ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος για μετάλλαξη Δέλτα: Με 50% ανεμβολίαστους «θα έχουμε καταστροφή»

Σε περίπτωση τέταρτου κύματος τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο με την ινδική μετάλλαξη να έχει επικρατήσει και με το 50% ανεμβολίαστους δεν θα μιλάμε για υγειονομική κρίση αλλά «θα έχουμε καταστροφή», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ, ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν υψηλότατη προστασία έναντι σοβαρής νόσου και θνητότητας αλλά όχι νόσηση.

«Νοσούν αλλά δεν σέρνονται στα νοσοκομεία» τόνισε ο επιστήμονας και πρόσθεσε ότι με τις μεταλλάξεις και οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν τον ιό.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο και τα παιδιά και σε Ισραήλ και Αμερική μιλούν για εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος να πάρει ο Τζούλιαν Ασάνζ, αφού δικαστήριο…

1 hour ago

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα Αναπτυξης του κόμματος, Ελένη Βατσινά την επείγουσα ανάγκη…

1 hour ago

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28  Ιουνίου και ώρα 16.00 στην Αίθουσα…

1 hour ago

Οι αγώνες του «Καπετάν Σφακιανού» και ο διαχρονικός κοινωνικός συμβολισμός τους αναβίωσαν στο Αγροτικό Δισκοπωλείο

Στον τόπο του, την Κρήτη, την πατρίδα του που μέχρι πρότινος τον αγνοούσε "επέστρεψε" το…

1 hour ago

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια – Αυξήσεις έως 390% από το χωράφι στο ράφι

Οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια έχουν γίνει απλησίαστες για τους καταναλωτές, με πολλούς εξ αυτών να παραπονιούνται…

1 hour ago

Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει το υπουργείο Υγείας: Λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας – Η εικόνα στην Κρήτη

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δηλώνει σε όλους τους τόνους και προς όλες…

2 hours ago

This website uses cookies.