Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Καλοί ‘πρεσβευτές’ της Κρήτης 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι

Την μοναδική στον κόσμο Κρητική κουζίνα-διατροφή γεύτηκαν 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη κάνοντας ρεπορτάζ για την γαστρονομία του νησιού και την σύνδεση του με το τουριστικό μας προϊόν.Σκοπός της επίσκεψης-παραμονής των δημοσιογράφων,  να βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν την Κρητική διατροφή με ‘κορωνίδα’ το ελαιόλαδο, τα προϊόντα που παράγονται,  που θα προβάλουν στα μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα όπου εργάζονται.

Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, τρώγοντας παραδοσιακά φαγητά, σε Κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, Κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας-πρόληψης  καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι ιδιότητες της Κρητικής κουζίνας είναι μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένο. Μάλιστα –είπε- τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της Κρητικής διατροφής με το τουριστικό προϊόν του νησιού, με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά του γαστρονομικού τουρισμού είναι αυξητικά. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους ξένους εκπροσώπους του Τύπου για το σήμα Κρητικής Κουζίνας που έχει θεσπίσει  η Περιφέρεια, και την πολιτική  πιστοποιήσεων που ακολουθείται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν Κρητική διατροφή στα εστιατόρια τους.

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, όπως επίσης για την περιήγηση τους στο νησί. Τους Βέλγους δημοσιογράφους, συνοδεύει στο νησί η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο Ελένη Σκαρβέλη. Οι ίδιοι υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα γράψουν πολύ θετικά ρεπορτάζ στα μέσα που εργάζονται όπως στις ημερήσιες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας: La Libre Belgique, Sudpresse, La Dernieve Heure, Vers l’ Avenir, κ.α.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

32 επιζώντες από τους 67 επιβαίνοντες από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν

Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…

14 hours ago

Χριστουγεννιάτικη μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα στους Αρμένους Αποκορώνου | Βίντεο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…

16 hours ago

Από όλους εμάς στον “Αγώνα της Κρήτης”, ευχές από καρδιάς για Καλά Χριστούγεννα!

Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…

17 hours ago

Χριστούγεννα στην Κρήτη με απρόβλεπτη χιονόπτωση

Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…

17 hours ago

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Καζακστάν με 110 επιβάτες – Τουλάχιστον 6 επιζώντες

Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…

17 hours ago

Ραγδαία η μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα – Στο 61% πλέον, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Στο 31% για τους νέους με τα ενοίκια στα ύψη

Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…

17 hours ago

This website uses cookies.