Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Δικηγόρος εξαπατούσε δανειολήπτες

Ένας δικηγόρος από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, που διέμενε και εργαζόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, εμφανίζεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης, να έχει εξαπατήσει απελπισμένους δανειολήπτες, παρουσιαζόμενος ως σωτήρας.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:
«Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) οφείλει, ως νόμιμη και πιστοποιημένη Καταναλωτική Οργάνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, να ενημερώσει και να προστατέψει τους καταναλωτές της Κρήτης από τα «νύχια» επιτηδείων που εμφανίστηκαν στη Κρήτη, στήνοντας ιδιωτικά γραφεία με ψευδεπίγραφους τίτλους, αποσκοπώντας και στοχεύοντας να εκμεταλλευτούν πελατειακά και οικονομικά τους απελπισμένους δανειολήπτες ως δήθεν δανειο-σωτήρες.
Τέτοιος είναι ένας δικηγόρος που τον τελευταίο χρόνο έστησε στο Ηράκλειο «ιδιωτικό μαγαζί» ως Πρόεδρος δήθεν Καταναλωτικής Οργάνωσης μη πιστοποιημένης, μη εποπτευομένης, μη αναγνωρισμένης.
Είναι γνωστό ότι ως δικηγόρος έχει κώλυμα από το νόμο να παριστάνει τον Πρόεδρο τέτοιων κινήσεων και για το λόγο αυτό ήδη ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και ποινικά από τις διωκτικές αρχές του τόπου μας, κατόπιν καταγγελίας της Π.ΟΜ.Ε.Κ. [Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών], της ΕΝΚΗ Κρήτης και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Ο στόχος και οι μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου δικηγόρου για παραπλάνηση του καταναλωτή ήδη έχουν αποκαλυφτεί και έχει διωχτεί και από δικηγορικούς συλλόγους και Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα.
Οφείλουμε ως Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, να ενημερώσουμε την κοινωνία, μετά και από τις καταγγελίες που δεχόμαστε από ανυποψίαστους δανειολήπτες. Οι άνθρωποι αυτοί παραπλανήθηκαν ψάχνοντας διέξοδο και ήρθαν σε επαφή με το γραφείο του Δικηγόρου, στον οποίο πλήρωσαν ακριβά τη «πώληση» της προφορικής ελπίδας για τη δήθεν σωτηρία τους.
Εφιστούμε την Προσοχή και Συστήνουμε στους καταναλωτές, να απέχουν από τέτοιες οργανώσεις, που με το αισχρό πρόσχημα της προστασίας δανειοληπτών, προβαίνουν σε απροκάλυπτη άγρα πελατών, αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα αρπάζοντάς τους χρήματα […]
Οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για ορθή και τεκμηριωμένη άποψη της υπόθεσής τους, με υπεύθυνη στάση και μόνιμη παρουσία στον τόπο μας, χωρίς να κινδυνεύουν από παραπλανητική εξαπάτηση και οικονομική αφαίμαξη, μπορούν να απευθύνονται: στην Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, στα γραφεία των έγκριτων Νομικών του τόπου μας και στους Δικηγορικούς Συλλόγους».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

14 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

14 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

14 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

14 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

14 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

14 hours ago

This website uses cookies.