Κοινωνικός Ανένδοτος ΤΩΡΑ – Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε

H συγκυβέρνηση του μνημονίου και ο δοτός πρωθυπουργός, αποφάσισαν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση από αυτή που βιώνουμε μέχρι στιγμής.
Το μνημόνιο δεν διασώζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία όπως οι ύαινες του μνημονίου υποστηρίζουν αλλά αντίθετα οδηγεί με βήμα γοργό στη χρεοκοπία την πλειοψηφία των νοικοκυριών. Όσα λεφτά πάρει η Ελλάδα με το μνημόνιο θα πάνε μόνο για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων

Από την αρχή της κρίσης η ΕΔΗΚ υποστηρίζει ότι τα μέτρα στοχεύουν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στη διάσωση των κερδών του κεφαλαίου και ότι το χρέος είναι απλά όπλο για τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας σε Ανατολικοευρωπαϊκά πρότυπα.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ συμφώνησαν να οδηγήσουν τα μεροκάματα και τις συντάξεις στο επίπεδο της Ανατολικής Ευρώπης, όπως ρητά γράφεται στο νέο Μνημόνιο.

Την Κυριακή ψηφίζεται το πρώτο πακέτο εξαθλίωσης και συμφωνείται στα τέλη Ιουλίου να έρθει νέα μείωση στους μισθούς, όπως περιγράφεται στο νέο Μνημόνιο. Τα μέτρα αυτά οδηγούν σε βαθύτερη κρίση και στοχεύουν να οικοδομήσουν με νόμους ένα εργασιακό μεσαίωνα, που θα εξασφαλίζει φτηνή και απελπισμένη εργασία σε επιχειρηματίες που θα τα έχουν καλά με το πολιτικό σύστημα .

Οι ιδιωτικοποιήσεις σε νερό, ενέργεια και κοινωνικές υποδομές, η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος οδηγούν την κοινωνία σε εξαθλίωση και αποτελούν δώρο στους επιχειρηματίες ώστε βρουν νέες πηγές κερδοφορίας σε βασικά αγαθά.

Οι νέοι μας με έναν στους δύο άνεργους οδηγούνται στη μετανάστευση ή σε μισθούς χαρτζιλίκι και σε δουλειές με άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο μόνος που έβαλε κόκκινες γραμμές ήταν ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Μαζί ζήσαμε μικρούς ή μεγάλους συγκλονιστικούς αγώνες. Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά και να κάνουμε το επόμενο καθοριστικό βήμα.
Να μη ψηφιστεί το μνημόνιο της εξαθλίωσης
Ο μόνος δημοκρατικός δρόμος είναι εκλογές τώρα

Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.
Μιλτιάδης Κλωνιζάκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

#ακρίτα: Το twitter δεν «ξεπλένει» την Ακρίτα – Νεοπλουτίστικη ξετσιπωσιά

Η Θάτσερ έλεγε "δεν υπάρχει φτωχοί, υπάρχουν κακοί χαρακτήρες", η Έλενα Ακρίτα λέει "Τον χορτασμένο…

43 seconds ago

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

2 hours ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

3 hours ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

3 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

3 hours ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

3 hours ago

This website uses cookies.