ΤΟΠΙΚΑ

Καλούν τους αλλοδαπούς κάτοικους Αποκόρωνα σε συνάντηση γνωριμίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Μια πρωτοβουλία πολιτών στον Αποκόρωνα καλεί σε συστράτευση τους αλλοδαπούς κάτοικους που ζούν στην περιοχή, για την προστασία του μοναδικού φυσικού τοπίου.

Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις πηγές του Στύλου, με στόχο να ενημερωθούν οι αλλοδαποί κάτοικοι για τον κίνδυνο που διατρέχει ο τόπος τους από την κατασκευή γραμμών υψηλής τάσης.

Οι διοργανωτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το έργο στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υποστηρίζουν ότι η περιοχή του Αποκόρωνα, με την πλούσια βιοποικιλότητά της και την ιστορική της σημασία, αποτελεί έναν θησαυρό που πρέπει να προστατευθεί για τις επόμενες γενιές.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια κίνηση αντίστασης απέναντι σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον τόπο για ιδιοτελείς σκοπούς. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην προσπάθεια για τη διατήρηση του αυθεντικού χαρακτήρα του Αποκόρωνα.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Εμείς που επιμένουμε στο να υπερασπιζόμαστε την αρμονία της λιτής ομορφιάς του κρητικού τοπίου όπως διαχρονικά το σμίλεψε η ιστορία και οι δραστηριότητες των ανθρώπων που έζησαν σε αυτόν τον τόπο, καλούμε, την Παρασκευή 06/09/2024 στις 17.30 στο χώρο των πηγών του Στύλου, σε μια πρώτη δημόσια συνάντηση γνωριμίας, τους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής μας ,αυτούς που επέλεξαν τον Αποκόρωνα για δεύτερη πατρίδα τους.

Στην συνάντηση αυτή θα ενημερώσουμε για τον κίνδυνο που απειλεί την αυθεντική Κρήτη και άμεσα τον ορεινό Αποκόρωνα και τα ιστορικά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων Ένα τόπο ξεχασμένο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, καταδικασμένο -κατά εποχές-να βλέπει τα παιδιά του να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, με λίγους εναπομείναντες κατοίκους οι οποίοι επίμονα υπερασπίζονται τα πιστεύω των προγόνων τους τα οποία συνοψίζονται σε δύο αρχέγονες λέξεις ‘γη και ελευθερία’.

Θέλουμε να τους μεταφέρουμε την αγωνία μας για το σκοτεινό μέλλον που προδιαγράφεται για τον από κοινού αγαπημένο, φιλόξενο αυτό τόπο, τον οποίο δεν άγγιξε η βιομηχανική επανάσταση ούτε ο τουρισμός της αρπαχτής και ο οποίος σήμερα, την εποχή της κλιματικής κρίσης, αποτελεί έναν θησαυρό για την παγκόσμια κοινότητα, με την θαυμάσια διατηρημένη βιοποικιλότητα του.

Διότι αυτόν τον τόπο επέλεξαν οι άρχοντες των χοντρών συμφερόντων στο όνομα της ‘’ανάπτυξης’’να παραμορφώσουν, να τον μετατρέψουν σε τόπο βλαβερό για όλα τα έμβια όντα που τον κατοικούν, με τους τερατώδεις πυλώνες καλωδίων υψηλής τάσεως που θα τον διασχίζουν με απώτερο στόχο να μετατραπεί το νησί της Κρήτης σε ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου για την εξυπηρέτηση της αδηφάγου κερδοσκοπίας τους.

Πιστεύουμε ότι μέσα στην κοινότητα αυτών των συνανθρώπων μας υπάρχουν διαλεχτοί πρεσβευτές των αξιών της Κρήτης στη χώρα του παγκοσμίου αισθήματος δικαίου. Διότι ότι βλάπτει το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον δεν είναι ανάπτυξη.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝA

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

5 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

6 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

6 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

6 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.