Categories: ΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12 Πλατεία Αγοράς 11πμ

Στις 12 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Τρίτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνώνη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, του Τάσου Αναστασιάδη και του Πάνου Γκαργκάνα,δημοσιογράφων της βδομαδιάτικης εφημερίδας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς “Εργατική Αλληλεγγύη”, ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

Το “έγκλημα” των παραπάνω ήταν να καταγγείλουν μέσα από την αρθρογραφία τους, τις μεθοδεύσεις του Ι. Ανδριόπουλου σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών, καθώς ο ίδιος τον Αύγουστο του 2010 είχε καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει τον νόμο του Ραγκούση, που έδινε με το σταγονόμετρο την ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών, αντισυνταγματικό.

Η δίωξη ενάντια στην Εργατική Αλληλεγγύη αποτελεί συνολικότερη δίωξη ενάντια στο κίνημα που εδώ και χρόνια διεκδικεί δικαιώματα και ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.Είναι μια χυδαία απόπειρα των δήθεν «αντισυστημικών» νεοναζί της Χρυσής Αυγής να προωθήσουν την επίθεση κατά της αριστεράς  και την ποινικοποίηση του εργατικού κινήματος απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που ενορχηστρώνει ο Σαμαράς και οι ειδικοί του σύμβουλοι. Την ίδια περίοδο, που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τάσσονται υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, της καταστροφής της Χαλκιδικής με τις «επενδύσεις»-θάνατο των καναδών χρυσοθήρων απλώνουν το χέρι στο Σαμαρά για να προχωρήσουν μαζί την επίθεση στην αριστερά.

Η συγκυρία στην οποία έφτασε να οριστεί αυτή η δίκη πέφτει πάνω στις μέρες που η Χρυσή Αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση. Αυτή η δίωξη- πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα όλου του κόσμου, θα έπρεπε να έχει σταματήσει στο προκαταρκτικό στάδιο. Είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο την Εργατική Αλληλεγγύη. Η αθώωση των “κατηγορούμενων”  θα είναι  μια νίκη του κινήματος για όλους τους αγωνιστές του κινήματος που διώκονται από τους ναζί.

Η “Εργατική Αλληλεγγύη”, η αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα δεν φιμώνονται!

Καλούμε την αριστερά, τα συνδικάτα, τις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές συλλογικότητες,τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις των νεοναζί και να κλιμακώσουν τους αγώνες για να απαλλαγούμε από την συγκυβέρνηση των μνημονίων της λιτότητας, των απολύσεων, του ρατσισμού και της συνεργασίας με τους νεοναζί στην επίθεση κατά της αριστεράς.

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών, νόμιμοι όλο ι οι μετανάστες, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

24 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

24 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

24 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

24 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

24 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

24 hours ago

This website uses cookies.