Καλέσματα για συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Πλήθος πολιτικών φορέων, συλλόγων και κοινωνικών ομάδων με ανακοινώσεις τους καλούν τον Χανιώτικο λαό για πλατιά συμμετοχή στην κρίσιμη 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία.

Κάλεσμα από το ΤΕΕ/ΤΔΚ  για μαζικές κινητοποιήσεις στην Απεργία της 28 και 29 Ιουνίου 2011

Το σύνολο του τεχνικού κόσμου αντιδρά στην άδικη μονομερή πολιτική, χωρίς ίχνος αναπτυξιακής διάστασης και κοινωνικής ευαισθησίας. Δυστυχώς σε ένα διάστημα μερικών μηνών καταλύθηκαν δικαιώματα δεκαετιών και ακυρώθηκαν όνειρα και φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς

Αντιδρούμε μαζικά στα άδικα φορολογικά μέτρα, στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, στην καταπάτηση των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής, εν τέλει στην διάλυση της χώρας

Ως μηχανικοί διεκδικούμε με αγωνιστικό τρόπο την αξιοπρέπεια, τη δουλειά, την κοινωνική ασφάλιση, ως εργαζόμενοι που αξιοποιούν την επιστημονική τους γνώση για λογαριασμό της κοινωνίας.

Το ΤΕΕ/ΤΔΚ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία της 28 και 29 Ιουνίου 2011 και στη συγκέντρωση στη Δημοτική αγορά στις 10.30 π.μ. διαδηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας μας.

Ένωση Μηχανικών Δ.Υ. διπλωματούχων Αν. Σχολών

Συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Με απόφαση του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της  Π.Ο.  ΕΜΔΥΔΑΣ καλούνται οι Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου να συμμετέχουν  δυναμικά στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στα Χανιά στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στο Ρέθυμνο, στο Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Τρίτη 28 και την Τέταρτη 29 του Ιούνη

Όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους και στις πλατείες να πούμε ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.

Σύλλογος Γυναικών Χανίων

Κάλεσμα για συμμετοχή στη 48ωρη Πανελλαδική απεργία

Νέα  γυναίκα, εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη

Η κυβέρνηση εν όψιν της ολοκλήρωσης της ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου» μέχρι τις 30 Ιούνη, χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά την κατασκευασμένη κινδυνολογία για το ενδεχόμενο να πτωχεύσει η χώρα, με στόχο να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Αυτό το αντιλαϊκό έκτρωμα αποτελεί το νέο όχημα των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, για να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να μειώσουν παραπέρα τους μισθούς των εργαζομένων.

Η κρίση που επικαλούνται δεν είναι αποτέλεσμα «κλεφτών» και «κακών» διαχειριστών, δεν είναι κρίση χρέους. Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας:

– Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου, παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια.

– Δεν πέφτουμε στην παγίδα των δημοψηφισμάτων του αποπροσανατολισμού, της δήθεν «άμεσης δημοκρατίας».

Η επιλογή της πλουτοκρατίας να ρίχνει καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες μας, να μας στερεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μας σπρώχνει στην ανεργία και στη φτώχεια, να μας κόβει μισθούς και συντάξεις, να καταδικάζει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας δεν είναι μονόδρομος.

Σε όλους αυτούς που μας έχουν κηρύξει πόλεμο απαντάμε με την κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αυταπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών της νεολαίας και των γυναικών που έχει μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, τα κόμματα που τα υπηρετούν και την ΕΕ, απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μ’ ένα μέτωπο πάλης που παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας όπου οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγουν σε αυτή τη χώρα.

Σε αυτό το μέτωπο πάλης εμείς οι γυναίκες θα είμαστε  παρούσες μέχρι να απαλλαγούμε από τους βιομήχανους, ν’ απαλλαγούμε από τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, ν’ απαλλαγούμε από μνημόνια και  τρόικες, ν’ απαλλαγούμε απ’  όλα τα αρπακτικά του μόχθου μας.

Καλούμε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να δώσουν μαζικό παρόν στη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 28/6  στις 10 το πρωί στη Πλατεία 1866 και την Τετάρτη 29/6 στις 10 το πρωί στην Εφορία Χανίων.

Κάλεσμα της ΠΑ.Σ.Υ. στην πλατεία Ν. Καταστημάτων την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 10 το πρωί

Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Πρωτοβουλία  Αντίστασης

«Στον αγώνα η δύναμη και η ελπίδα»

Όσο συνεχίζουμε εργαζόμενοι, νεολαία και όλος ο λαός,  να μπαίνουμε μαζικά στο δρόμο του αγώνα, τόσο τα επιτελεία του συστήματος θα πονοκεφαλιάζουν και θα κάνουν μια σειρά μανούβρες για να μας καθυποτάξουν.

Εκλογικές αυταπάτες σπέρνονται ήδη, ακόμη και από δυνάμεις της αριστεράς, την ώρα που ο ανασχηματισμός εξαντλεί πολύ γρήγορα τις όποιες αυταπάτες μπόρεσε να σπείρει για λίγες μέρες. Τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά απαιτούν πιεστικά τη λεηλασία του λαού και της χώρας και οι ντόπιοι υποτελείς τους δε μπορούν με κανένα τρόπο να κρύψουν τη δουλεία τους και την καταστροφική, για το λαό μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, πολιτική τους.

Το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος που θέλει να αξιοποιήσει τα νεφελώδη σχήματα της λεγόμενης άμεσης δημοκρατίας, επίσης δε θα καταφέρει να καθυποτάξει έναν λαό, όσο αυτός μαθαίνει να κάνει την οργή του μαζικό αγώνα στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.

Ο ξεσηκωμός του λαού μας φέρνει ντόπιους και ξένους δυνάστες σε δύσκολη θέση και την ίδια ώρα δημιουργεί ένα ελπιδοφόρο κλίμα στον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου. Ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου συζητώντας και μπαίνοντας στην πορεία ακόμη πιο μαζικά και οργανωμένα στον αγώνα, θα κάνει συνείδησή του αυτό που ήδη νιώθει. Πως δε χρωστά τίποτα και σε κανέναν!!!

Και αυτό όσο γίνεται πεποίθηση εργαζόμενων και νεολαίας μέσα από τον αγώνα και ενισχύεται η αποφασιστικότητα για αντίσταση, τόσο θα γίνονται εφικτές οι αναγκαίες νίκες.

Κρίσιμη σ’ αυτή τη φάση η μάχη των ημερών για να μη ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βαρβαρότητας!! Να βγούμε ξανά μαζικά και αποφασιστικά στο δρόμο!!

Όλοι στην απεργία στις 28 και 29 Ιούνη και στις διαδηλώσεις στην πλ. Αγοράς. Προσυγκέντρωση Τρίτη στις 9.30π.μ. στο Δημαρχείο.

Ανακοίνωση Ταξικής Πορείας

Προσυγκέντρωση  9.30 π.μ Δημαρχείο  – Συλλαλητήριο Πλ. Αγοράς

Όταν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ενωμένο και με όλα τους τα όπλα επιτίθεται με λύσσα ενάντιά μας πρέπει να υψώσουμε τα τείχη της μαζικής εργατικής λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ. Δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις και αυταπάτες κάθε λογής που πλασάρονται δεξιά και «αριστερά». Στο τέλος αυτής της αντεργατικής λαίλαπας δεν υπάρχει η «σωτηρία» αλλά οι αλυσίδες. Μόνο εμείς ο εργαζόμενος λαός μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, με την οργανωμένη μαζική πάλη, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας.

Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε από αυτό τον αγώνα που ανοίγεται μπροστά μας, αλλά μόνο να κερδίσουμε.

Δεν αξίζει να δείξουμε καμία εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Δεν μπορεί να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στους εργατικούς αγώνες.

Καμία αυταπάτη για εκλογική «διέξοδο» που θέλουν να μας σπρώξουν για να φύγουμε από τους δρόμους, τις πλατείες και τις απεργίες και να γίνουμε από πρωταγωνιστές απλοί θεατές της ίδιας μας της ζωής.

Να στηριχτούμε στην δύναμη των αγώνων μας στην αλληλεγγύη και την ενότητά μας.

Όλοι μαζί σε δρόμους, απεργιακές συγκεντρώσεις και πλατείες σε ένα ορμητικό ποτάμι ΑΓΩΝΑ που θα συντρίψει τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης κεφάλαιου, ΔΝΤ, ΕΕ.

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα ΤΕΙ «Μ.Α.Σ.»

Καλούμε όλους τους σπουδαστές σε ξεσηκωμό. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να τους γυρίσουν την πλάτη. Να εμπιστευτούν τη δύναμη του δίκιου τους, την δύναμη της ταξικής πάλης και ενότητας, κόντρα στα μαύρα κοράκια του κεφαλαίου. Οργανωμένος, ταξικά προσανατολισμένος, ανειρήνευτος αγώνας μέσα από τις επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, κάθε τμήμα, κάθε έτος, κάθε μάθημα, κόντρα στους δήμιους μας.

  • · ΤΡΙΤΗ 28/6 στις 10:00πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ(1866) ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
  • · ΤΡΙΤΗ 28/6 στις 7μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ(1866)
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ στις 10πμ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Τρίτη 28/6 10.00 στα Νέα Καταστήματα

Τετάρτη 29/6 10.00 στην Εφορία

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου. Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.

-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.

-Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία –η μορφή και τα αιτήματα της – την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.

Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

-πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς.

-πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Κάλεσμα από την Κ.Ο.Ε.

«Τώρα είναι η δικιά μας ώρα»

Εδώ και έναν μήνα, ο λαϊκός ξεσηκωμός σε όλη την χώρα κλιμακώνεται. Ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος στις πλατείες και τους δρόμους δείχνει πως έχει θέσεις, έχει όραμα, δεν θέλει το ξεπούλημα της χώρας και τη λεηλασία της, δεν συναινεί στη φτώχεια και τον μεσαίωνα που του ετοιμάζουν.

Με αξιοσημείωτη διάρκεια, ο λαός δείχνει τη δύναμή και την αποφασιστικότητά του. Μετρά ήδη τις πρώτες του νίκες. Ανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου, την κυβέρνηση που τσαλάκωσε το σύνταγμα, υπογράφοντας το Μνημόνιο, σε παραίτηση, ξεπαραίτηση και εντέλει ανασχηματισμό. Αψηφά τις παγίδες ανασχηματισμών και κυβερνήσεων εθνικής «συναίνεσης», αψηφά τις απειλές και τα τρομοκρατικά σενάρια Πάγκαλου «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Ξέρει ότι εκτός από το “μονόδρομο” Τρόικας – κυβέρνησης και σάπιου πολιτικού συστήματος, είναι δυνατή μια άλλη διέξοδος για τη χώρα.

Είναι δυνατή μια πολιτική – οικονομική – κοινωνική διέξοδος, μακριά από τους ζουρλομανδύες του χρέους και των πολιτικών της ΕΕ, χωρίς να χρειάζεται να οδηγηθούμε σε διάλυση της κοινωνίας.

Η κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου είναι μια ακόμα μάχη. Μπορούμε να κερδίσουμε μια μεγάλη νίκη. Το δυναμικό παρόν του κόσμου που γεμίζει τις πλατείες, του κόσμου της ανεργίας και της επισφάλειας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας που βλέπει να της στερούν το μέλλον, στην διήμερη απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης, θα σφραγίσει ανεξίτηλα τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της χώρας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωστο στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

33 mins ago

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

35 mins ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

36 mins ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

39 mins ago

Τριήμερο δράσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «landscape stories» η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σχεδιάζει και…

43 mins ago

Πολάκης – Παππάς μεταξύ των βουλευτών που δείχνει την έξοδο ο Κασσελάκης με τη διάταξη για το όριο των τριών διαδοχικών θητειών

Σαρωτικές αλλαγές στην στελεχιακή δομή του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Κασσελάκης, πέραν των εμπρηστικών αναφορών για…

52 mins ago

This website uses cookies.