ΤΟΠΙΚΑ

Κοινό άρθρο Βουρλάκη – Λουτσέτη: Μόνο η κατακραυγή της κοινωνίας εμποδίζει κάποιους στο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζουν υπέρ του ΝΑΤΟ και της Βάσης

Με άρθρο το οποίο συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων Νίκος Βουρλάκης και Χαράλαμπος Λουτσέτης αναφέρονται στην ενόχληση που κάποιοι εξέφρασαν για το ψήφισμα που πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το περιστατικό με την εισβολή των αμερικανονατοϊκών σε δωμάτιο 14χρονης.

Γράφουν σχετικά:

Πρόσφατα η λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Χανίων κατέθεσε ψήφισμα με αφορμή το περιστατικού εισβολής των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτών σε δωμάτιο που διέμενε 14άχρονη κοπέλα με την οικογένειά της. Το ψήφισμα καταδίκαζε το εν λόγω περιστατικό, καθώς και τους αυξημένους κίνδυνους της ολοένα και περισσότερης εμπλοκής της πόλης μας σε αυτή την πολεμική μηχανή, ξένη προς τα συμφέροντα υπεράσπισης του Λαού μας.

Με αφορμή διάφορες φωνές που ενοχλήθηκαν με το γεγονός ότι τελικά υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων το εν λόγω ψήφισμα, θέλουμε να καταθέσουμε τα παρακάτω.

Η ουσία των γεγονότων είναι ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη και της τωρινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, σε ανταγωνισμούς ξένους προς τα συμφέροντα του λαού μας, μόνο κινδύνους φέρνει για τον λαό μας.

Προφανώς δεν άλλαξαν απόψεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι εκλεγμένοι με την στήριξη των κομμάτων του Ευρωνατοϊκού τόξου και που με κάθε ευκαιρία εκθειάζουν την ύπαρξη της Βάσης στην περιοχή μας.Παρόλα αυτά θα ήταν εκτεθειμένοι στην κοινωνία των Χανίων , αν δεν ψήφιζαν ένα κείμενο που καταδίκαζε την εισβολή ΝΑΤΟϊκών ναυτών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά.

Ας αναρωτηθεί ο καθένας τί στάση πρέπει να κρατάνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μιας πόλης που φιλοξενεί στρατιώτες που σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιτεθεί σε Χανιώτες. Σε μία πόλη που η πρόσφατη ιστορία έχει καταγράψει:

  • Φεβρουάριος 2002 – Ο ξυλοδαρμός της Ασημίνας Κάλλου
  • Γενάρης 2003 – Ο ξυλοδαρμός της 76χρονης Μαρίας Ντρετουλάκη
  • Φεβρουάριος 2008 – Επίθεση από ομάδα νεαρών στον Γιώργο Θεοδωράκη
  • Ιανουάριος 2010 – Εμπρησμός εβραϊκή συναγωγής
  • 23 Ιουνίου 2016: Ο Αμερικάνος ναύτης με το κλεμμένο ταξί – Τράκαρε, τραυμάτισε και δεν δικάστηκε
  • 18 Νοεμβρίου 2017: Του φώναζαν “Ι willkillyou!” – Καταδικάστηκαν όμως είχαν διαφύγει από τη χώρα
  • 24 Φεβρουαρίου 2020: Ξυλοδαρμός τριών Χανιωτών – Διέφυγαν και έμειναν ατιμώρητοι
  • 20 Μαρτίου 2022: Εισβολή σε κατάσταση μέθης σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε 14άχρονη και δεν αποχωρούσαν από το δωμάτιο παρά τις συνεχείς εγκλήσεις – “Λέγανε συνέχεια ότι είναι υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών” – Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς δίκη.

Αλήθεια πιστεύουν κάποιοι ότι έχουν ξεχάσει οι Χανιώτες την υποδοχή που έκαναν ανέκαθεν στους Αμερικάνους, όταν παρενοχλούσαν Χανιώτισσες στο λιμάνι;

Αλήθεια πιστεύουν κάποιοι ότι επειδή πέφτει χρήμα για να αμβλυνθεί το αντιαμερικανικό αίσθημα του ελληνικού λαού, ο λαός μας έχει ξεχάσει;

Αλήθεια νομίζουν ότι θα δεχτεί αμάσητα ο λαός μας το αφήγημα ότι η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, διασφαλίζει την σταθερότητα στην περιοχή; Επειδή η κυβέρνηση και όλες που πέρασαν έχει στοιχηθεί πίσω από τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα, δεν σημαίνει ότι ο χανιώτικος λαός, δεν ανησυχεί για τους κινδύνους που μας βάζουν. Πιστεύουν μερικοί ότι δεν επικρατεί ανησυχία στον λαό και στην νεολαία των Χανίων , όταν βλέπει δημοσιεύματα που λένε ξεκάθαρα για την στοχοποίηση της Σούδας από την Ρωσία;

Την απάντηση την πήραν από την στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, που αρνήθηκε να χειροκροτήσει τον Ζελένσκι στην Βουλή και τους ναζιστες του Αζόφ που μίλησαν στο κοινβούλιο.

Το ΚΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού με την στάση του, όταν όλα τα υπόλοιπα του ευρωνατοϊκού τόξου έκατσαν και χειροκρότησαν τους ναζιστές του τάγματος Αζόφ και την κυβέρνηση του Ζελένσκι, ξεχνώντας το πραξικόπημα που οργανώθηκε από αυτές τις δυνάμεις το 2014, τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει , ακόμα και απέναντι σε έλληνες ομογενείς.

Πάει πολύ να εγκαλούν λοιπόν το ΚΚΕ για την δράση του απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, για την μη στοίχηση του με την πλευρά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι υπερασπιστές της κυβέρνησης, των κομμάτων που στηρίζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ, των διάφορων υποστηρικτών τους φτάσανε στο σημείο να χειροκροτούν ακόμα και ναζιστές που πήραν τον λόγο στο κοινοβούλιο, εμφανιζόμενοι ως προστάτες της δημοκρατίας.

Κάποιοι θα ήθελαν το ίδιο να συμβαίνει και στο δημοτικό συμβούλιο των Χανίων, από τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο να καταψηφίσουν ψηφίσματα ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους, αλλά ίσως ευαγγελίζονται ένα δημοτικό συμβούλιο που θα ψηφίζει υπέρ του ΝΑΤΟ και της Βάσης.

Τι εμποδίζει λοιπόν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο όσων ευαγγελίζονται το παραπάνω; Είναι η γενική κατακραυγή της χανιώτικης κοινωνίας που αναγκάζεται να ζει δίπλα με τους ΝΑΤΟϊκούς. Είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα απέναντι στην εμπλοκή της χώρας, η άμεση αντίδραση που έδειξαντα εργατικά σωματεία, η επιτροπή ειρήνης, οι φορείς της Πόλης μας που καταδίκασαν άμεσα το περιστατικό της εισβολής ΝΑΤΟϊκών ναυτών του Τρούμαν στο δωμάτιο που διέμενε Χανιώτισσα μαθήτρια.

Το ΚΚΕ , με τα μέλη τους, τους φίλους του, μέσα σε όλους τους φορείς του κινήματος, αλλά και στα όργανα που υπάρχουν εκλεγμένοι τοπική διοίκηση, βουλή κλπ θα δίνει με όλες τις δυνάμεις την μάχη ώστε να ακουστεί δυνατά το σύνθημα: ” Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών”

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης κάθε έντιμου μικροεπιχειρηματία. Χάος στη…

1 hour ago

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στη…

2 hours ago

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Το «βούλευμα» φωτιά και οι εντάσεις που «έστειλαν» τη δίκη στην Αθήνα

«Πού πας ρε μ****; Άμα πας κοντά στα δίχτυα, θα σου κόψουμε τα πόδια». Με…

3 hours ago

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

3 hours ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

3 hours ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

6 hours ago

This website uses cookies.