Κοινό κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων για την απεργία

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΘΗΜΝΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΚΛΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙΝΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία 19 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στα Ν. Καταστήματα και στις 20/10 ολοήμερος αποκλεισμός της αντιπεριφέρειας Χανίων (πρώην Νομαρχία) με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα.

Αγρότη – Αγρότισσα

Στις 19 Οκτώβρη αφήνουμε τα χωράφια μας  και βγαίνουμε  στις πλατείες, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, όπου μπορούμε. Γενικός ξεσηκωμός η μέρα αυτή να γίνει σταθμός, για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες,  με τη συμμετοχή και της αγροτιάς.

Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους,  αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες,  μαχητικό κίνημα  νέων και  γυναικών μια γροθιά,  σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία. Δίνουμε, από κοινού, τη μάχη για την απόκρουση της σφοδρής, άγριας,  αντιλαϊκής επίθεσης. Ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας.

Μας καλούν τους  μικρομεσαίους  αγρότες  να πληρώσουμε τα κυβερνητικά φορολογικά χαράτσια σε μια περίοδο που η  ΚΑΠ της ΕΕ, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, έχουν  κατασπαράξει και συρρικνώσει το αγροτικό εισόδημά. Οι  τιμές  παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα (λάδι, εσπεριδοειδή, γάλα, κρέας κ.α.), οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, το κόστος παραγωγής διογκώνεται. Τα τελευταία μέτρα είναι ακόμη πιο εξοντωτικά :

* Με την μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς, θα  κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι φτωχοί γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, πάνω από το 90%  και οι οποίοι μέχρι τώρα απαλλάσσονταν  από την άμεση φορολογία. Γιατί την έμμεση το 23% του ΦΠΑ  την πληρώνουν ακόμη και αν δεν έχουν.

* Με τη φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι των χωριών – κι ανάμεσά τους οι συνταξιούχοι των 300 – 400 ευρώ του ΟΓΑ,  να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό σπίτι που έκτισαν με χίλια ζόρια και μεγάλα χρέη.

* Με τον πρόσφατο νόμο για τα αυθαίρετα, οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου, εκβιάζονται να πληρώσουν βαρύ χαράτσι, επειδή τα σπίτια τους, αλλά και οι αγροτικές αποθήκες που υπάρχουν στα οικόπεδά τους, χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, δεν έχουν στα χέρια τους οικοδομικές άδειες και άδειες αλλαγής χρήσης.

Μαζί με τα νέα, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και παλιότερα χαράτσια, όπως:

* Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ την ίδια στιγμή που δεν αποζημιώνουν τους πληγέντες (χιονοπτώσεις 2008, πρόσφατη ανεμοθύελλα) και μειώνουν τις συντάξεις του ΟΓΑ, πετσοκόβουν τη δακοκτονία και το αποτέλεσμα είναι να έχει καταστραφεί μεγάλο κομμάτι της παραγωγής στο νομό.

* Η αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, που θα γίνει «βαρύ τσεκούρι», ιδιαίτερα για τους αγρότες, από τον Οκτώβρη του 2012, με την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής και νέα ακρίβεια θα φάει συρρικνούμενο λαϊκό και αγροτικό εισόδημα.

* Το βαρύ τίμημα για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.

Τη μη υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής στο νομό όπως τα φράγματα του Σεμπρονιώτη, των Παπαδιανών, του Πλατάνου, τα αρδευτικά δίκτυα της υψηλής ζώνης Αγιάς – Κολυμπάρι κ.α.

Αγρότη – αγρότισσα

Έχουμε ατομική ευθύνη. Πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει  τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Είναι καθήκον πατριωτικό ο γενικός ξεσηκωμός, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που βάζουν πλάτη για  να ληστεύεται ο κόπος και ιδρώτας μας, ο πλούτος που παράγουμε και τον λυμαίνονται για να αυγατίζουν τα κέρδη  και προνόμια τους. Μην τους αφήσουμε, φτάνει πια .

Σε καλούμε με οργανωμένο τρόπο μέσα από γενικές συνελεύσεις  και επιτροπές αγώνα,  εσένα , που αγωνίζεσαι, με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή σου, να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, ν’ αντισταθούμε  με όλες τις δυνάμεις μας, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στην γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.  Η προοπτική που μας επιφυλάσσουν  με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 είναι η εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με εργαλείο την αλλαγή του τρόπου καταβολής των επιδοτήσεων  και τη δραστική  μείωση τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Μην το επιτρέψουμε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

12 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

12 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

13 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

13 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

14 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

14 hours ago

This website uses cookies.