ΚΟΣΜΟΣ

Κατακραυγή για ισραηλινούς στρατιώτες που έκαψαν βιβλία στη Γάζα – Έρευνα υπόσχεται ο IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας φωτογραφίας και ενός βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να καίνε βιβλία στη Γάζα – μεταξύ αυτών ενδέχεται να ήταν και ένα αντίτυπο του Κορανίου.

«Ξεκίνησε έρευνα από το ποινικό τμήμα της στρατονομίας» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατός, απαντώντας σε μια ερώτηση για το θέμα αυτό. «Η συμπεριφορά (που επιδεικνύουν οι εικονιζόμενοι) στο βίντεο δεν συνάδει με τις αρχές» του ισραηλινού στρατού ο οποίος λέει ότι «σέβεται όλες τις θρησκείες» και «καταδικάζει κατηγορηματικά αυτού του είδους τη συμπεριφορά».

Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επαληθευτεί από το Γαλλικό Πρακτορείο, δείχνει έναν στρατιώτη που φορά στολή παρόμοια με εκείνη του ισραηλινού στρατού να ρίχνει στη φωτιά ένα βιβλίο, που ίσως ήταν ένα Κοράνι. Σε άλλη φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, ένας Ισραηλινός στρατιώτης ποζάρει μπροστά σε βιβλία που καίγονται στη Γάζα.

Το βίντεο και η φωτογραφία προβλήθηκαν από τα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια.

Ένας δημοσιογράφος του ιστότοπου έρευνας και επαλήθευσης γεγονότων Bellingcat κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ράφια με τα βιβλία που διακρίνονται στο φόντο της φωτογραφίας αντιστοιχούν με εκείνα της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αλ Άκσα, στη Γάζα.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, Ισραηλινοί στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι δημοσίευαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εξευτελιστικό περιεχόμενο για τους Παλαιστίνιους αμάχους. Τον Φεβρουάριο ο στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για πολλά συμβάντα με πρωταγωνιστές στρατιώτες.

Λόγω των γεγονότων αυτών «γεννήθηκαν υποψίες περί κακομεταχείρισης κρατουμένων, θανάτων κρατουμένων, λεηλασιών και παράνομης χρήσης βίας», είχε δηλώσει τότε η γενική εισαγγελέας του στρατού Γιφάτ Τομέρ-Γερουσάλμι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

4 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

4 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

4 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

4 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

4 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

4 hours ago

This website uses cookies.