ΤΟΠΙΚΑ

Κατάμεστο το λιμάνι Κολυμπαρίου για την εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Κολυμπάρι η Συναυλία με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πλατανιά και τους Φορείς και Συλλόγους της Δ.Ε. Κολυμπαρίου στο Λιμάνι Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Κυριολεκτικά πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες βράδυ το Λιμάνι Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά με περισσότερους από 1500 θεατές να κατακλύζουν για την συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με τους Κώστα Θωμαΐδη και Ιωάννα Φόρτη. Παλμός και ενθουσιασμός χαρακτήρισε την βραδιά με τον κόσμο να μαγεύεται από τις μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη. Χανιώτες από κάθε γωνιά και επισκέπτες του νησιού συναντήθηκαν στο όμορφο περιβάλλον της ανάπλασης του λιμανιού τραγουδώντας τον Μίκη.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γιάννης Μαλανδράκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων “….. είναι πολύ σημαντικό σήμερα στον νέο μας Λιμάνι Κολυμβαρίου να φιλοξενούμε μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό “ Μίκυ Θεοδωράκη”. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνδέθηκε με τον τόπο μας εδώ στα πρώτα του μουσικά βήματα, όπως τόσο γλαφυρά μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης. Επίσης πρόσφατα το Δ.Σ. του Δήμου Πλατανιά αποφάσισε την ονοματοθεσία της Παλαιάς Εθνικής Οδού του Δήμου μας, από τη Δ.Κ. Πλατανιά μέχρι και την Δ.Κ.Κολυμβαρίου (Σταυροδρόμι)σε “ Λεωφόρος Μίκης Θεοδωράκης”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο έργο και τη μνήμη του τεράστιου δημιουργού…”

Την βραδιά άνοιξε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης με ένα σύντομο χαιρετισμό το μέλος της επιτροπής Ματθαίος Φραντζεσκάκης με αναφορά στην πορεία και στους στόχους του Φεστιβάλ. Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Σοφία Κρασουδάκη – Μαλανδράκη αναφέρθηκε στην σταθερή στήριξη της Περιφέρειας στο Φεστιβάλ καθώς και στην ανάγκη με επιμονή να αναδεικνύουμε το έργο του μεγάλου συνθέτη.

Τέλος ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της συναυλίας η οποία έγινε εις ανάμνηση της πρώτης συνάντησης του Μίκη Θεοδωράκη με την Κρητική μουσική στον ίδιο χώρο το 1950. Το χρέος μας, σημείωσε ο κος Αγοραστάκης, προς την μνήμη του και προς την πολιτιστική μας παράδοση ήταν και είναι να αναδείξομε την βαθύτατη σχέση του έργου του με την Κρήτη και τον πολιτισμό της. Τέλος εκ μέρους των Οργανωτών απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Πλατανιά για την συνεργασία και την βοήθεια να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση προσβλέποντας στο μέλλον στην συνεργασία και για άλλες διοργανώσεις που θα φωτίσουν περισσότερο την πολυσήμαντη δράση του Μίκη Θεοδωράκη και στο Κολυμπάρι.

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν ο Κώστας Θωμαΐδης και Ιωάννα Φόρτη με τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Σαλτάρη.

Η βραδιά άνοιξε με Κρητική Μουσική από τους Στέλιο και Λεωνίδα Λαϊνάκη (λαούτο – τραγούδι) και Παναγιώτη Δαρμαράκη (βιολί).

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Λιμένα Κολυμβαρίου το οποίο παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν για το «όχι» σε χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: «Το πιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ»

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν επειδή είπε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει…

14 hours ago

«Ο Ιωνάς ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» – Η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας, η οικογένειά του που ενοχλήθηκε και ο έξαλλος Άδωνις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια τοποθέτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας αναφορικά με τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση,…

14 hours ago

Το facebook απαγόρευσε την προώθηση της έρευνάς του “Α.τ.Κ.” για τις βάσεις της Σούδας επειδή αφορά “ευαίσθητα κοινωνικά θέματα”

Ζούμε σε παράξενες εποχές. Σήμερα, με αφορμή και τα όσα εκτελίσσονται μετά την πυραυλική επίθεση…

15 hours ago

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστική επιμελήτρια με τρόπο…

16 hours ago

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών “Πέργαμος” και το…

18 hours ago

Κοινή παρέμβαση ΕΒΕΧ, ΟΕΕ-ΤΔΚ και λογιστών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χανιώτικες επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παρεμβάσεων

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων, του Τμήματος…

18 hours ago

This website uses cookies.