ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: βάζουν στα κινητά τους «κουμπί πανικού» για να σώσουν τις ζωές τους

Και στην Κρήτη εφαρμόζεται πλέον τις τελευταίες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ η εφαρμογή του «σιωπηλού συναγερμού», του γνωστού πια Punic Button, για όλα τα ενήλικα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ήδη, σε αυτές τις ελάχιστες ημέρες επέκτασης της εφαρμογής και στην Κρήτη, κάποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αποδεχθεί να εγκαταστήσουν το Punic Button στο κινητό τους τηλέφωνο ώστε σε περίπτωση που διατρέξουν κίνδυνο, να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία, με ένα απλό πάτημα.

Στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Α’ Αστυνομικού Τμήματος, μια υπηρεσία που έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα με υποδειγματικό τρόπο εκατοντάδες περιστατικά, η σωτήρια εφαρμογή έχει εγκατασταθεί ήδη στα κινητά τεσσάρων θυμάτων που δέχθηκαν να το κάνουν, φοβούμενα ακόμα και για τη ζωή τους. Πλέον οι αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν βαθιά κατάρτιση, εμπειρία και γρήγορα αντανακλαστικά.

Εφόσον το ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας συναινέσει στην εγκατάσταση της εφαρμογής, θα πρέπει να συμπληρώσει μία φόρμα στο σύστημα με πλήρη στοιχεία: ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας, ιστορικό ενδοοικογενειακών επεισοδίων, αν υπάρχουν παιδιά, αν υπάρχουν στο σπίτι όπλα κλπ

Μάλιστα γίνονται δοκιμαστικά μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα ώστε να βεβαιωθούν ότι η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά. Όταν το θύμα πατήσει το κουμπί πανικού, τότε δίνεται αμέσως σήμα και στίγμα στην ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικοί οφείλουν να σπεύσουν προς βοήθεια.

Punic Button εξέφρασε να εγκαταστήσει στο κινητό της και η 39χρονη στην υπόθεση του Ρεθύμνου με το διπλό συμβόλαιο θανάτου.

cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Σοφία Βέμπο – φωνές και μνήμες» στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Φίλιος Φθόγγος» παρουσιάζει την παράσταση «Σοφία Βέμπο – φωνές και μνήμες» σε…

3 hours ago

Λιποθυμίες και παραιτήσεις: Ο χαμένος «παράδεισος» των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σε ένα καθημερινό και διαρκές μαρτύριο φαίνεται πως είναι αναγκασμένοι να ζουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στο…

3 hours ago

Στ. Αρναουτάκης: «Πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την Κρήτη το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα»

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την Κρήτη, σημείο αναφοράς για…

3 hours ago

Γκ. Μαγιορκίνης: Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες covid από τον Μάιο

Σχεδόν διπλάσιος από τα τέλη Μαΐου είναι ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν στο νοσοκομείο…

4 hours ago

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή στην Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον  ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς…

4 hours ago

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων ν. Χανίων με τη Σέβη Βολουδάκη

Συνάντηση με την βουλευτή Χανίων της ΝΔ Σέβη Βουλουδάκη είχε χθες Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο…

5 hours ago

This website uses cookies.