Καροτόσουπα με απάκι Κρήτης

Πεντανόστιμη σούπα που θα φτιάξετε πολύ εύκολα με βασικά υλικά το καρότο και κρητικό απάκι. Θα τη γαρνίρετε με μαϊντανό, λίγο απάκι και δροσερό γιαούρτι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

1 κιλό καρότα τρυφερά, σε μέτρια κομμάτια

250γρ. απάκι Κρήτης, σε μικρά καρέ

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, σε ψιλά καρέ

2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1200ml ζωμό κρέατος (ή λαχανικών)

1 κρόκο αβγού

100γρ. γιαούρτι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

4 – 6 κουτ. σούπας γιαούρτι

3 κουτ. σούπας φύλλα από μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το απάκι

Βήμα 1

Βάζετε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, σκέτη, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνετε το απάκι και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Αφαιρείτε 2 γεμάτες κουταλιές (περίπου 50γρ.) από το καβουρδισμένο απάκι για το σερβίρισμα.

Ετοιμάζετε τη σούπα

Βήμα 1

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε στο λίπος για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις κομμένες πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας για να λαδωθούν καλά. Σβήνετε με το ζωμό και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε τη σούπα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 2

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα- που έχετε πρώτα καθαρίσει -και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τον κρόκο και το γιαούρτι και αρχίζετε να ανακατεύετε αμέσως με το σύρμα, έντονα και ασταμάτητα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο το μαγείρεμα για 3 – 4 λεπτά, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματήσετε το συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι η σούπα να «δέσει» και να μην στερεοποιηθεί ο κρόκος γιατί θα μοιάζει με κομματιασμένη ομελέτα.

Βήμα 4

Σερβίρετε αμέσως και σε κάθε μερίδα βάζετε από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι ή ξινόκρεμα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο από το τραγανό απάκι που έχετε κρατήσει.

olivemagazine.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τρόμος στο Μαγδεμβούργο: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος ψυχίατρος – Στο μικροσκόπιο των Αρχών τρία άτομα που πανηγύριζαν για το μακελειό

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Γερμανία μετά το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, το απόγευμα της…

2 hours ago

Επίθεση 6 νέων κατά 19χρονου δόκιμου στα Χανιά: Όλοι ελεύθεροι! Οργισμένο ξέσπασμα του πατέρα

Με μοναδικό περιοριστικό όρο αυτόν της μη προσέγγισης του τόπου του συμβάντος, σε απόσταση μικρότερη…

3 hours ago

Τι να σου κάνουν τα εορταστικά ωράρια όταν δεν έχει χρήμα στις τσέπες του ο καταναλωτής;

Πολλά είναι τα καταστήματα και στα Χανιά που επέλεξαν να μην τηρήσουν το εορταστικό ωράριο…

3 hours ago

“Το τρίγωνο της Διαπλοκής”: Το βίντεο του Greekonomics που κατέβηκε μετά από απειλές

Το νέο βίντεο του καναλιού Greekonomics του Κοσμά Μαρινάκη, με τίτλο «Το ΤΡΙΓΩΝΟ της Διαπλοκής»,…

3 hours ago

Nέα παράταση για την Κτηματογράφηση στα Χανιά

Έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024, τα ποσοστά συλλογής δηλώσεων κτηματογράφησης για τις τρεις…

19 hours ago

Ευρώπη: Ο χρόνος τελειώνει – Τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της ηπείρου

Με τον Ντόναλντ Τραμπ έτοιμο να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο σε λίγες εβδομάδες και την οικονομία στην…

19 hours ago

This website uses cookies.