ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 6.305 ευρώ από μια ηλικιωμένη γυναίκα. Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επιστροφή χρημάτων από μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, κατάφεραν να πείσουν το θύμα να καταθέσει το ποσό σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δράστες και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνήματα που ζητούν προσωπικά δεδομένα ή χρηματικά ποσά και να ενημερώνουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (16.09.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής που διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι, τα τρία (3) άτομα συμμετείχαν σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων τριακοσίων πέντε (6.305) ευρώ.

Ειδικότερα, άτομο επικοινωνώντας τηλεφωνικά την 04.04.2024 με την ημεδαπή, προσποιούμενο ότι, ήταν υπάλληλος εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και με το πρόσχημα ότι, θα της επιστραφούν χρήματα, την καθοδήγησε τηλεφωνικά να μεταφέρει το ανωτέρω χρηματικό ποσό μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής σε δύο (2) διαφορετικούς λογαριασμούς τράπεζας.

Τα στοιχεία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών εξακριβώθηκαν, καθώς και του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε η δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που τηλεφωνούν και συστήνονται ψευδώς ως υπάλληλοι εταιρειών ΔΕΚΟ ή λογιστές και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων ή της καταβολής επιδομάτων, σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών ηλεκτρονικής τραπεζικής για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διώχνουν τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη και από τα Χανιά

«Φεύγει και από τα Χανιά ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης. Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ξαναβγάζει…

5 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Ζητώ από τον τόπο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη ψήφο εμπιστοσυνης – Δεν επιλέγουμε απλά πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά επόμενο κυβερνήτη

Γεμάτο ήταν το καφέ "Κήπος" κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

5 hours ago

“11 χρόνια μετά ο Παύλος ζει!”: Μαζική η κινητοποίηση και στα Χανιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες

Μαζικά και στα Χανιά φοιτητές, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και κινημάτων αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν…

5 hours ago

Στις πόσες αγαθοεργίες ξεπλένονται τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού;

Της Γεωργίας Χαραλάμπους * Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας οι αναρτήσεις…

6 hours ago

Βροχή χρυσάφι για τα ελαιόδεντρα στην Κίσαμο…. έστω κι αν άργησε!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, γεωπόνος – ερευνητής με…

8 hours ago

Η Οδύσσεια των νεοδιόριστων –πρώην αναπληρωτών μέχρι πριν λίγες μέρες- συνεχίζεται….

Άρθρο του Αποστολή Στεργιόπουλου * Ο αγώνας για ζωή, μισθούς αξιοπρεπείς, δουλειά με δικαιώματα μονόδρομος…

8 hours ago

This website uses cookies.