Κλείνουν τα Ελληνικά Σχολεία στο Εξωτερικό (!)

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για την επανεξέταση της απόφασης της Υπουργού

Προς το κλείσιμο οδεύουν όλα τα Ελληνόγλωσσα σχολεία του Εξωτερικού, σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την «Αναθεώρηση της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση στη Βουλή προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα. Α. Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η Ελληνική Ομογένεια και σε καμία περίπτωση να μην κλείσουν τα σχολεία.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι «στο νομοσχέδιο «Η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό και λοιπές διατάξεις», που αναμένεται να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, προτείνεται από το επόμενο σχολικό έτος (2012- 2013) η αναστολή εγγραφών μαθητών στα ελληνικά Λύκεια του Εξωτερικού. Τονίζει μάλιστα ότι «το γεγονός της διακοπής της λειτουργίας των ελληνικών λυκείων στο Εξωτερικό αποτελεί μια σημαντικότατη αρνητική εξέλιξη για τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ στερεί από τα παιδιά των Ελλήνων να μορφωθούν εντός της Ελληνικής τυπικής εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι «δεδομένης της απόλυτης αναγκαιότητας της Ελληνικής εκπαίδευσης των Ελλήνων του Εξωτερικού κρίνεται σκόπιμο όπως αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου», ζητώντας την έμπρακτη στήριξη από την Οργανωμένη Πολιτεία της Ελληνικής Ομογένειας.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της αύξησης της φορολόγησης στα ημερομίσθια των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία ή τις τάξεις ελληνικών στην αλλοδαπή. Με την απόφαση αυτή δεν βλάπτει μόνο τις ελληνικές κοινότητες, τους εκπαιδευτικούς κι εν τέλει τους Απόδημους Έλληνες, αλλά και ανατρέπει βίαια τη ζωή χιλιάδων μαθητών της διασποράς που θα βρεθούν υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν απότομα σε τελείως διαφορετικά εκπαιδευτικά δεδομένα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

3 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

4 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

4 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

5 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

5 hours ago

This website uses cookies.