Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Από την οικοδομή στην έδρα διδασκαλίας με διδακτορικό στο Πολυτεχνείο

Ο συνταξιούχος που βλέπετε στη φωτογραφία κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά του …Ο 73χρονος Σπύρος Ελευθέριος Νιονάκης μόλις πριν λίγες ημέρες, με πολύ κόπο και επιμονή, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πολυτεχνείο! Η ζωή δεν του χαρίστηκε. Ξεκίνησε από την Μύρινα της Λήμνου και έφτασε στην Κρήτη όπου έκανε όλες τις δουλειές.

Εργάστηκε στην οικοδομή και σε ηλικία 34 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του, έφτασε να γίνει καθηγητής, να εξαντλήσει την …ιεραρχία στο τότε ΚΑΤΕΕ και μετά τη σύνταξή του αποφάσισε να πάρει και διδακτορικό! Ο Σπυρίδων Ελευθέριος Νιονάκης γεννήθηκε στη Μύρινα από πατέρα ψαρά και μητέρα νοικοκυρά το 1940 και αποφοίτησε από το οκτατάξιο γυμνάσιο.

Βγήκε στη σύνταξη και αποφάσισε να ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή

Στην ηλικία των 34 ετών, και ενώ ήταν ήδη οικογενειάρχης ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων (ΑΣΣΕ), τμήμα Γραμματέων, ΚΑΤΕΕ, από όπου και αποφοίτησε το 1976. Το 1989 αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μάλιστα την ίδια ίδια χρονιά – 1989 -πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις και σε πρώτες θέσεις στην ίδια σχολή η μικρότερη του κόρη!

Ο κ.Νιονάκης αυτό το Καλοκαίρι και ενώ είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί από την εργασία του, αποφάσισε και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή την οποία και παρουσίασε! Προχθές το μεσημέρι αναγορεύτηκε Διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Ποδεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

3 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

3 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

3 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

3 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

4 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

4 hours ago

This website uses cookies.