Το γράφημα του ourworldindata.org, με τον αριθμό των θανάτων από Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους, καταγράφει τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η Ελλάδα.
Καταδεικνύει, μάλιστα, την τεράστια διαφορά που υπάρχει τόσο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσο και από χώρες που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν στην κορυφή της «μαύρης» πυραμίδας όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ακόμη και η Ινδία.
Στο γράφημα, κάτω, παρουσιάζεται η θέση της κάθε χώρας, με βάση τον μέσο όρο του αριθμού θανάτων από Covid-19 των τελευταίων επτά ημερών όπως αυτός αποτυπώθηκε πριν δύο ημέρες, στις 8 Δεκεμβρίου 2021.
Στα ύψη οι πανδημικοί δείκτες
Στο μεταξύ, στα ύψη παραμένουν όλοι οι πανδημικοί δείκτες στη χώρα, όπως έδειξε και η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Την άσχημη επιδημιολογική εικόνα αποτυπώνει και ο χάρτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το covid19.gov.gr.
Η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», με ελάχιστα σημεία να είναι «πράσινα» (μερικά νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο). Στον χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή Ενότητα/Δήμο:
– ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
– ο δείκτης θετικότητας (%)
– η εμβολιαστική κάλυψη (όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας), καθώς και
– η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).
Χθες, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), έδωσε στη δημοσιότητα, όπως κάνει κάθε Πέμπτη και τους δικούς του χάρτες που αποτυπώνουν την πορεία της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Σύμφωνα με αυτούς, η Ελλάδα έχει χειρότερη επιδημιολογική εικόνα από χώρες που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στα Βαλκάνια, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, σε σχέση με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων.
Με καιρό που θυμίζει άνοιξη αποχαιρέτησε το 2024 τα Χανιά, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους…
Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει στο Ρέθυμνο ότι είναι αλήθεια η απώλεια του Μιχαήλ-Αλέξανδρου Μπιλανάκη!…
Οι απαράδεκτες ελλείψεις στον τομέα των προνοιακών δομών, για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν έχουν οικογενειακό περιβάλλον για να τους…
«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καλεί τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τους ιδιοκτήτες των καναλιών κοινωνικής…
Με την έλευση του νέου έτους, έρχονται οι αργίες και αρκετά τριήμερα που μπορούν οι εργαζόμενοι να τα εκμεταλλευτούν…
Παρέχεις την εργασία σου. Και αντί να πληρωθείς γι’ αυτό, πληρώνεις! Πως γίνεται αυτό; Είναι…
This website uses cookies.