ΤΟΠΙΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Χανίων Τομέας Παιδείας για ανακατανομη μαθητων στις σχολικές μονάδες

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι την απόφαση του Δντη Βθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ Χριστοδουλάκη που αφορά στην αλλαγή ορίων και μετακίνησης μαθητών μακριά από τα όμορα στο σπίτι τους σχολεία , ακόμα και σε απόσταση άνω των 15 χλμ. Μαθητές από το Ακρωτήρι πηγαίνουν στη Σούδα, από τον Κλαδισό στο Δαράτσο ή στον Κουμπέ, μαθητές από την Αγία Μαρίνα στο Κολυμβάρι.

1. Οι μαθητές ΠΡΕΠΕΙ να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους

2. Δεν επιτρέπεται να αλλάζει ο οικογενειακός προγραμματισμός προς διευκόλυνση των σχεδίων της Βθμιας

3. Ο σχεδιασμός για υποβάθμιση του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, που είναι σαφώς μέσα στα σχέδια του Υπουργείου και των υπηρεσιακών παραγόντων του, όπως είχε διαφανεί και από την προηγούμενη μεθόδευσή για μετακίνηση του σχολείου στη θέση που είναι τώρα το Μουσικό σχολείο, είναι απαράδεκτος καθώς το Γενικό Λύκειο αφορά σ όλο τον πληθυσμό του Ακρωτηρίου που αριθμεί πάνω από 15.000 κατοίκους.

4. Με τις μετακινήσεις μαθητών είναι σαφές ότι ο κ Χριστοδουλάκης, μη λαμβάνοντας υπόψη του τις διαμαρτυρίες των πολιτών των Χανίων από πέρσι το καλοκαίρι που κορυφώθηκαν τον χειμώνα , σχεδιάζει την μετατροπή σχολείων γειτονιάς αφενός σε Πειραματικό και αφετέρου σε campus επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Ακρωτήρι.

5. Την ίδια στιγμή όμως μαθητές που έκαναν αίτηση για να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ της πόλης δεν έχουν γίνει δεκτοί.

6. Καταγγέλουμε επίσης ότι καμια διαβούλευση δεν έγινε με την σχολική κοινότητα , εκπαιδευτικούς, γονείς , μαθητές, αλλά μονομερώς έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Ζητούμε άμεσα την άρση των αποφάσεων αυτών, την αυτόματη μετεγγραφή των μαθητών στα όμορά τους σχολεία και τον τερματισμό της αναστάτωσης των οικογενειών.

Στεκόμαστε στο πλάι των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Τέλος το πρόβλημα της σχολικής στέγης που εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τα Χανιά δεν λύνεται παίζοντας ¨μουσικές καρέκλες¨με τους μαθητές . Λύνεται με την ανέγερση κτηρίων με τον σωστό σχεδιασμό λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κατοίκων, την ανοικοδόμηση της περιοχής και τις μετακινήσεις που μπορούν να γίνουν με βάση κυρίαρχα το συμφέρον των παιδιών .

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: 99 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής καλούν τον Κασσελάκη να προκηρύξει εκλογές για πρόεδρο

Κείμενο σκληρής κριτικής στον Στέφανο Κασσελάκη καταθέτει η ομάδα των 87 στην Κεντρική Επιτροπή, με το οποίο…

34 mins ago

Κ. Αρβανίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, ούτε κεντροαριστερά, δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη

«Σε αυτό το αδιέξοδο ίσως βρεθεί μια ομάδα σωτηρίας, ανθρώπων που δε θέλουν να γίνουν…

45 mins ago

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης

Ο αργυρός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην…

54 mins ago

Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτισμένη με διαφόρων είδη βιβλίων, προκειμένου οι νοσηλευόμενοι…

4 hours ago

Αντίστροφη μέτρηση για το Οικολογικό Συμπόσιο «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους – Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή είναι εφικτή»

Όλα έτοιμα για το Οικολογικό Συμπόσιο «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους – Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή…

4 hours ago

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πήρε το χάλκινο στο τζούντο η Δώρα Πασχαλίδου και έγραψε ιστορία

Η Δώρα Πασχαλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024…

4 hours ago

This website uses cookies.