ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Μειώθηκε κατά 80% η χρήση πλαστικών σακούλων σε σούπερ μάρκετ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των δράσεων μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Η μείωση σε σούπερ μάρκετ αγγίζει το 80%, στη συνολική αγορά το 70%, ενώ 2 στα 3 νοικοκυριά επιλέγουν πλέον τσάντες πολλαπλών χρήσεων για τις αγορές τους.

Ο ΕΣΔΑΚ που διένειμε περισσότερες από 30.000 τσάντες πολλαπλών χρήσεων, συνεχίζει με έναν νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Πρόκειται για εξαιρετικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα», ανέφερε σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Αποδείξαμε ότι ως πολίτες, μπορούμε να δράσουμε αποτελεσματικά και υπεύθυνα.

Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα, γι’ αυτό εγκαινιάζουμε έναν ακόμα κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη μας, καθώς και δράσεων δωρεάν διάθεσης της τσάντας πολλαπλών χρήσεων που έχει ήδη μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Κρητικών.

Έναν νέο κύκλο δράσεων σε πόλεις και οικισμούς του τόπου μας που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες και να ενισχύσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

18 & 19 Μαΐου: Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης – Ποια οινοποιεία στα Χανιά μπορείτε να επισκεφθείτε

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και…

29 mins ago

Ο Μαύρος καβαλάρης κι ο Μακεδονομάχος Ηλίας Χειλαδάκης

Της Ιωάννας Σφακιανάκη Ήταν Ιούλιος του 1923 όταν κατέπλευσε το καταδρομικό «Αβέρωφ» στη Σούδα φέρνοντας…

42 mins ago

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών για τις εκλογές στο ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Μηχανικών: Φίλες & φίλοι / Συναδέλφισσες & συνάδελφοι, οι φετινές Εκλογές…

43 mins ago

Μπακογιάννη για Πρέσπες: “Μπορούσαμε να έχουμε υπογράψει τα μνημόνια νωρίτερα. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες“ – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην παραδοχή πως τα τρία μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα οποία έμειναν στο ράφι…

2 hours ago

Γεροτζιάφας για Πολάκη: Είναι «τραμπικός» και διασπείρει σύγχυση στους πολίτες – Ας μου φέρει και τον λογαριασμό για να μάθω πόσα πήρα – Τα 6 ερωτήματα στον Κασσελάκη

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επανέρχεται σε έντονο ύφος στην κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη με…

2 hours ago

Aκρίβεια: Γιατί ξεφεύγουν οι τιμές σε καφέ και φρούτα εποχής – Ρεκόρ πληθωρισμού και τον Απρίλιο

Χωρίς φρένα τρέχουν οι τιμές των βασικών ειδών στα σούπερ μάρκετ οι οποίες έχουν αυξηθεί…

2 hours ago

This website uses cookies.