ΚΑΛΕΣΜΑ 48ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής Απεργίας 28 & 29 Ιούνη

Το Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων και το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν.Χανίων συμμετέχοντας δυναμικά στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας για να μην περάσουν στην πράξη τα άδικα – σκληρά και αντεργατικά νέα μέτρα της Κυβέρνησης, της  Ε.Ε.,  και του Δ.Ν.Τ., καλούν όλους τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, τους μικροεπιχειρηματίες, τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν στην 48ωρη Γενική Απεργία στις 28 & 29 Ιούνη, δίνοντας αγωνιστικό, δυναμικό, καθολικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς την Τρίτη 28 Ιούνη στις 10.30΄το πρωί.

Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε και πάλι την απόφασή μας για ένα συνεχή αγώνα που θα βάλει φρένο στα εξωφρενικά σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικας, για να δείξουμε σε  όλους αυτούς ότι η εξαθλίωση και η φτώχεια δεν θα είναι το μέλλον μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων αποτελεί την μόνη ελπίδα για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών. Είναι η ώρα να πυκνώσουμε τις γραμμές του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος και να συναντηθούμε όλοι μαζί στους δρόμους για τον κοινό αγώνα.  Τα περιθώρια ανοχής και αντοχής του λαού έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Αν δεν αγωνιστούμε συνάδελφοι με πάθος ενότητα και δύναμη, στο τέλος θα καταλήξουμε συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται από την κυβέρνηση σήμερα.

Όλοι μαζί ενωμένοι με συνεχή αγώνα, μπορούμε να προστατεύσουμε τις κοινωνικές μας κατακτήσεις, το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας.  Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και να οδηγήσουμε το μέλλον μας προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης,  της καταξίωσης της  εργασίας και της προσφοράς  μας στον παραγόμενο πλούτο, στην κατεύθυνση ενός κόσμου που οι ανθρώπινες ανάγκες για παιδεία, υγεία, κοινωνικά αγαθά και κοινωνική ασφάλεια, θα είναι πρωταρχικές και πάνω από τα συμφέροντα των ολίγων, των  τυχοδιωκτών του κέρδους,   των μονοπωλίων  και των αγορών, που μόνο δεινά   «προσφέρουν» στους λαούς.

Ο κάθε εργαζόμενος, όλος  ο λαός, έχει καθήκον να σηκωθεί από τον καναπέ που τον είχαν «παρκάρει» εφησυχασμένο τόσα χρόνια. Μπροστά σ’ αυτή την σκληρότητα των μέτρων, κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος και απαθής. Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση για να τους δείξουμε τη δύναμή μας,  που είναι η μόνη που μπορεί να φρενάρει τα εφιαλτικά σχέδια που ετοιμάζονται να ψηφίσουν σε βάρος μας  και εναντίον της πατρίδας μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,

ΔΕΝ  ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ  ΣΑΣ  ΧΡΩΣΤΑΜΕ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΓΑΤΙΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τρίτη 28 Ιούνη  στις 10.30΄το πρωί στην Πλατεία Αγοράς

Να μην λείψει κανείς

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον και το εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024 παρουσιάζουν…

20 mins ago

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media που δείχνει τη μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο να «καταπίνει» στρέμματα…

21 mins ago

Η Καίτη Αρετάκη «πέταξε» για την αιωνιότητα για να συναντήσει τον πατέρα της «Καπετάν Σφακιανό»

Για την αιωνιότητα ταξιδεύει από το Σάββατο η ψυχή της Αικατερίνης (Καίτης) Αρετάκη - Παπαδομιχελάκη,…

24 mins ago

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα σε 32 αναφερόμενες χώρες στους νεκρούς…

33 mins ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος…

36 mins ago

Η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, του Κρητικού Άγιου του Έρωτα, στο δάσος του Ψηλορείτη

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μια κατανυκτική λειτουργία προς τιμήν του Αγίου…

53 mins ago

This website uses cookies.