Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο Δήμο Κισσάμου για τις καταστροφές από την βροχόπτωση

Kλιμάκιο του ΕΛΓΑ, θα παραβρεθεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Κισάμου, έπειτα από επικοινωνία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Xανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, λόγω των χθεσινών έντονων βροχοπτώσεων.

Επίσης, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κισσάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης θα αποστείλει σήμερα αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, για αποζημίωση των κατοίκων της περιοχής των οποίων οι οικοσκευές έχουν υποστεί ζημιές.

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Κισσάμου θα επισκεφθεί σήμερα ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από την Δ/ντρια και Μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, όπως και από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με σκοπό την αποτίμηση και την καταγραφή των ζημιών από τις χθεσινές ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τι είχε συμβεί χθες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε χθες με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη η περιοχή της Κισάμου στα Χανιά, καθώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο.
Χθες το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Πάτροκλος Γεωργιάδης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κο Απόστολο Βουλγαράκη ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά του για την κήρυξη της περιοχής Κισάμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά που είχαν πάει στα σχολεία τους, παρέμειναν εκεί και το μεσημέρι – όπου τους δόθηκε γεύμα – προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα απο τις μετακινήσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη, τουλάχιστον στον Δήμο Κισάμου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν και της κήρυξης όλης της περιοχής της Κισσάμου σε έκτακτη ανάγκη, με την υπ’ αριθ. 353/2013 απόφασή του αναστέλλει την λειτουργία όλων των σχολείων της Α’θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου Κισσάμου, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στην περιοχή από τα Νοπήγια προς Καστέλι  ενώ εκεί βρέθηκε νωρίτερα ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο πυροσβεστικός σταθμός της Κισάμου έχει δεχτεί κλήσεις για απάντληση υδάτων σε πάνω από 10 περιπτώσεις, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια.
Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής ανάγκης χρησιμοποιήθηκε και ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους.

Η βροχόπτωση είναι συνεχής και οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς ενημερώνοντας ότι η επικοινωνία με το Καστέλι γίνεται μόνο μέσω της νεας Εθνικής Οδού και με ιδιαίτερη προσοχή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης έστειλε επιστολή,  προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με θέμα: « Αντιπλημμυρική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων» στην οποία ζητούσε χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων έργων για να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν η αντιπλημμυρική προστασία του Νομού, η οποία βρίσκεται όπως φαίνεται στον αέρα.

Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Νομό μας, θα πρέπει οι κάτοικοι και οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου Κισάμου λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που διέρχεται ο Κακοπέρατος ποταμός είναι κλειστός και η διαδρομή θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο.

Η επικοινωνία με το Καστέλι θα γίνεται μόνο από την Νέα Εθνική οδό με πολύ προσοχή.

Επίσης, πιο συγκεκριμένα, εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες:
– Να μην διασχίζουν χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητό τους
– Να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιηθεί και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει
– Να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια
– Να μην πλησιάζουν σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
– Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα
– Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
– Να αποφεύγουν την διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ. κάτω από μπαλκόνια όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα).

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ανακοίνωση του Δήμου Κισάμου

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο Δήμος Κισάμου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει την διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου εξαιρουμένου του Βόρειου Οδικού Αξονα μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Για το λόγο αυτό επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα των ιδιωτών εργολάβων της περιοχής που μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κάλεσαν σε βοήθεια για τον απεγκλωβισμό 2 ατόμων

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου από την πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο με 2 άτομα ακινητοποιήθηκε σε ρέμα στην περιοχή του Αγ. Φώτη στα Φαλάσαρνα, το οποίο είχε “φουσκώσει” από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στο σημείο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, όμως όπως αποδείχτηκε δεν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος και η ειδοποίηση προς τις αρχές ήταν περισσότερο αποτέλεσμα πανικού.

Κατολισθήσεις κοντά στα Τοπόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, έχει σημειωθεί πτώση μεγάλου δέντρο, στο δρόμο κοντά στα Τοπόλια με συνέπεια, οδηγοί να έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμούς.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στα Χανιά

Νέες πλημμύρες σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι εξαιτίας της βροχόπτωσης και σε περιοχές των Χανίων.

Στη 1 περίπου το μεσημέρι, δύο σπίτια στις Βουκολιές, υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες ενώ πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν για την απάντληση υδάτων.

Νωρίτερα το πρωί η Π.Υ δέχτηκε κλήσεις για περιστατικά σε Σταυρό, Μουζουρά και Αγυιά.
Επίσης στη Λ. Καζαντζάκη, στο Βαμβακόπουλου, φερτά υλικά στο οδόστρωμα προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ επενέβησαν άμεσα και απομάκρυναν τα αντικείμενα από το δρόμο.
Σε επικοινωνία που είχαμε το νωρίτερα το πρωί με τον Προϊστάμενο της Πολιτκής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τάσο Κουρουπάκη, μας ανέφερε τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα Χανιά δεν είναι μεγάλης έκτασης και αντιμετωπίζονται με επιτυχία, όμως συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Φωτογραφίες από το sadentrepese.blogspot.gr/

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

7 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

7 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

7 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

7 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

7 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.