ΤΟΠΙΚΑ

Καλύτερα στην υγεία του, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος

Σε καλή διάθεση και με καλή κλινική εικόνα συνεχίζει τη νοσηλεία του στη Νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίο, μάλιστα, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης δέχεται ελάχιστες επισκέψεις λόγω της πανδημίας, ωστόσο, ενημερώνεται από τους ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής για το μεγάλο ενδιαφέρον κλήρου και λαού για την υγεία του.

Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το πότε θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο – αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι γιατροί – ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι σαφώς καλύτερη, ενώ έχει όρεξη για φαγητό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, μάλιστα, άνθρωπος της Αρχιεπισκοπής που βρίσκεται στο πλάι του είπε ότι για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια άκουσε τον λιτοδίαιτο Αρχιεπίσκοπο να λέει ότι πεινάει και ότι θα ήθελε να φάει.

Ήδη στην Αρχιεπισκοπή προετοιμάζεται κατάλληλα το δωμάτιό του, για να μπορέσει να επιστρέψει στον χώρο όπου θα παραμείνει με την κατάλληλη φροντίδα, όταν βγει από το νοσοκομείο.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή του Πάσχα το σούβλισμα του οβελία…

2 hours ago

“Κάντε αντιπυρική ζώνη και γύρω από τις φουνάρες του Ιούδα” – Η οδηγία Τσικαλά και η ανησυχία της Πυροσβεστικής στην Κρήτη

Να είμαστε υπεύθυνοι μάς καλεί ο υποστράτηγος, συντονιστής της Πυροσβεστικής Βόρειου- Νότιου Αιγαίου- Κρήτης Γιώργος…

2 hours ago

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι…

2 hours ago

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν τον νεκρό Ιησού αλλά και για…

2 hours ago

«Έδεσε» στην Σούδα το «Σάρλ ντε Γκολ»

Το πυρηνοκίνητο γαλλικό πλοίο, που έχει τεθεί υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση, θα παραμείνει στη Σούδα για…

2 hours ago

Τεράστιος πόνος για την 26χρονη που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ – Αφήνει πίσω τον γιο της

Θρήνος στη Νέα Αλικαρνασσό για την 26χρονη Μαρίνα Ταβλαδωράκη που έχασε τη ζωή της τα…

2 hours ago

This website uses cookies.