Ότι καταναλώνουμε περισσότερο από ότι παράγουμε είναι ένας ακόμη αστικός μύθος. Διότι σε μια ταξική κοινωνία δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες κατανάλωσης. Ο εργαζόμενος με το μισθό που παίρνει σύμφωνα με τον Κ. Μαρξ απλώς αναπαράγει την εργατική του δύναμη. Από τις ώρες που εργάζεται τις μισές εργάζεται για τον εαυτόν του, και τις υπόλοιπες για τον ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής. Η εργατική δύναμη μετατρέπεται σε εμπόρευμα όπου αποσπάται και η υπεραξία. Εκείνοι που έχουν την δυνατότητα υπερκατανάλωσης. είναι οι εύπορες κυρίαρχες τάξεις που ιδιοποιούνται τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Ο μύθος περί υπερκαταναλώσεως των μαζών προπαγανδίζεται εντέχνως για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να την κάνει να αισθάνεται ενοχές, για την φύση του καπιταλισμού. Όπου απλώς οι εργαζόμενοι υπάρχουν ως αντικείμενο εκμετάλλευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σκεπτικό του πολιτικού Θόδωρου Πάγκαλου με την γνωστή πλέον ατάκα¨ «Μαζί τα Φάγαμε.»
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.