«Μέλι» «έσταζε» το στόμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων της Μόριας, στην Λέσβο, όταν στο πρόσφατο παρελθόν, στελέχη της ΝΔ «έπνεαν μένεα» εναντίον ακριβώς της ίδιας δομής.
«Με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση» πήγε, κατά δήλωσή του, στην Λέσβο ο υπουργός, και σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».
Επίσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές – οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».
Μετά από τα παραπάνω, στη ΝΔ πρέπει να αποφασίσουν τι θεωρούν ότι συμβαίνει στη Μόρια, αφού στελέχη της αναφερόμενα στην ίδια δομή, όχι και πολύ καιρό πριν, έκαναν λόγο για «άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν», για «απελπιστική κατάσταση», ακόμα και για «χώρο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», όπως έγραφε σε επίκαιρη ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ή τα περί «διεθνή διασυρμού της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες» που δήλωνε προ μηνών ο τότε τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Κατά τα άλλα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε και το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ, ενώ προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και εμπλεκόμενοι στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης φορείς.
Στη Μόρια ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη διαδικασία ελέγχου των νεοεισερχομένων στη χώρα με αφορμή την καταγραφή 40 ατόμων στην πλειοψηφία τους Αφγανών που είχαν φτάσει στο ΚΥΤ εκείνη την ώρα, ενώ περιόδευσε σε δομές διαμονής ανηλίκων και γυναικών καθώς και στον ελαιώνα στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού. Επίσης με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση του ΚΥΤ συζήτησε με το Διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα στο ΚΥΤ διαμένουν πάνω από 6.000 αιτούντες άσυλο από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ, δυο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ φιλοξενούνται 1.200 αιτούντες άσυλο.
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα μετεγκατάστασης των 300 και πλέον ανήλικων ασυνόδευτων που διαμένουν στη Μόρια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε την Τρίτη (07/01) πως προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές,…
Η επιλογή της Αννας Διαμαντοπούλου να αποδώσει τα εύσημα στον Αδωνι Γεωργιάδη για το γεγονός…
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαπραγματεύονται με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες τη συμμετοχή τους…
Με αφορμή τα όσα αναφέρονται στη δημόσια συζήτηση για τις κοπές των αστικών δένδρων, καθώς…
«Ήταν δεμένος από την μέση και στους βραχίονες είχε σημάδια περιμετρικά, σαν μελανιές». Με αυτές…
Του Γιώργου Ουρανού, Ψυχολόγου Βαθιά μας πεποίθηση είναι το ότι, το μέλλον μιας κοινωνίας ή…
This website uses cookies.