Κοινή ανακοίνωση από ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ και Πρωτοβουλία για τους Πεζούς

Τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες φτιάχτηκαν με χρήματα όλων μας και προορίζονται για τους πεζούς. Για να περπατάμε με την ησυχία μας, για να παίζουν τα παιδιά χωρίς κίνδυνο.

Η γενική νοοτροπία είναι τέτοια που οι πεζόδρομοι και οι πλατείες έχουν μετατραπεί σε μάντρες για ΙΧ αυτοκίνητα και δίκυκλα. Όσο για πολλούς μαγαζάτορες, ο δημόσιος χώρος έξω και παραέξω από τις επιχειρήσεις τους έχει μετατραπεί σε μέρος του μαγαζιού τους εις βάρος της κυκλοφορίας των πεζών.

Επειδή

– Ο δημόσιος χώρος, ακόμα κι έξω από το σπίτι ή το μαγαζί μας, ανήκει σε όλους και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον ιδιοποιείται εις βάρος των πεζών και

– Η Δημοτική Αρχή και η Πολιτεία που έχουν την κύρια ευθύνη για τα παραπάνω δεν έχουν κάνει ούτε φαίνεται να κάνουν τίποτα που να φέρει αποτέλεσμα

Εμείς θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά όλων μας για πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, διαβάσεις και στάσεις λεωφορείων ελεύθερες από οχήματα, τραπεζάκια και άλλα εμπόδια.

Ξεκινάμε από τα οχήματα και γι αυτό τυπώσαμε και τοποθετούμε κατ’ αρχήν το πιο κάτω φυλλάδιο στα οχήματα που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, πεζόδρομους κλπ, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ελπίζουμε να περάσαμε το μήνυμα

ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ

Τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι, οι πλατείες φτιάχτηκαν με χρήματα όλων μας και προορίζονται για τους πεζούς. Για να περπατάμε με την ησυχία μας, για να παίζουν τα παιδιά χωρίς κίνδυνο. Με τόσα αυτοκίνητα και δίκυκλα να παρκάρουν παντού, ακόμα και μπροστά σε εισόδους σπιτιών, και τόσα τραπεζοκαθίσματα να φυτεύονται οπουδήποτε έχουν καταντήσει οι πλατείες σε μάντρες αυτοκινήτων και οι τρα-πεζόδρομοι σε διαπλεκόμενες ταβέρνες. Δεν μπορεί κανείς πεζός, γονιός, ανάπηρος να κυκλοφορήσει ελεύθερα. Μερικές φορές ούτε καν χωράει!

Αντιλαμβανόμαστε την υπάρχουσα δυσχέρεια στο πάρκινγκ και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό από την Δημοτική Αρχή, τα όργανα της οποίας «σφυρίζουν αδιάφορα».

Αντιλαμβάνεσαι την επιπλέον ταλαιπωρία που προκαλείται με το να έχουμε την απαίτηση να παρκάρουμε έξω από το σπίτι μας ή την δουλειά μας; Και σε άλλες χώρες υπάρχουν παλιές πόλεις με στενούς δρόμους. Κι εκεί οι κάτοικοι έχουν οχήματα, αλλά τα αφήνουν εκεί που επιτρέπεται, ίσως σε μεγάλη απόσταση από τα σπίτια τους. Είναι το τίμημα του να μένεις σε μια όμορφη γειτονιά, το τίμημα του ελεύθερου χώρου.

Ο δημόσιος χώρος, ακόμα κι έξω από το σπίτι ή το μαγαζί μας, ανήκει σε όλους και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον ιδιοποιείται. Κι αν δεν βρίσκουμε εύκολα χώρο να παρκάρουμε, κι αν δεν έχουμε αρκετό χώρο για τους πελάτες μας, δεν μας φταίνε οι πεζοί.

Εμείς θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά όλων μας για δημόσιους χώρους ελεύθερους από οχήματα, τραπεζάκια και άλλα εμπόδια. Θα ξεκινήσουμε από τα οχήματα. Γι αυτό άφησε το ΙΧ ή το δίκυκλό σου

ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

Πρωτοβουλία για τους Πεζούς

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

6 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

7 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

8 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

8 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

8 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

8 hours ago

This website uses cookies.