Καταγγελίες Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων

Σχετικά με τις απειλές της ΔΕΗ

Πλήθος είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στο Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων σχετικά με τις απειλές της ΔΕΗ για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προς πολίτες με ειδικές ανάγκες.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων καταγγέλλει την ΔΕΗ για την απαράδεκτη, προκλητική και παράνομη συμπεριφορά της να αποστέλλει λογαριασμούς σε πελάτες της – άτομα με ειδικές ανάγκες (π.χ. άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή κάποια ανίατη ασθένεια, μακροχρόνια ανέργους κτλ.), πράγμα το οποίο είναι γνωστό στη ΔΕΗ, με το εκβιαστικό δίλημμα «ή πληρώνετε άμεσα την οφειλή από προηγούμενο λογαριασμό σας ή σας κόβουμε το ρεύμα» (αγαθό απαραίτητο ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη ορισμένων συμπολιτών μας, καθώς το χρησιμοποιούν σε όργανα υποστήριξης της υγείας τους).

Να σημειωθεί ότι η «οφειλή» στην οποία γίνεται αναφορά, αφορά το γνωστό χαράτσι, για το οποίο όμως οι συγκεκριμένοι πελάτες με γραπτές δηλώσεις τους προς την ΔΕΗ την ενημερώνουν ότι τα ποσά που αναγράφονται στις αποδείξεις που προσκομίζονται, αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι, το οποίο θεωρούν άδικο – παράνομο και γιατί έχουν οικονομική αδυναμία καταβολής του λόγω της οικονομικής κρίσης, της οποίας δεν είναι υπεύθυνοι.

Οφείλει επίσης να γνωρίζει η ΔΕΗ ότι με τον ψηφισθέντα νόμο 4001/2011 (Φ.Ε.Κ. 179) οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού – ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης – προστατεύονται ακόμα και αν αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμα και την αξία του ρεύματος, ενώ απαγορεύεται ρητά να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα (σχετικές αναφορές έχουν γίνει για αυτό το θέμα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Διαπιστώνει την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας ελληνικού κράτους,

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με αγωνία διαπιστώνει την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας ελληνικού κράτους, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τελευταία από μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές είναι οι ανθρωπογενείς δονήσεις και οι αεροψεκασμοί στην περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 (8:30 μμ. – 9:15 μμ.) καταγράφηκαν από το ΤΕΙ Χανίων 5 δονήσεις, ενώ την επόμενη μέρα 26 Σεπτεμβρίου (1:40 μμ. – 1:48 μμ.) καταγράφηκαν από το ΤΕΙ Κρήτης και τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα 3 ακόμα δονήσεις. Οι επιστήμονες αποφαίνονται με πάσα βεβαιότητα ότι οι δονήσεις είναι ανθρωπογενείς. Κανείς ωστόσο αρμόδιος (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, περιφερειάρχης, υπουργός περιβάλλοντος) δεν έδωσε καμία εξήγηση στους πολίτες, αντίθετα αγνόησε επιδεικτικά το θέμα…

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις 17, 30 & 31 Οκτωβρίου, για να μην αναφερθούμε σε παλαιότερα γεγονότα ή αντίστοιχα περιστατικά σε άλλες ελληνικές πόλεις (υπάρχει πλούσιο διαθέσιμο σχετικό φωτογραφικό υλικό, ικανό να πείσει και τον πλέον δύσπιστο), ένας στόλος από τουλάχιστον 6 αεροσκάφη παρατηρήθηκε να ίπταται πάνω από την ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων και να ψεκάζει με άγνωστη ουσία, η οποία παρέμενε επί πολλές ώρες στον ουρανό αδρανής, ενώ στη συνέχεια «άνοιγε» δημιουργώντας μια άσπρη μάζα, που είχε τη μορφή σύννεφου. Επίσης γεγονός είναι ότι ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Χανίων δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε πολίτες που ενδεχομένως καλέσουν για ενημέρωση σχετικά με τα εν λόγω αεροσκάφη, καθώς επιβεβαιώνεται, από πληροφορίες από εργαζόμενους σε πύργους ελέγχου αεροδρομίων, ότι πράγματι αεροσκάφη ψεκάζουν με κάποιο άγνωστης σύστασης υγρό, όμως οι αρμόδιοι στρατιωτικοί και πολιτικοί τους προϊστάμενοι δε λένε περισσότερα, ως εκ τούτου όταν ερωτάται ο πύργος ελέγχου απαντά ότι δεν βλέπει τίποτα στα ραντάρ!

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων καλεί τους πολίτες να απαιτήσουν από τους αιρετούς του τόπου να δώσουν μια εξήγηση για τις ανθρωπογενείς δονήσεις και τους αεροψεκασμούς. Δε μπορεί να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, που γίνονται αντιληπτά από χιλιάδες Χανιώτες και Χανιώτισσες και οι δημαρχοπεριφερειάρχες να «σφυρίζουν αδιάφορα» Ως πότε;

ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ, ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΙΣΩ !

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥΣ !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ !

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

14 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

14 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

14 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

14 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

14 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

16 hours ago

This website uses cookies.