ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Καθυστερεί το εμβόλιο – Νέες προειδοποιήσεις από τον ΠΟΥ

Μπορεί να επικρατεί αισιοδοξία για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει την τελική φάση κλινικών δοκιμών, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φαίνεται να έχει πιο συγκρατημένες προσδοκίες.

Ο Μάικ Ράιν, επικεφαλής του Προγράμματος Υγειονομικών Κρίσεων του ΠΟΥ, δήλωσε χθες ότι η πρώτη χορήγηση του εμβολίου δεν πρόκειται να γίνει πριν από τους πρώτους μήνες του 2021.

Την ίδια στιγμή, η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ παραμένουν το επίκεντρο, με την Καλιφόρνια να καταρρίπτει την Τετάρτη για ακόμα μία φορά ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων, αλλά και θανάτων από COVID-19: 12.162 νέα κρούσματα, 155 θάνατοι.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων είχαν και οι πολιτείες Μιζούρι, Βόρεια Ντακότα και Δυτική Βιρτζίνια. Το Τέξας κατέγραψε επίσης ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και νοσηλειών (197 και 10.893 αντιστοίχως), ενώ μία κομητεία αναγκάστηκε να αποθηκεύσει πτώματα σε φορτηγά-ψυγεία.

Χειρότερα η Βραζιλία

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται και η Βραζιλία, παρά τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ ότι η πανδημία είχε φθάσει στην κορύφωσή της την Τετάρτη.

Τα νέα κρούσματα κατέρριψαν ημερήσιο ρεκόρ, με διάγνωση 67.860 σε 24 ώρες. Σε σχετικά καλύτερη κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται η Ευρώπη, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, τα κρούσματα υπερέβησαν χθες τα 3 εκατ.

Η  Ρωσία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (795.038) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σημαντική αύξηση των νέων λοιμώξεων εξακολουθεί να καταγράφεται και στο Ισραήλ, όπου, αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποχρεώθηκε να διορίσει επιστημονικό συντονιστή διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

15 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

15 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

15 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

15 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

16 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

16 hours ago

This website uses cookies.