Categories: ΤΟΠΙΚΑ

“Κανένας δε σώζεται μόνος του”: Από τους κουρείς ως τους φανοποιούς, αγρότες, έμποροι και εργάτες απεργούν την Πέμπτη στα Χανιά

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις μία στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10 με το ΠΑΜΕ και μία στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετοχή στη συγκέντρωση πέρα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων, την ΑΔΕΔΥ ν. Χανίων και το ΠΑΜΕ έχουν δηλώσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που θα κατέβουν με τα αγροτικά τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ν. Χανίων κι από τους κουρείς ως τους φανοποιούς και τους λογιστές, ως τους μισθωτούς σε κυλικεία, τους τυροκόμους, τους κρεοπώλεις μέχρι και ο Σύλλογος πρακτόρων ΠΡΟ-ΠO και όλοι οι εμπόροι, με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την πρόθεσή τους να κλείσουν τα καταστήματά τους και να κατέβουν στα σημεία όπου θα συγκεντρώνονται οι πολίτες. Ανακοινώσεις επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ, το ΜΕΤΑ ενώ σε απεργία θα βρίσκονται τόσο οι δάσκαλοι αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Εργατικό Κέντρο Χανίων – ΑΔΕΔΥ

To Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και στο συλλαλητήριο στις 11.00π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

Η 24ωρη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη αποτελεί τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ü Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγ­γαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

ü Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

ü Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

ü Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

ü Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

ü Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

ü Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμ­μένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προ­σβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ü Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

ü Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ü Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

ü Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρ­μετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

ü Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Όλοι ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Εκπαιδευτικοί ΠΑΜΕ

Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά. Στη καταιγίδα των μέτρων που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (διαθεσιμότητες-απολύσεις συναδέλφων μας, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, χαράτσια κ.α.) έρχονται να προστεθούν και νέα.

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Επιχειρούν να γκρεμίσουν ότι απέμεινε όρθιο από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με βασικό όχημα την ενοποίηση των Ταμείων και τις λεγόμενες αναλογιστικές μελέτες η κυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα σε Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια. Η σύνταξη (κύρια και επικουρική), το εφάπαξ θα εξαρτάται από τα έσοδα του Ταμείου την ίδια ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία αποσύρονται σταδιακά από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Από 1-1-2015 καθιερώνεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Αυτή θα «εγγυάται» το κράτος. Με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου ο αριθμός των ενσήμων που έχει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο θα καθορίζει το τι υγειονομική περίθαλψη θα έχει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι, ημιαπασχολούμενοι και πολλοί ακόμη, ουσιαστικά δεν θα έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στο ήδη υποβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο με εξίσωση του μισθού του δημοσίου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 586 ευρώ μεικτά. Ιδιαίτερα, όσοι συνάδελφοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, ήδη αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα. Επιπλέον συνάδελφοί μας αναπληρωτές παραμένουν για τρίτο συνεχόμενο μήνα απλήρωτοι!

Στα σχολεία η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Τα κενά στα σχολεία παραμένουν με το Υπουργείο να σχεδιάζει τη δήθεν «κάλυψή» τους με απλήρωτους εθελοντές εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του “εθελοντή” και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα!

Η χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ελάχιστη. Ο χειμώνας μπαίνει και εκατοντάδες σχολεία κινδυνεύουν να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμα και το πετρέλαιο. Οι γονείς δεν αντέχουν να βάζουν άλλο το χέρι στην τσέπη τους για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων. Το θέμα με τις μεταφορές δεν έχει λυθεί οριστικά.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, με τη βοήθεια του στελεχικού δυναμικού της πιέζοντας τους συναδέλφους για την εφαρμογή της.

Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα πριν την κρίση. Παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με ή χωρίς μνημόνια. Στη Γαλλία τα σχολεία έχουν περάσει στους δήμους και αντί για μισθό προσφέρουν στους Γάλλους δασκάλους κουπόνια σίτισης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μεγάλο Πανελλαδικό-Παλλαϊκό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, όπου πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς συντόνισαν τις δυνάμεις τους, δείχνει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Δείχνει ότι υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να μπουν μπροστά, να αναμετρηθούν με σημερινή βαρβαρότητα που ζούμε.

Συνεχίζουμε με μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλά τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος. Κανείς να μην πει «κουράστηκα, απογοητεύτηκα, δεν μπορώ να χάσω άλλο μεροκάματο». Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας με ανακοινώσεις περιοδείες, συσκέψεις, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο το συνάδελφο.

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.

Μην περιμένεις λύσεις από τα πάνω, από παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μακριά από το λαό, χωρίς σύγκρουση με κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ πλ. ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 10πμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι στην απεργία της 12 Νοέμβρη στην πλ. Αγοράς 10:30

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου ξεκινώντας τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.

Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.

Η πολιτική αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την ιστορική του κρίση πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και να συνεχίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω σε μια κοινωνία που στενάζει.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Ειδικά με το νέο ασφαλιστικό προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του. Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»!

Τα ψέματα του Τσίπρα ότι έχει «παράλληλο πρόγραμμα» και θα εφαρμόσει μνημόνιο με «κοινωνικό πρόσωπο» καταρρέουν, καθώς από τώρα μέχρι τον Δεκέμβρη βιάζονται να περάσουν σκληρά μέτρα από τα οποία θα κριθούν πολλά για τις επόμενες δεκαετίες.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο, κ.α.

Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» του κεφαλαίου. Ήττα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τους αγώνες ενός ρωμαλέου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία.

Να κάνουμε την απεργία της 12 Νοέμβρη σταθμό στην πάλη μας. Σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Για να δυναμώσουν οι μάχες χώρο – χώρο και κλάδο – κλάδο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε μετά τις 12 Νοέμβρη για να σαρώσουμε όλες τις επιθέσεις!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

– Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες με αυτοδίκαιη ασφάλιση όλων. Σύνταξη στα 60 (55 για τις γυναίκες) ή στα 30 χρόνια εργασίας. Πλήρης ασφάλιση για κάθε είδους ελαστική απασχόληση και τις περιόδους της ανεργίας, με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν (όπως τα 11 δις του PSI, τα αποθεματικά που πήραν τον πρώτο εξάμηνο του ’15, τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 με τα δομημένα ομόλογα κλπ.)

– Εδώ και τώρα μέτρα ενάντια στην εφιαλτική ανεργία. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Τουλάχιστον 40 χιλιάδες προσλήψεις σε παιδεία, υγεία για να καλυφθούν τα κενά και να μην καταρρεύσουν. Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Εθνικοποίηση όλων των κλειστών εργοστασίων και επαναλειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.

– Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επιβολή κατώτερου μισθού 751 ευρώ. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.

– Καμιά ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

– Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες.. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών από την φορολεηλασία, την απελευθέρωση των αγορών και την επέλαση των πολυεθνικών.

– Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο». Να φύγει από την χώρα μας και να διαλυθεί η Φρόντεξ. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ελεύθερη διέλευση από τα σύνορα. Να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους επιβάλλουμε με ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή όλου του χρέους. Με έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι είναι εχθρική για την εργατική τάξη και το λαό. Προσπαθεί να μας πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο ΓΑΠ, ότι αλλιώς θα «καταρρεύσει η χώρα». Στην πραγματικότητα αυτό που καταρρέει είναι οι αυταπάτες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς ρήξη με τους καπιταλιστές, τους δανειστές και το κράτος τους, μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Η πολιτική του «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή».

Στον νέο γύρο που ξεκινάει, πρέπει να φτάσουμε την πάλη μας μέχρι το τέλος. Χωρίς υποχωρήσεις στους εκβιασμούς των δανειστών και την εργοδοτική βία που θα βρούμε μπροστά μας, όπως και στην μάχη για το «ΟΧΙ».

Τις μάχες που έρχονται, μπορεί να τις δώσει νικηφόρα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ο οργανωμένος λαός. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Οικοδομώντας τους δικούς μας συντονισμούς από τα κάτω, των πρωτοπόρων αγωνιστών, των επιτροπών αγώνα, πρωτοβάθμιων σωματείων, με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Με κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς.

Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές. Με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, για να νικήσουν οι αγώνες μας, να έχει και ο Τσίπρας την τύχη του …Γιαννίτση!

Το ΕΠΑΜ

Απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στην στήριξη της τραπεζοκρατίας, στην δήμευση των περιουσιών μέσω της υπερφορολόγησης και κάθε αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νόμου που επιβάλλουν οι υποτελείς κυβερνήσεις των μνημονίων, είναι ανάγκη να δοθεί έμπρακτη απάντηση στους δρόμους.

Οι τακτικές των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, και οι διασπαστικές πρακτικές των κομματικών παρατάξεων στον χώρο της εργασίας, πέντε χρόνια τώρα πρόδωσαν κάθε αγώνα των εργαζομένων. Φρόντισαν, για να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι, να μην συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, ικανό να κατακτήσει νίκες στην διαρκή πάλη με το ξενόδουλο κράτος και την εργοδοσία. Η πρακτική των εικοσιτετράωρων απεργιών για τα μάτια, η αποφυγή του συντονισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή αντιμετώπιση της μνημονιακής λαίλαπας, η υπονόμευση της μαζικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, ουσιαστικά έβαλαν πλάτη για να κατοχυρωθεί η διαχρονική επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Ακόμα και σήμερα, με το 3ο και καταστροφικότερο μνημόνιο, οι ηγεσίες των ομοσπονδιών συνεχίζουν τις τουφεκιές στον αέρα, και κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις αρκούνται στην καθιερωμένη παρέλαση.

Εφτασε η ώρα να μην τους επιτρέψουμε να αποδομήσουν για άλλη μια φορά την αντίσταση των εργαζομένων. Να μην τους δώσουμε άλλοθι να ισχυριστούν ότι αυτοί καλούν σε απεργία αλλά ο κόσμος δεν συμμετέχει. Το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία και την ευημερία, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ορέξεις και τις μεθοδεύσεις αυτών που αποδυνάμωσαν σε βαθμό εξαφάνισης το συνδικαλιστικό κίνημα. Καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.

Γι’ αυτό το ΕΠΑΜ καλεί όλους τους εργαζόμενους, κάθε μισθωτό, ελεύθερο επαγγελματία, συνταξιούχο, εργάτη της γης, νέο, φοιτητή, άνεργο, τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για τις 12 Νοεμβρίου 2015, αποδεικνύοντας πως δεν είναι ελέφαντες.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλο τον ελληνικό λαό να παλέψει ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα, την οικονομική κατοχή,την υποδούλωση της χώρας σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να παλέψουμε υψώνοντας τείχη θωράκισης κι αντίστασης ενάντια στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας της πατρίδας.

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11:00 π.μ. (μετρό Πανεπιστημίου)

Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανιών

Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και τη διαδοχική ψήφιση τριών νομοσχεδίων προαπαιτούμενων μέτρων με τους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν, είναι σαφές ότι η οικονομία θα συνεχίζει να βρίσκεται σε υφεσιακή τροχιά και η κοινωνία στο περιθώριο των αποφάσεων.

Η πολιτική της λιτότητας, της υπερφολόγησης, των υπέρογκων προστίμων, της συρρίκνωσης των ΜμΕ θα εξακολουθεί να ασκείται με την ίδια ένταση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού θα επιτείνεται.

Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε για το λόγο αυτό:

Σας καλούμε όλους να συμβάλετε στην επιτυχία της Πανελλαδικής Κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ την Πέμπτη 12-11-2015.

Όλοι στην Πλατεία της Δημ. Αγοράς την Πέμπτη 11:00 κλείνοντας τις επιχειρήσεις μας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ & ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΒΑΦΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα
-Μείωση Φορολογικών συντελεστών και ΦΠΑ
– Κατάργηση της Προκαταβολής Φόρου
– Εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
– Φοροαπαλλαγές στις μικρές επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης
– Κατάργηση κάθε έκτακτου τέλους υπέρ του ΟΑΕΕ
-Κατάργηση τέλους Επιτηδεύματος
-Ανάκληση-Αναστολή- Κατάργηση όλων των Κατασχέσεων
-Κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών
-Μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου
– Ελεύθερη Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας
-Ελεύθερη Πρόσβαση όλων των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
– Δημιουργία Κατώτατης Ασφαλιστικής Κατηγορίας ανταγωνιστική της ως προς τον ΟΓΑ για ένταξη ασφαλισμένων από τις προαιρετικές περιοχές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!

Στους δρόμους και οι αγρότες

Την ίδια στιγμή κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την κινητοποίηση των αγροτών για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου. Με σημερινή τους ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Χανίων και οι αγροτικοί σύλλογοι πρώην Δήμου Μηθυμνας, πρώην δήμου Αρμένων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου, Παλαιών Ρουμάτων, Μεσκλών, Αμυγδαλοκεφαλαίου καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων με τα αγροτικά οχήματα.

Πιο αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που περηφανεύεται ότι μας έχει στο τσεπάκι της επειδή ο λαός την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, για να βρει “ισοδύναμα” στο “οδυνηρό” 3ο μνημόνιο, στην απάτη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί.

Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας.

Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαίσιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους. Γι’ αυτό τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις.

Να τους αφαιρέσουμε ΤΩΡΑ το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο με την οργανωμένη αντίδρασή μας.

Η επίθεση στη ζωή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι ολομέτωπη με μέτρα-“φωτιά”, όπως:

Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Όλοι εμείς οι αγρότες που “ματώνουμε” από την κυβερνητική πολιτική, την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και το δικό μας ξεκλήρισμα, χρειάζεται με την κοινή δράση και τη συμμαχία μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλους όσοι πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Εργαζόμενοι ΟΤΑ ν. Χανίων

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ενάντια στην πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. «σβήνοντας» οριστικά την ελπίδα εγκατάλειψης των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επί έξι χρόνια προκαλούν φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στη νέα καταιγίδα μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ισοπεδώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο και παραδίδοντας τα κλειδιά της πρώτης κατοικίας στα «αρπακτικά» που χρόνια τώρα παραμονεύουν να κλέψουν ότι απέκτησαν με αίμα και ιδρώτα οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Χθες, οι καταλήψεις στα Δημοτικά κτίρια, σήμερα η συμμετοχή στη 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, αύριο κάποια άλλη κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί το μήνυμα αντίστασης σε μία πολιτική που είναι αδιέξοδη και καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες της. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε «ΟΧΙ» στις κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις μειώσεις των μισθών και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούμε την κατάργηση όλων των μνημονίων, την άμεση διαγραφή του χρέους, την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την κατοχύρωση-διεύρυνση του Δημόσιου και Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους και νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.

Για το θέμα του μισθολογίου, αλλά και για τα Β.Α.Ε. οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται με τα όπλα… ανά χείρας. Όσον αφορά στο θέμα του μισθολογίου η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέο προπαγανδίζοντας δήθεν αυξήσεις αλλά έρχονται μειώσεις και μάλιστα μεγάλες δεδομένου του τεράστιου ποσού που θέλει να εξοικονομήσει. Όσον αφορά στα Β.Α.Ε. δεν έχει ακόμη εκδοθεί η Εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως υπήρξε δέσμευση προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για μη ανατροπή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί.

Εκ μέρους του Συλλόγου των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων.

Κλειστά τα λογιστικά γραφεία

Το γιατί πρέπει να αντιδράσουμε στα όσα διαδραματίζονται καθημερινά και να σηκώσουμε επιτέλους το κεφάλι το γνωρίζουμε όλοι και δεν χρειάζεστε από κανέναν να σας το εξηγήσει.

Και βέβαια γνωρίζουμε – δεν ζούμε εξάλλου σε άλλο πλανήτη- πως οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις, με τον ρυθμό που έχουν στην σημερινή μας πραγματικότητα, είναι αδύναμες και αναποτελεσματικές.

Όμως εφόσον υπάρχει απόφαση όλων των συλλόγων, Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών εμείς πρέπει να είμαστε μαζί τους.

Έχουμε εξάλλου την ηθική υποχρέωση να δείξουμε [έστω και με αυτόν τον τρόπο] την δυσφορία μας στις κυβερνήσεις οι οποίες [η μία μετά την άλλη] αποδεικνύονται ανίκανες να βοηθήσουν τους πολίτες της Χώρας μας για να μην πούμε ότι επιτυγχάνουν τελικά το αντίθετο επιβαρύνοντας τους μέρα με την μέρα.

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου μην αφήσετε ανοικτά τα γραφεία σας συνάδελφοι.

Κλείστε τα και ελάτε μαζί μας στις 11:00 στην Πλατεία της Αγοράς δείχνοντας την δυσφορία μας για ότι συμβαίνει αλλά κυρίως υποστηρίζοντας τους συμπολίτες μας που εκείνη την ημέρα [και κάθε μέρα] ζουν στην θλίψη και στο αδιέξοδο.
Τουλάχιστον γι’ αυτούς και τα παιδιά μας.

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ)

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Πλατείας Αγοράς 11 π.μ.

Στις 12 του Νοέμβρη απεργούμε όλοι ξανά μαζικά, για μια ακόμη φορά, για να υπερασπίσουμε τις συντάξεις, τα ταμεία και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα απέναντι στη λεηλασία και τη διάλυση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κατ’ εντολή των «θεσμών», της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Απεργούμε για να υπερασπίσουμε του μισθούς μας από τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται εναντίον τους, με το νέο μισθολόγιο, που θα φέρει μειώσεις ως και 200€, αλλά και από τη νέα φοροεπιδρομή.

Απεργούμε για να ορθώσουμε για μια ακόμη φορά το ανάστημα μας απέναντι στη συνέχιση της διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας, των τεράστιων κενών, της έλλειψης διορισμών, των άγριων περικοπών που συνεχίζονται αμείωτες. Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στο επαναφορά της συζήτησης για την αξιολόγηση έστω και αν αυτή έχει μη «τιμωρητικό» χαρακτήρα, λες και μπορεί να υπάρξει ποτέ τέτοια, αλλά και για την αύξηση του ωραρίου.

Απεργούμε γιατί είμαστε ενάντιοι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και περιουσίας που υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματούσε και αντί αυτού ξεπουλά λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια.

Εκφράζουμε την οργή μας γιατί το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού έγινε «ΝΑΙ».

Δεν υπάρχει διαχείριση των μνημονίων με ανθρώπινο πρόσωπο. Η πολιτική γραμμή «καλύτερα να εφαρμόσει μια αριστερή κυβέρνηση το μνημόνιο», διότι «θα το διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», με «παράλληλο πρόγραμμα» και με «ισοδύναμα μέτρα», και ότι αυτά «πρέπει να περάσουν διότι έτσι θα πετύχουμε την αναδιάρθρωση του χρέους» αποδεικνύονται κούφια λόγια τώρα που ήρθε η ώρα της εφαρμογής των μέτρων.

Τι «ισοδύναμο» μπορεί να βρεθεί, όταν θα βγαίνουμε στη σύνταξη στα 67 έτη; Τι ισοδύναμο μπορεί να υπάρξει στα πρόστιμα μείωσης της ήδη μειωμένης σύνταξης, κατά 10%,, αν βγεις νωρίτερα; Τι το ανθρώπινο έχει μια ακόμη μεγαλύτερη μείωση μιας σύνταξης; Τίνος «παράλληλο πρόγραμμα» εξυπηρετεί η εγκατάλειψη από το κράτος της πάταξης της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών; Τι είδους έμπνευσης, αν όχι σκληρά νεοφιλελεύθερης, είναι η μείωση των κρατικών δαπανών για την ασφάλιση, με το νέο ασφαλιστικό, κατά περίπου 11δις; Τι είδους «ισοδύναμο μέτρο» μπορεί να βρεθεί για την ακρίβεια των καταναλωτικών αγαθών με την αύξηση του ΦΠΑ, τη συνέχιση του ΕΝΦΙΑ ή τις προβλεπόμενες αρπαγές των σπιτιών του λαού από τις τράπεζες;

Παρ’ όλα όμως τα μέτρα, μας οδηγούν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο αφού το ελληνικό χρέος προβλέπεται να φτάσει το 192,4% σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού ή με άλλες προβλέψεις το 207% του ΑΕΠ εντός του 2016! Προκειμένου να διασώσουν για μια ακόμη φορά τις τράπεζες ετοιμάζουν να τις προικίσουν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης με ένα νέο πακέτο 25 δις πασάροντας το λογαριασμό για μια ακόμη φορά στην εργατική τάξη.

Ό,τι αντιπαλέψαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια ορθώνεται για ακόμη φορά μπροστά μας. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων. Αυτή τη φορά, όμως, έχουμε να τα αντιπαλέψουμε απέναντι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς, που υποτίθεται ότι θα τα ακύρωνε.

Το εργατικό κίνημα οφείλουμε να βρεθούμε για μια ακόμη φορά ως η πραγματική αντιπολίτευση στη βαρβαρότητα των μνημονίων. Για να εξασφαλίσουμε την επιστροφή όσων επί τόσα χρόνια μας λήστεψαν χρειάζεται να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο. Η διαγραφή του χρέους, η φορολόγηση του κεφαλαίου, η εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο η ρήξη με την τρόικα με όποιο όνομα και αν εμφανίζεται αυτή, είναι η απάντηση στις πολιτικές που απαιτούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν με την ίδια τους την ύπαρξη τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια των τραπεζιτών. Είναι ο τρόπος για να εξασφαλίζουμε την ζωή μας.

Ταξική Πορεία

Και η Ταξική Πορεία καλεί στην απεργιακή κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων

Σημειώνουν σε σχετικό κείμενο:

Με το τρίτο μνημόνιο και τον πρώτο γύρο των προαπαιτούμενων ήδη ψηφισμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει μπροστά το νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης που απαιτούν τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Μετά από έναν ολόκληρο κύκλο κοροϊδίας και αυταπατών που είχαν στόχο να βάλουν το λαό και τους εργαζόμενους στο περιθώριο, να αφοπλίσουν το λαϊκό και εργατικό κίνημα, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι ταξικά ταγμένη ενάντια στην εργατική τάξη και τις πλατιές λαϊκές μάζες. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες για να αποκαλυφτεί το μέγεθος των αυταπατών που καλλιέργησαν διάφοροι (άλλοι σκόπιμα και άλλοι από πολιτική αφέλεια) γύρω από την «αλλαγή» που θα ερχόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Η αλλαγή τελικά ήρθε, αλλά ήταν αλλαγή προς το χειρότερο: με νέα μέτρα, πιο άγρια και από αυτά που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέτρα που βαθαίνουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στη χώρα μας. Μέτρα που φέρνουν το λαό και την εργατική τάξη σε ακόμη δυσκολότερη θέση απέναντι στο κεφάλαιο.

Ποιος θυμάται τα μεγάλα λόγια για τον κατώτερο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, την επαναφορά της 13ης σύνταξης; Αντί γι’ αυτά οι μισθοί μειώνονται, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επεκτείνεται, οι απολύσεις, η απληρωσιά και η ανεργία τσακίζουν κόκκαλα. Τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται, οι συντάξεις πετσοκόβονται και θα αντικατασταθούν από επιδόματα φτώχειας, ενώ ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος που ετοιμάζουν θα οδηγήσει στην πλήρη ισοπέδωση του δικαιώματος στην ασφάλιση.

Και θα έρθουν κι άλλα μέτρα: ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη φορολεηλασία, μεγαλύτερη ανεργία, νέο χτύπημα σε εκπαίδευση, περίθαλψη, πρόνοια. Μέτρα που θα κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη για τους εργαζόμενους. Και που θα φέρνουν το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές «προστάτες» σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση.

Τα επιχειρήματα, οι δικαιολογίες, θα είναι πάντα οι ίδιες: «για την εκταμίευση της επόμενη δόσης», «για τη διάσωση του ασφαλιστικού», «για να έρθει η ανάπτυξη», «για να χτυπηθούν οι αδικίες». Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι αληθινό. Η πραγματική αιτία είναι ότι το κεφάλαιο θέλει να ολοκληρώσει την επίθεσή του σε βάρος της εργατικής τάξης. Να εκμεταλλευτεί την κινηματική απραξία στην οποία οδήγησαν οι εκλογικές αυταπάτες και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ. Να εκμεταλλευτεί την άσχημη κατάσταση του εργατικού κινήματος: την ιδεολογική και οργανωτική αποσυγκρότηση των εργαζομένων, τη διάλυση των σωματείων, την κυριαρχία του υποταγμένου συνδικαλισμού των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, αλλά και τη -βολική για το σύστημα- στάση του ΠΑΜΕ που, πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις θεαματικές ενέργειες, κρύβει την απροθυμία του να συγκρουστεί με το σύστημα της εκμετάλλευσης, να συμβάλει στη συγκρότηση του αναγκαίου μετώπου αντίστασης λαού και εργαζομένων.

Και μαζί με τα νέα μέτρα και τα νέα δάνεια θα έρθει ακόμη μεγαλύτερη υποταγή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αμερικάνων και ευρωπαίων. Από μια κυβέρνηση που έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ταγμένη στο πλευρό των «μεγάλων» της Δύσης, αυτών που ματοκυλούν τους λαούς. Που όχι μόνο συνεχίζει να επιτρέπει τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα, αλλά προτείνει και την επέκτασή τους. Που συνυπογράφει τις αντιδραστικές συμφωνίες που επιτείνουν το δράμα των προσφύγων. Που συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι

Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στο σκύψιμο του κεφαλιού, στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Τα συμφέροντά μας ως λαού δεν είναι με τον Ολάντ, τον Ομπάμα και τους άλλους ιμπεριαλιστές «προστάτες». Τα ταξικά μας συμφέροντα δεν είναι με την πολιτική της υπηρέτησης του μεγάλου κεφάλαιου, με την πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων, της επέκτασης του εργασιακού μεσαίωνα.

Τα δικά μας συμφέροντα είναι κόντρα σε όλους αυτούς και την κυβέρνηση που τους υπηρετεί. Και θα τα υπηρετήσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Μέσα από τη συγκρότηση του δικού μας μετώπου αντίστασης, πάλης, διεκδίκησης:

· Για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά
με δικαιώματα.
· Για την κατάργηση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας και των κάθε λογής «προγραμμάτων»
που τις προωθούν.
· Για συλλογικές συμβάσεις. Για αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις – επίδομα ανεργίας.
· Για δωρεάν ασφάλιση-περίθαλψη-εκπαίδευση για όλους.
· Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
· Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία.
· Για να ανατραπεί ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας.

META, Τμήμα Χανίων

Το ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής Χανίων διαπιστώνει ότι στη σημερινή συγκυρία οι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν για άλλη μια φορά τα βάρη της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων 30 χρόνων. Η συσπείρωση των εργαζόμενων στα σωματεία τους είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. Η κινητοποίησή τους, για να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους είναι η τελευταία λύση. Το ΜΕΤΑ Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοέμβρη και στις 11 π.μ. να βρεθούν στην Πλατεία της Αγοράς για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην εξόντωση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που προσπαθούν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

· Νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με θετικό πρόσημο
· Επεκτασιμότητα στις συμβάσεις
· Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών για αποτελεσματικότερους
ελέγχους
· Επαναφορά των βαρέων όπου απαιτείται, και μετά από επιστημονική μελέτη
· Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο παλιό καθεστώς και για τους εποχιακά εργαζόμενους
· Να μην λαμβάνεται καμία απόφαση χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ. στην Δημοτική Αγορά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πιερρακάκης: Ψηφιακό υλικό του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» σύντομα στα σχολεία όλης της χώρας

Στα σχολεία όλης της χώρας θα είναι διαθέσιμο, από το νέο διδακτικό έτος, ψηφιακό υλικό…

2 hours ago

Οι Έλληνες συνεχίζουν να δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους

Περίπου 36,1 ώρες την εβδομάδα περνά ο μέσος εργαζόμενος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κύρια δουλειά…

2 hours ago

Θεμιστοκλέους από Χανιά: Δεν πρέπει να αμαυρώνουμε την εικόνα που υπάρχει στη δημόσια υγεία

Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος» στη δημόσια υγεία, επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους…

6 hours ago

Η γιατρός του Pet Scan απαντά στον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Εγώ ορκίστηκα στον Ιπποκράτη όχι στο υπ. Οικονομικών

"Αναταράξεις" έχει προκαλέσει το θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη σχετικά με την λειτουργία του PET SCAN, στο…

6 hours ago

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας εγκρίνει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – Η 10η χώρα της ΕΕ

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ενέκρινε την Πέμπτη μια πρόταση για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους…

6 hours ago

«Μανία» Γεωργιάδη για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ: Τροπολογία επιτρέπει χιλιάδες προσλήψεις ιδιωτών με… μπλοκάκι

Τροπολογία δίνει το «πράσινο φως» για προσλήψεις χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών στο ΕΣΥ αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, τον…

6 hours ago

This website uses cookies.