ΤΟΠΙΚΑ

Κονσέρτο με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη από μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά και ορχήστρες του εξωτερικού

Το Γυμνάσιο Πλατανιά και η χορωδία του διοργανώνουν κονσέρτο με τις ορχήστρες του Maria Regina Midle School of Naxxar Malta και του Scuola Secondaria di primo grado «Cocchi- Aosta» Todi-PG και σας προσκαλούν στη μεγάλη σκηνή του ΜΙΝΩΑ Palace την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 11:00 το πρωί.

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Music Beyond Borders” τα τρία μουσικά σχήματα συναντιούνται κάθε φορά στην έδρα του σχολείου που αναλαμβάνει τη φιλοξενία και ενώνονται με τη μουσική τους για μία εβδομάδα, κάνοντας κοινές πρόβες και καταλήγοντας σε ένα κονσέρτο. Το σημείο τομής τους είναι το μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη και σε αυτό το κονσέρτο θα παρουσιάσουν το τραγούδι «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» πλαισιωμένο από το ετήσιο ρεπερτόριό τους.

Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς, να έρθετε στη συναυλία μας και να απολαύσετε τα παιδιά από τον Πλατανιά, το Todi της Ιταλίας και το Naxxar της Μάλτας, που αποδίδουν φόρο τιμής στο μεγάλο μουσουργό του τόπου μας προσπαθώντας να ερμηνεύσουν και να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν ένα από τα εμβληματικά του μουσικά έργα.

To Γυμνάσιο Πλατανιά αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη και την κα Ελισάβετ Βερούλη (Μουσικό και μέλος του ΔΣ) που μετά τη συναυλία θα υποδεχθούν τους μαθητές στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη και θα τους μιλήσουν για το μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Tο Ισραήλ συνεχίζει το αιματοκύλισμα – 700 νεκροί, 90.000 εκτοπισμένοι στον Λίβανο

Οι μαζικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του κράτους-δολοφόνου συνεχίζονται σήμερα για πέμπτη ημέρα σε ανατολικούς και νότιους τομείς του…

1 hour ago

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της φοιτήτριας που είχε μείνει χωρίς ρεύμα για 10 μέρες λόγω γραφειοκρατίας

Στην επιστολή του στην εφημερίδα μας, πατέρας φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα που…

1 hour ago

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

3 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

3 hours ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

3 hours ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

3 hours ago

This website uses cookies.