Και οι μαθητές καταγγέλουν τα ρατσιστικά-φασιστικά συνθήματα

Ανακοίνωση από την Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καταγγέλλει την «επιδρομή» φασιστοειδών ομάδων σε σχολικό συγκρότημα του Ηρακλείου που έγραψαν ρατσιστικά – φασιστικά συνθήματα μέσα στο χώρο του σχολείου.

Τα παραπάνω συνέβησαν στο σχολικό συγκρότημα Μεσαμπελιών (11ο Λύκειο & 5οΓυμνάσιο) καθώς και σε άλλα σχολεία, κατά την διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα το πρωί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να έρθουν αντιμέτωποι με το αποκρουστικό αυτό θέαμα, γεγονός που τους προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους :

“Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αντίστοιχα περιστατικά με ομάδες φασιστοειδών που αναγράφουν συνθήματα έχουν επαναληφθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης μας.

Η Τ.Ο. Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τη νεολαία συνολικά να απομονώσει τέτοιου τύπου ομάδες αποκρούοντας τις άκρως επικίνδυνες αντιλήψεις και πρακτικές που πρεσβεύουν και ξεπηδούν από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι γονείς μας βιώνουν από πρώτο χέρι την ανεργία, την

ημιαπασχόληση, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη βασικών αναγκών λόγω της βάρβαρης και φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, μια επιλογή έχουμε, να σταθούμε  δίπλα τους μαζί με τους εργάτες μετανάστες γιατί όλοι μας είμαστε θύματα των πολέμων και της εκμετάλλευσης.

Σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική και μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι εμείς απαντάμε ότι προχωράμε μπροστά με ψηλά το κεφάλι μαζί με τις οικογένειες μας για όλα όσα μας ανήκουν, για την κάλυψη των πραγματικών μας  αναγκών” !

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

12 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

12 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

13 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

13 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

14 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

14 hours ago

This website uses cookies.