ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Η βλάβη στο πολυτελές κάμπριο αποδείχθηκε εμπρησμός!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισαν τη Δευτέρα οι δύο φίλοι που εμπλέκονταν στην υπόθεση ενοικιαζόμενου πολυτελούς κάμπριο αυτοκινήτου που τον Αύγουστο του 2019 είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Όλα έγιναν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, όταν το ΙΧ πολυτελές ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες, Αλβανικής καταγωγής, από το Γραφείο Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων στο οποίο και εργαζόταν, τυλίχθηκε στις φλόγες κι ενώ κινούνταν στη νέα Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στο ύψος της Σταλίδας.

Ο ισχυρισμός που προβλήθηκε αρχικώς από τους εμπλεκόμενους ήταν ότι καθ’ οδόν για τα Μάλια όπου κατευθύνονταν με διαφορετικά οχήματα, το φλεγόμενο και ένα πολυτελείας, με σκοπό να παραδώσουν σε τρίτο άτομο το δεύτερο όχημα και εν συνεχεία να επιστρέψουν μαζί, το κάμπριο «ανέβασε» θερμοκρασία με αποτέλεσμα ο οδηγός και εργαζόμενος στο γραφείο ενοικιαζόμενων να το αφήσει στην άκρη του δρόμου και να φύγουν.

Ούτε καν είχαν ιδέα τι συνέβη στην πορεία και το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα στις φλόγες. Όμως οι έρευνες του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κατέδειξαν ότι επρόκειτο για καραμπινάτο εμπρησμό. Τα ευρήματα στο εσωτερικό του κατεστραμμένου οχήματος, η κρίσιμη μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα σε συνδυασμό με αντιφάσεις (με το πότε και πού) αλλά και το θέμα του ασφαλιστηρίου, οδήγησαν τα στελέχη του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στο συμπέρασμα του εμπρησμού και οι δύο παραπέμφθηκαν στο εδώλιο.

Με βάση το κατηγορητήριο και τη μαρτυρία κλειδί, τα δύο οχήματα σταμάτησαν σε παράδρομο της εθνικής και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο οδηγός του προπορευόμενου φέρεται να βγήκε ταχύτατα από το όχημα, επιβιβάστηκε στο δεύτερο υπερπολυτελές ΙΧ που ακολουθούσε και έσπευσαν να εξαφανιστούν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο.

Δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση τους από το σημείο, το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Το δικαστήριο επέβαλε τη Δευτέρα στους δύο κατηγορούμενους για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου συνολική ποινή φυλάκισης 40 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης στο Α.Τ μια φορά τον μήνα.

Και οι δύο άσκησαν έφεση αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν στη δίκη με τις κατηγορίες του «εμπρησμού από πρόθεση από κοινού εκ του οποίου προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα» και της «διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού τελεσθείσα με τη χρήση πυρός».

cretalive.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε το Σάββατο (11/5), στη θαλάσσια περιοχή…

1 min ago

Ο χαμένος πρόγονος των σύγχρονων λαχανικών είναι… Κρητικός!

Της Κατερίνας Μυλωνά Είναι ένας ακόμα λόγος να λέμε- εμείς οι Κρητικοί- ότι από εδώ…

2 mins ago

Τα ξενοδοχειακά deals στην Ελλάδα – Ποιες συμφωνίες έγιναν στην Κρήτη

Προσελκύοντας σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε “μαγνήτη” για επενδυτές ξενοδοχείων, όπως…

3 mins ago

Πρώτο βραβείο για σχολείο του Ηρακλείου σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών!

Το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στο Novisad της Σερβίας απέσπασε το 37ο Δημοτικό…

4 mins ago

Βόρεια Μακεδονία: Ομαδικά «πυρά» κατά της Σιλιάνοφσκα από ΕΕ, Ελλάδα και αντιπολίτευση – Σε δύσκολη θέση η Πρόεδρος της χώρας

Εφιαλτικό είναι το ξεκίνημα της Βόρειας Μακεδονίας υπό την προεδρεία της Γκορτνάνα Σιλιάνοφσκα, καθώς η άρνησή της να…

6 mins ago

Επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται

Η Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης διά της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της, έστειλε επιστολή, τη Μεγάλη…

7 hours ago

This website uses cookies.