ΚΚΕ (μ-λ): Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! – Του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Χωρίς κανένα πρόσχημα και με πρωτοφανή δολοφονική μανία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μάτωσε τη μεγάλη διαδήλωση της γενικής απεργίας της 11ης Μάη στην Αθήνα. ‘Έντρομη μπροστά στο φόβο του «εχθρού-λαού», εξαπέλυσε ένα όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας, ρίχνοντας τους πραιτοριανούς των ΜΑΤ πάνω στα μπλοκ των διαδηλωτών.

Το μπλοκ της Ταξικής Πορείας, αλλά και αρκετά άλλα μπλοκ, δέχτηκαν την απρόκλητη και μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ που περικύκλωσαν τη διαδήλωση και, με στόχο να τη διαλύσουν, προχώρησαν σε αδιάκοπη ρίψη χημικών ανάμεσα στους διαδηλωτές και σε άγριους ξυλοδαρμούς απεργών εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων, γυναικών. Αποτέλεσμα, δεκάδες απ’ αυτούς να μεταφερθούν σε Νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση και με τραύματα στο κεφάλι και αλλού.

Αποκορύφωμα της δολοφονικής τους δράσης, ο σοβαρότατος τραυματισμός του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά ο οποίος μετά από πολύωρη εγχείρηση στο κεφάλι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Δεν έλλειψε ούτε η προκλητική παρουσία αστυνομικών και ασφαλιτών στα Νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, προκειμένου να αποσπάσουν τα στοιχεία των τραυματιών. Πρόκληση, που απαντήθηκε αποφασιστικά.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν η κυβέρνηση και τα ντόπια και ξένα αφεντικά της, οι ιμπεριαλιστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, προς το λαό είναι σαφές: Μπροστά στη συνέχιση, στην ένταση και την έκταση της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαό μας συνολικότερα, μπροστά στα ακόμα πιο άγρια μέτρα και τα νέα μνημόνια που θα ανακοινώσει δεν θα επιτρέψει την παραμικρή αντίδραση από το λαό! Αυτός «πρέπει» να είναι στη γωνία, τρομοκρατημένος. Να μην διαδηλώνει, να μην απεργεί, να μην αγωνίζεται. Έτοιμος να αποδεχθεί μοιρολατρικά την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του, του μέλλοντος του ίδιου και των παιδιών του, της ίδιας του της ζωής.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Η ίδια η πραγματικότητα στην οποία τον εξαναγκάζουν να ζει, τον οδηγεί στο δρόμο της αντίστασης. Είτε λέγεται εργαζόμενος ή απολυμένος του ιδιωτικού τομέα, είτε λέγεται κάτοικος της Κερατέας, οδηγός της ΕΘΕΛ ή εναερίτης της ΔΕΗ. Είτε λέγεται συμβασιούχος, φοιτητής, άνεργος, υποαπασχολούμενος, δημόσιος υπάλληλος, αγρότης ή μετανάστης.

Ο δρόμος της μαζικής και αποφασιστικής αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική ενός συστήματος εκμεταλλευτικού, πέρα για πέρα άδικου και σε κρίση, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είναι και η μόνη απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί!
§      εξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!
§      Με μαζικούς αγώνες θ’ ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική
κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου στις 6μ.μ στην πλατεία της Αγοράς

ΚΚΕ (μ-λ)

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γύρισαν video clip για το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι στον Κρούστα

Αρχικά ήθελαν να ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι και…

1 min ago

INKA για ακρίβεια: Έξι στους δέκα πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα – «Βουλιάζουν» τα νοικοκυριά

Μόλις το 4% δήλωσε ότι θα προβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες στην αγορά ενός…

3 mins ago

“Ο τελευταίος των Aφρικανών”: Σπάνιες φωτογραφίες του Σαλή του μαύρου βαρκάρη, ανακατασκευασμένες με Τεχνητή Νοημοσύνη

Ήταν ο τελευταίος των Aφρικανών. Ο Σαλής Χελιδονάκης, ο μαύρος βαρκάρης των Χανίων, μια θρυλική…

1 hour ago

Σημαντικές βροχές στην Κρήτη την Παρασκευή – Στα Ασκύφου οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη από το απόγευμα της Πέμπτης έως και την Παρασκευή 10/05, σύμφωνα με τον…

1 hour ago

Οι φοιτητές του συλλόγου φοιτητών Εστίας ΠΚ διαδηλώνουν τη Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση Δευτέρα 13/5 στις 20:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Το αίμα των παιδιών κηλίδα που…

1 hour ago

Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ από τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χανίων

Στους χώρους του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών…

2 hours ago

This website uses cookies.