Καταγγελία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικιανού, κ. Γ. Καρκάνη

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων που συνεδρίασε την Δευτέρα, 14-11-2011, και αφού συζήτησε αναλυτικά τα γεγονότα που αφορούν στη στάση και τις ενέργειες του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικιανού, κ. Γ. Καρκάνη, κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Αλικιανού, κ. Γ. Καρκάνης, με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και με κοινοποίηση στην ΕΛΜΕ Χανίων ζήτησε να απαγορευτεί επί της ουσίας –στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου- η συνδικαλιστική δράση και η ενημέρωση των συναδέλφων του σχολείου του από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και άλλους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Χανίων. Πέρα από το γεγονός ότι ο νόμος 1264 προβλέπει την ακώλυτη επαφή των συνδικάτων με τα μέλη τους και στους χώρους εργασίας, η ενημέρωση είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει κατακτήσει στην πράξη με αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο.

Κατά την επίσκεψη σχεδόν σύσσωμου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων (πέντε μέλη από τα επτά, μεταξύ των οποίων και ο ένας αιρετός του ΠΥΣΔΕ Χανίων) στο Γυμνάσιο Αλικιανού, για να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια και για να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ο εν λόγω διευθυντής απαγόρευσε στους συναδέλφους να παρακολουθήσουν την ενημέρωση και τους πίεσε να πάνε στις τάξεις τους, γεγονός πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά του νομού Χανίων, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πως η επιστολή του δεν ήταν κάποιο σφάλμα της στιγμής, αλλά ενέργεια που στρεφόταν σκόπιμα εναντίον των στοιχειωδέστερων ελευθεριών των εργαζομένων να έχουν μία συνδικαλιστική οργάνωση και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους μέσω αυτής.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις απαράδεκτες ενέργειες του εν λόγω διευθυντή, που σημειώνονται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία αφενός οι εργαζόμενοι δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο μισθό και στις συντάξεις, στα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα και αφετέρου εντείνεται ταυτόχρονα η καταστολή και οι διώξεις συνδικαλιστών, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, του Κώστα Τουλγαρίδη, πρώην αιρετού του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής και άλλων πολλών, με στόχο να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους στους συλλόγους διδασκόντων να περιφρουρήσουν με αποφασιστικότητα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
O Πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης
Ο Γραμματέας: Αντ.Δημητριάδης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

12 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

12 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

13 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

13 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

13 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

13 hours ago

This website uses cookies.