ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Τί βρήκαν οι αστυνομικοί σε 3 νομούς

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο που,  έφερε στο φως πάνω από 1.500 χασισόδεντρα και οδήγησε σε 4 συλλήψειςτριών Ελλήνων ηλικίας 43, 49 και 25 ετών αλλά και στη σύλληψη ενός άνδρα από την Αλβανία 61 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Η επιχείρηση επεκτάθηκε σε τρεις νομούς αφού έγιναν έρευνες τόσο σε χωριά του δήμου Μυλοποτάμου, του δήμου Μαλεβιζίου όσο και σε περιοχή του Αποκόρωνα.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκε και χρηματικό ποσό 47.850 ευρώ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

Ολοκληρώθηκε, χθες (01.07.2024) το απόγευμα, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένα σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων (τριών ημεδαπών και ενός αλλοδαπού) που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα (4) ακόμα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Υπηρεσίες μας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση σε δασώδη δύσβατη περιοχή του Δήμου Αποκορώνου όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση φυτεία όπου καλλιεργούνταν επιμελώς 1.530 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζωθήκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκε αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη.

Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν ταυτόχρονα συντονισμένες έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ιδιοκτησίας των ανωτέρω κατηγορουμένων σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

το χρηματικό ποσό των 47.850 ευρώ,

52 δενδρύλλια κάνναβης,

162 σπόροι κάνναβης,

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 267,4 γραμμαρίων,

1.012 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

μονόκαννο κυνηγετικό όπλο,

όπλο τύπου ρέπλικα,

5 γεμιστήρες τυφεκίου και πυροβόλου όπλου,

φλογοκρύπτη πυροβόλου όπλου (τυφεκίου)

κροτίδα με φυτίλι,

3 ζυγαριές ακριβείας,

υλικά συσκευασίας

τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις και

11 κινητές τηλεφωνικές συσκευές.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 9 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Image

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το θέατρο Ανατολικής Τάφρου για τον Γιώργο Νταλάρα που τραγούδησε με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ήταν μία μαγική βραδιά. Ο μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Μουσικού…

5 mins ago

Ανακοινώθηκαν 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία

10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την…

13 mins ago

Αλλάζει το πλαίσιο για τον τουρισμό: Ξενοδοχειακές μονάδες σε ακατοίκητα νησιά – Ποιες περιοχές στην Κρήτη θεωρούνται κορεσμένες

Περιορισμούς στα καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων σε «κορεσμένες» τουριστικά περιοχές, αλλά και τουριστική αξιοποίηση ακατοίκητων νησιών…

22 mins ago

Γαύδος: Σκάφος με 39 μετανάστες βγήκε στην παραλία Τρυπητή

Ένα ακόμα σκάφος με μετανάστες προσέγγισε τον απόγευμα της Τετάρτης την παραλία Τρυπητή της Γαύδου.…

29 mins ago

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διαμεσογειακή Επιτροπή των 150 παραθαλάσσιων και νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM, του δραστήριου Οργανισμού των 150…

30 mins ago

Πρώτος με μεγάλη διαφορά ο Ανδρουλάκης μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πλησιάζουν και οι υποψήφιοι… ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος…

34 mins ago

This website uses cookies.