψη, από το 2022, της…

2 hours ago

This website uses cookies.